• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural anestezi olanlarrrr......

pelinoz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2010
52
0
86
Adana
eyvahedigeldismile
arkadaşlar 6 aylık hamileyim şimdiden korku başladı meraktan çatlıyorumda internetten videolar izledim bide ne kadar doğru bilmiyorum ama izledim işte:D epidural anesteziyi tavsiye ediyolar olan arkadaşlar varmı aramızda iğne yapımı acı veriyomu yada sizce tehlikesi varmı?eyvahedigeldismile

aman doğum sancısının yanında onun acısı ne kadar çok olabilir ki tek korktuğun şey bu mu? :D bu arada gebelik dölümüne yazarsan daha çok cevap veren bulabilirsin...

iğnemi cnm hissetmiyonki acısın sakın korkma bend eçok korkuyodum meğer nede kolaymış nede rabbim yardım ediyomuş epudiral tavsiye ederim cnm

hiç bir tehlikesi yok cnm ben 100 kilo idim oldum ve gayet iyiydim halada bi etkisi yok

canım epiduralin korkulacak hiç bi yanı yok o kadar kolay olduki benimki çok az hissettim.daha sonrasında baş ağrısı bel ağrısı olabilir diolardı ne başım nede belim ağrıo şuan 20 gün oldu.tavsiye ederim...

bende acayıp korkuyodum genel anestezıyı denedım korkudan ıstemedım ılk dogumum ve ılk amelıyatım olcaktı ama bende genel anesteızden bısey anlamadım cok gusel gectı uyandım 2 gunu normal yasantıma dondum sadece cıkınca bıras sancım oldu o kadar ama hıc korkma olay oralara gelınce allah yardım edıyo ben ne korkak bı kısdım butun aıle toplandı dogumuma gıdevek korkudan dıye ama kendım bıle kendıme sasırdım yanı allah sabrını verıyo

kızlar epiduralden korkmayın.kalçadan yapılan iğne bile daha dayanılmaz bence.Önce dr minik bi iğneyle uyusturucu yapıyor sonra diğer işlemleri anlamıyorsunuz bile 2 dk sürüyor. doğumdan sonra benım 1 hafta belim ağrıdı.hala daha ara ara ağrıyor.onu göze alın

bi yerde yazdim sanada yazayim hic korkma cok güzel bisey.iki büklüm oturuyorsun belinden minicik bi igne batiriyorlar.icine kocaman bbi igneden su fiskirtiyorlar.bu kisim bitiyor ve sancisiz bi dogum ne güzel ya.tavsiye ederim sakin korkma.bana hatta dedilerki yüzde 50 felc kalabilirsin.yanlis sinire degdimi dediler.ama ne felc oldum ne bisey.düsünsene hicbirsey hissetmiyorsun ve hemsire sana ikin dedigi anda ikiniyorsun.o kadar...ikinci defa yavrum olursa hemen onu istiycem.eltimde ilk dogumu öyle oldu.ikincisinde epidural yapmaya zaman olmadigi icin.hemen normal doguma aldilar.anam nasil bagiriyor hahaha.essek gibi erken gelmedimde yaptirmadim epidurali dedi.pisman olmusdu.ve o kadfar cok yorgundu ve hala arada sancisi vardi.

korkulacak hiçbirşey yok canım,benim gibi iğneden korkan bir insan bile böyle söylüyorsa ne kadar kolay sen düşün:))
sezeryan olacaksa bebeğinin doğumuna tanıklık etmeni sağlıyor,normal doğum olursa da sancı derdinden kurtarıyor;)
önce uyuşturuyorlar ve epiduralin takılırken ruhun duymuyor:)
sonrasında da otomatik olarak ağrı kesici vermeye devam ediyor,ikinci gün de otomatiği kapattılar,ağrı duydukça butona bas demişlerdi.. kesinlikle çok konforlu bir yöntem..
sağlıklı bir doğum diliyorum..

Merhaba Arkadaslar,

Bende normal dogumdan korkan biri olarak burada yazilanlari dikkatle okuyorum, eger tekrar hamile kalabilirsem bende epidural yada spinal sezeryan düsünüyorum. Normal dogumu kaldiracak kadar kendimi güclü hissetmiyorum... hastanelerden cooookkkk korkuyorum, igneden de öyle...

zaten ilk bebisimi kaybettim, 8 haftalik düsük yaptim, kürtaj oldum. O an öldüm öldüm dirildim korkudan.. insallah bu yöntem dediginiz gibi agrisizdir...

