Epidural normal doğum hikayem (epidural bir mucizeymiş)

Teşekkür ederim zaman ayırıp hikayenizi yazmışsınız.. Rahatlıyorum okuyunca ama o kadar çok korkum var ki öncelikle doktordan ve iğneden sonra doğum anında bayılıp kalırsam diye ve doğum anında korkudan bacaklarımı kapatıp bebeğe zarar verirsem diye vs. vs... Tekrar teşekkür ederim bir nebze de olsa cesaretleniyor insan sayenizde...

rica ederim..
hic korkmayin.. ben sizde kendimi gordum su an yani dogumdan onceki kendimi.
hep bayilmaktan korktum cunku hastane ortaminda bile bayilabilen biriyim. hep gozumu kapatirim aletleri vs gormemek icin mesela.
ama inanin o an bi guc geliyo. bu halimle ciddi bi ameliyat bile gecirmistim ustune ameliyat yarama bile bakmistim.

gercekten cesaret geliyo. hele ki dogum guzel bi olay, korkmaya kotu seyler dusunmeye hic gerek yok. hadi yine en kotusunu dusunun bayildiniz mesela bebege allahin izniyle hic bisey olmaz korkmayin en fazla sezaryen olursunuz yine kucaginiza alirsiniz yavrunuzu allahin izniyle..

epidural ignesinden de korkmayin, hic kan aldirmadiniz mi? inanin ondan bile daha az aciyo..

ay ne güzel rahatlatıyorsun aynen bende dediğin gibi hastaneye girince kokusundan bile bayılan bir tipim :) Allah razı olsun içimi ferahlattınız... Günler yaklaştıkça insan geriliyor ihtiyacı oluyor böyle desteğe.. Çok teşekkürler..

bende epidural normal dogum yaptim..37 haftalikken suyum geldi..epidural istiyodum..ilk suni snci verdiler....dogum sancisi baslayinca bana fenalar geldi ☺ 5cm acilma olunca belimden igne vurdular ve butun sancim kesildi..ben gule oynaya catala ciktim. hicbir sanci hissetmeden ikinmani soyluyorlar.. ne kadar ikindiysam bebek gelmedi.hemşireler karmina dirsegiyle ciktilar.. cok uzun suren dogumumda vakumla almalari icin doktora yalvardigimi biliyorum... ama Allahima sukur dogumum oldu ve ben kuslar gibi rahatladim.. cataldan yuruyerek indim..ne dikiş acisi ne baska bisey hicbir problemim olmadi.. fakat ikinamadigim icin ve ebelerin karnima bastirdiklari icin zorlanmaktan iki gözümün ici kan oldu...
, boyun bolgemde de nokta nokta ben gibi seyler cikti sonra kayboldu.. yani anlicaginiZ kizlar ben epidurali kesinlikle önermiyorum..ikinma olayini bitiriyo.. kac gun uykumda irkildim... su anda 4 sene gcti ustunden ve ben 2.ye 6 aylik hamileyim..dogum korkum var napcam bilmiyorum

Insallah bizimki de bu kadar guzel gecer ya. Tabi kataterin çıkması haric:) ben dogum psikolojisinden de stres oluyorum ya. Yok yatisin yapilacak lavman yapilacak sonda takilacak vs. Ayrica dogum aninda kesi yapilacak. O kesi mecbur yapiliyor mu canim ? Sonradan o dikis nedeniyle tuvaletini tutamama problemi yasayanlar bile varmis. Bide sonda taktirmak mecburi mi ? Cok acıtır diye korkuyorum ben.

insallah :)

anlattiklarinin hic birinde aci hissetmedim epidural oldugu icin. sonda takilmadi bana zaten muayenede idrarimi bosalttilar. dogumdan sonra da gece boyunca idrarimi yapma istegi hissetmedim nedense. sabah da normal kalkip yaptim zaten.

lavman da yaptilar hic aci hissetmedim.

kesi yapip yapmamak doktora kalmis ama artik cogu doktor yapiyor. kesi olunca kolay doguyor ve surec hizlaniyor.

ben hic sikinti yasamadim. sadece 15 gun dikislerim acidi ozellikle ilk gunler. o biraz zorladi ama dayanilmayacak gibi degil.

