• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Epidural doğum hakkında lütfen yardımmm!!!

meliss81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2010
47
2
36
Ankara
Merhaba kızlar k.k yı uzun yıllardır takip ediyorum umarım yine buradan fikirler alacağım yardımlarınızı esirgemeyin lütfen doğumuma 1 ay kaldı doğum şeklim henüz belli olmadı sadece bebiş dönmüş normal gözüküyor dedi doktorum ama her an herşey değişebilir kısmet herneyse uzatmayım ben epidural mi epiduralsiz mi konusunda kararsız kaldım tecrübeli annecikler anlatın epidural o an gerçekten çok önemli mi yaptırayım mı ne dersiniz birde özel çapa da olacak doğum özel çapada olan varsa onlarda anlatırsa çok mutlu olurum dua ederim sizlere cvp larınızı bekliyorum muckkkk

Son düzenleme:
Canim Rabbim bir sancida kurtarsin..

bende normal epiduralla yaptim dogumu.

Asiri sancilardan duramadigim icin epidural yapmak zorunda kaldilar,bir sure sancilarim kesildi..Ama acilma oldukca dogum yaklastikca tekrardan sunu sanci verilerek dogumumu yaptim..Epiduralin ozelligi kisa bir surede olsa sanciyi kesmek onun disinda bir seyi yok..
mejbur kalmadigin surece,sana tavsiyem dayanabilirsn normal yolla yapmam...

sonrasinda bel agrisi yapiyor bende cok oluyor...

ben doğum yapalı 4sene oldu ara ara çekiyorum bel ağrılarını.epidural sezeryandı kesinlikle tavsiye etmem.herşeyin normali iyi.epiduralden uzak dur derim

Melis yaşamadan bilemezsin,sancın geldiğinde ağrı eşiğine ,dayanma gücüne göre karar verirsin.4cm açıklığın olunca baktın dayanamıyorsun,doktorun zaten söyler.anestezik maddeler her insanın vücudunda farklı tepkime gösterir.Kimisinin başı ağrır,kimisinin beli,kimisinde de hiç ağrı olmaz.Bunu yaşamadan tahmin etmek olasılıksız.Liseden en yakın arkadaşım epidurali ısrarla istemedi ve o ağrıya fazla dayanamdı,hayatında ilk defa epilepsi nöbeti geçirdi.Bebek annenin kasılmalarından az daha boğuluyordu,apar topar sezaryene alındı.Hem doğum yerinden hem de karnından kesilmiş oldu.Bazı şeyleri akışına bırakmak gerek.Şimdiden düşünme bunları.Sana tavsiyem netten doğumu kolaylaştırıcı egzersizleri ve nefes tekniklerini öğrenmen.Ikınma esnasında başın boyuna değdirilmesi gibi kilit noktaları öğrenmen .Sancın başladığında sancını 10 dak düşene kadar evde çekmeni,sıcak şeyler içmeni,küvetin yoksa çocuk havuzu almanı (Sıcak su sancını hafifletir,bebeğe rahatlık verir,sıkıntılı bir doğum olmaz) ve pilates topunu poponun altına alıp hafif zıplamalar yapmanı tavsiye ederim.sağlıcakla kavuşursunuz inşallah :16:

Merhaba kızlar k.k yı uzun yıllardır takip ediyorum umarım yine buradan fikirler alacağım yardımlarınızı esirgemeyin lütfen doğumuma 1 ay kaldı doğum şeklim henüz belli olmadı sadece bebiş dönmüş normal gözüküyor dedi doktorum ama her an herşey değişebilir kısmet herneyse uzatmayım ben epidural mi epiduralsiz mi konusunda kararsız kaldım tecrübeli annecikler anlatın epidural o an gerçekten çok önemli mi yaptırayım mı ne dersiniz birde özel çapa da olacak doğum özel çapada olan varsa onlarda anlatırsa çok mutlu olurum dua ederim sizlere cvp larınızı bekliyorum muckkkk

Cevap veren arkadaşlarım çok tşk lerrrr ve başka yok mu fikir verecek olan kızlar lütfennnn

eger normal olucaksa dogumun bencede epıduralı tercıh etmemelısın ama o an ne olucagını
bılemessınde boylede bı durum yanı doktorun senı yonlendırır muhtemeln dıye dusunuyorum.Ins
saglıcakla kucagına alırsın bebegını.RABBIM yardımcın olsun bı avazda kurtarsın ıns

Back