Allah tüm hamile kardeslerimize hayirli dogumlar nasip etsin...

selamlar:emir_bebek:

su an 2 aylık hamıleyım aynı dusunceler ıcındeyım ...doktorlardan ıgneden ve hastanelerden odum kopuyo...sımıdden dogumu dusunmeye basladım bıle ...bende o sekılde dusunuyorum ıhslahhh sorunsu zolur acı olayını cok duusnuyorum belden yapılan ıgne ne kadra canını yakıyo ınsanın...olanlar bızı aydınlata bılırmı

canım salıyı çarşambaya bağlayan gece epidural anestezi ile doğumum oldu. iğne inan can yakmıyor. zaten hemşire ayak ve kafandan öyle bir gerdiriyoki arkadan kemiklerin tam çıksın diye iğne falan duymuyosun... rahat ol gereksiz yere kasma kendini. çok kısa süren bir işlem.

offf ya o kadar çok korkuyorum ki doğumdan gece hep rüyamda doğuma gidiyorum,,ve henüz 15 haftalık hamileyim,,,bunları düşünmek için çok erken biliyorum ama psikolojim bozuldu ya ,,doğumdan başka bişey düşünemez oldum,,,1 yıl kadar önce karnımda kist patladı ve sezeryan şekilde ameliyat oldum,,onun ağrısını bildiğim için göze alamıyorum,,,normal doğumu salak gibi kalktım video izledim ondanda korktum,,epidural dedim bi arkadaşıma benim komşum epiduralden felç kaldı aman sakın dedi,,,ondanda tırstım ,,,,,off ya ben ne yapacağım,,,,bugünde bi tanıdığım ben hamileyim deyince tuttu kendi doğumunu anlattı 24 tane dikişim oldu benim diyo aklın varsa sezeryan yap diyo,,,yanında başka bi kadında anlattıda anlattı dedim siz ne yaptınız ya ,,,anlatılırmı böyle şeyler,,,insan biraz gaz verir,,kolay falan der cesaretlendirir,,,eşime anlattım çok korkuyorum diye,,,ben sana kıyamam diyo:) diyorum aşkım gaz ver bana ya.....ay valla psikolojim bozuldu ,,,3 yıldır evliyim bebeğim olsun çok istiyordum,,,off ya ben çok korkakmışım meğer,,,zaten eşime söylediğim ilk kelime ben hamileyim ikincisi nasıl doğuracağım....offf offf,,,

offf ya o kadar çok korkuyorum ki doğumdan gece hep rüyamda doğuma gidiyorum,,ve henüz 15 haftalık hamileyim,,,bunları düşünmek için çok erken biliyorum ama psikolojim bozuldu ya ,,doğumdan başka bişey düşünemez oldum,,,1 yıl kadar önce karnımda kist patladı ve sezeryan şekilde ameliyat oldum,,onun ağrısını bildiğim için göze alamıyorum,,,normal doğumu salak gibi kalktım video izledim ondanda korktum,,epidural dedim bi arkadaşıma benim komşum epiduralden felç kaldı aman sakın dedi,,,ondanda tırstım ,,,,,off ya ben ne yapacağım,,,,bugünde bi tanıdığım ben hamileyim deyince tuttu kendi doğumunu anlattı 24 tane dikişim oldu benim diyo aklın varsa sezeryan yap diyo,,,yanında başka bi kadında anlattıda anlattı dedim siz ne yaptınız ya ,,,anlatılırmı böyle şeyler,,,insan biraz gaz verir,,kolay falan der cesaretlendirir,,,eşime anlattım çok korkuyorum diye,,,ben sana kıyamam diyo:) diyorum aşkım gaz ver bana ya.....ay valla psikolojim bozuldu ,,,3 yıldır evliyim bebeğim olsun çok istiyordum,,,off ya ben çok korkakmışım meğer,,,zaten eşime söylediğim ilk kelime ben hamileyim ikincisi nasıl doğuracağım....offf offf,,,

Merhaba Maviorman,

Inan senin kafandan neler gectigini ve psikolojini gayettt iyi anlayabiliyorum, cünkü bende ayni korkular icindeyim. Ben esime korkuyorum dedigimde, ama herseyin normali iyidir, normal dogum daha saglikli diyo :-), gelde bana sor.
Bende 2,5 yillik evliyim, bizde bebek istiyoruz - su an hamile degilim ama, ilk hamile oldugumu ögrendigimde ilk aklima gelen sey " ben ne yapacagim simdi, nasil dogum yapacagim, ben yapamam cok korkuyorum falan.." basladim aglamaya. Rabbimde nasip etmedi zatende, herseyde vardir bir hayir.

Insallah kolay dogum olur hepimizin ki.. lütfen dogum yaptiginda burada hikayeni mutlaka yaz olurmu... sevgiler selamlar

Son düzenleme:
merhaba maviorman,

ınan senin kafandan neler gectigini ve psikolojini gayettt iyi anlayabiliyorum, cünkü bende ayni korkular icindeyim. Ben esime korkuyorum dedigimde, ama herseyin normali iyidir, normal dogum daha saglikli diyo :-), gelde bana sor.
Bende 2,5 yillik evliyim, bizde bebek istiyoruz - su an hamile degilim ama, ilk hamile oldugumu ögrendigimde ilk aklima gelen sey " ben ne yapacagim simdi, nasil dogum yapacagim, ben yapamam cok korkuyorum falan.." basladim aglamaya. Rabbimde nasip etmedi zatende, herseyde vardir bir hayir.