ne güzel cevaplamışsın içim daha da rahatladı sağol canım ya. son kez bir soru daha geldi aklıma. dün gece düşünmekten bi süre uyuyamadım bu yüzden. kaç cm açılma olduğunu öğrenmek için çatı muayenesi mi yapıyorlar her seferinde ? sen hiç epidural takılmadan önce çatı muayenesi oldun mu, canın yandı mı çok ? çünkü çok darlaşıyo rahim ağzı, doğal olarak daha çok acıtıyor diye tahmin ediyorum.
ayrıca epidurali genelde 3-4 cm açılma olana kadar vermiyor çoğu hastane. başta suni sancı veriyorlar . sen iyice acıyı çekiyosun, 4 cm falan açılma olunca epidurali vuruyorlar burdaki gideceğim hastane. ben de doktorla konuşayım bari. erkenden versin epidurali. kabul ederlerse tabi..

Seni ben cevaplim tatlım, vajinal muayene hiç acıtmıyor biraz sadece, açılma olup olmadığına da hep alttan bakıyorlar mecburen. Epidural için de dediğin gibi 4-5 cm olması gerekiyo o kısım da biraz sancılı tabi. Umarım çabuk açılman olur. Mesela benim ki suni sancı verildikten 6 saat sonra o kıvama geldi. 3 saat sonra da doğuma girdim. Yani toplam da 9 saat sürdü. Epidurali öyle keyfimize göre de veremiyolar tatlım bu arada :) her gece kafanda düşüncelerle germe kendini akışına bırak hastanen iyiyse rahat ol. Epidural olduğunda da ne kesiği, ne lavmanı, ne sondayı hissetmiyosun. Ki bana lavman ve sonda yapılmadı ben tuvalete kendim gittim sadece doktor idrarımı boşalttı onu da hiç hissetmiyosun bile rahat ol yani. O sancıları çekerken aklında ne ayıp kalıyo ne de utanma :) Mutlu doğumlaarrrr :) :)

Çok tsk ederim cnm cevapladigin icin. Ben yine de dayanamadim dün dr.randevumda sordum. Epidurali erken takariz dedi.sondaya normal dogumda zaten gerek yok, Suni sanci asla istemiyosan suyun da gelmezse evde biraz çek sanciyi dedi. Zaten benim hastane evimin arkası. Yetişirim inşallah diye düşünüyorum. İçimi baya rahatlatti. Dünden beri de kafaya takmayi biraktim. :) Allah razi olsun. Herkese hayırlı doğumlar olsun.

Canim dogum hikayeni okudum çok şükür yavrunu sapasağlam kucagina almissin ben bu ıkınma olayini merak ediyorum becerebilir miyim acaba diye

Canim dogum hikayeni okudum çok şükür yavrunu sapasağlam kucagina almissin ben bu ıkınma olayini merak ediyorum becerebilir miyim acaba diye
yani ben cok zorlanmadim cidden. var.gucumle ikindim elimden geleni yaptim.
kolayca dogdu sukurler olsun. bi sekilde doguyolar aci da ceksek sonu guzel. simdi sekiz aylik oldu bile kuzum.
sende saglikla kucagina alirsin insallah..

hikayenizi okudum gerçekten size çok özendim. Bende normal doğum yaptım çektiğim acıları bir ben bilirim birde Allah.Benim oğlum 35 haftalık geldi erken geldiği için hiç birşey vermediler ne suni sancı verdiler ne de sezeryan yaptılar bebek strese girer diye. Sanırım epidural isteseydim onu da yapmazlardı.Tam 12 saat boyunca sancı çektim gece 12 den sonra dayanılmayacak sancılarım vardı saat 3 te çıldırıyordum artık. Çok zor bir doğum atlattım Allahım a binlerce kez şükürler olsun ki bebeğim ve ben çok sağlıklıyız. Allahım kızınıza ve sizlere sağlıklı huzurlu ve birlikte uzuuuunnn ömürler nasip etsin :)

amin cok tesekkur ederim allah size de saglikli gunlerde buyutmeyi nasip etsin.

gercekten cok zor olmus okurken icim urperdi. ama annelik degiyor her aciya iste. cok sukur saglikla gelmis :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…