ınsallah kolay dogum olur hepimizin ki.. Lütfen dogum yaptiginda burada hikayeni mutlaka yaz olurmu... Sevgiler selamlar

selam hatice,,,düşük yaptın sanırım,,büyük geçmiş olsun,,,dilerim istediğin zamanda yine hamile kalırsın,,,rabbim hakkında hayırlı olanı nasip etsin,,hepimizede,,,doğumum haziranda,,,bi aksilik olmazda bebeğimi sağ salim kucağıma alınca yazarım doğum hikayemi,,,bizim yanımızda çalışan bi abla var,,dün anlattı,,diyoki uyuyordum,,biraz karnım ağırıyordu adet ağrısı kadar,,,uyanınca ıslaklık hissettim elimi attım garip bi şey,,,sonra baktılarki bebeğin kafası çıkmaya başlamış,,2.ıkınmada bebek çıkmıştı ne kesik nede sancı,,,hadi be dedim sende bu kadarda kolay olmaz sen beni rahatlatmaya çalışıyorsun yemin etti,,,keşke dedim allah herkese böyle kolay doğum nasip eder inşallah

evdemi doğurmuş nerde doğurmuş bu anlamadım ilginç rabbim nasip etsin tabi bizede

merhabalar kardeşim..kaygılarını anlıyorum..bende şu an 28 haftalık ikizlerime hamileyim..tüp bebek transferiyle hamile kaldım çok şükür Rabbime nasip etti..bu tedavi esnasında pek çok aşamadan geçiyosun..iğneler..yumurta toplatma..transfer falan..diyeceğim aynı işlemde herkesin tepkisi yaşadığı çoookkk farklı olabiliyo..kimi çokk kolaydı haberim bile olmadı derken kimi ölüyorum sandım falan diye ağlayarak çıkıyodu..yani uzun lafın kısası her bünye farklı..başkalarının doğum hikayelerini dinleyipte kendine işkence etme bence çünkü bu sana bişey kazandırmayacağı gibi aksine birşeyleri dahada zorlaştırır..hamileliğin tadını çıkar:49:on kere bu günleri yaşamayacağız değil mi ama..sevgiler:71:

Son düzenleme:
merhabalar kardeşim..kaygılarını anlıyorum..bende şu an 28 haftalık ikizlerime hamileyim..tüp bebek transferiyle hamile kaldım çok şükür rabbime nasip etti..bu tedavi esnasında pek çok aşamadan geçiyosun..iğneler..yumurta toplatma..transfer falan..diyeceğim aynı işlemde herkesin tepkisi yaşadığı çoookkk farklı olabiliyo..kimi çokk kolaydı haberim bile olmadı derken kimi ölüyorum sandım falan diye ağlayarak çıkıyodu..yani uzun lafın kısası her bünye farklı..başkalarının doğum hikayelerini dinleyipte kendine işkence etme bence çünkü bu sana bişey kazandırmayacağı gibi aksine birşeyleri dahada zorlaştırır..hamileliğin tadını çıkar:49:on kere bu günleri yaşamayacağız değil mi ama..sevgiler:71:

gözün aydın ....çok sevindim allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin,,hayırlı evlatlar olurlar inşallah,,,dediğin gibi herkes farklı farklı ,,,artık dinlemiyorum,,,anlatmayın diyorum,,durun ben doğurayım ondan sonra anlatırsınız diyorum :) ne yapayım kabusum oldular,,,karar verdim epidural yaptırcam,,,çevremde herkes normal anestezi gibi epidural yaptırmaya başladı,,inşallah bi aksilik olmaz,,,
teşekkür ederim paylaşımın için..çok haklısın bu günleri bi daha yaşamayacağız,,kabusa çevirmeye gerek yok,,bi şekilde çıkacak artık,,orda kalacak hali yok ya:1:

Merhaba arkadaşlar ne olur korkmayın doğum anı tüm zorlukları yaşasanız bile sonrasında kucağınıza aldığınız minik mucize herşeyi unutturur 7 ay önce spinal anesteziyle doğum yaptım üstelik normalden sezeryana çevirdiler her evresini yaşamış oldum ne sancı kısmı dayanılmazdı ne epudral kısmını hissettim üstelik 8 saat sonra kalkabilirsin dediklerinde direk kalktım sonrasındada hiçbir sıkıntım olmadı ayrıca 114 kg idim doğuma girdiğimde buna rağmen çok çabuk toparlandım ne bel ağrısı ne baş ağrısı hiçbir yan etki yaşamadım ben bunu kendimi hazırlamama ve telkin etmeme bağlıyorum inanın nekadar korkarsanız okadar etkilenirsiniz size tavsiyem sadece kucağınıza alacağınız dünyanın en güzel varlığını düşünün ona odaklanın gerisi boş nasıl olsa herkes bir şekilde doğuruyor kimsenin içinde kalmıyor o nedenle boşverin bebeğinize odaklanın. Ben doğum öykümüde yazdım isterseniz okuyabilirsiniz . Herkese hayırlı doğumlar diliyorum ama inanın sonu muhteşem (ki bence hiçte korkulduğu gibi değil özellikle epudral esnasında hiç acı hissetmedim)

Back