• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural anestezi doğum sonrası depresyon yapıyor,doğrumu yaşayan varmı?

ruzgargunes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
10
0
36
Ankara
Merhabalar 30 haftalık ikinci bebeğe hamileyim.Doğum yavaş yavaş yaklaşıyor.İlk doğumum epidural sezaryen olarak gerçekleşti.Doğumdan sonra kalp ritim bozukluklaru, korkular,tansiyon yükselmesi ''ki normalde tansiyonum çok düşüktğr'' ve çok ağır olamayan ama hafifte olmayan bir depresyon geçirdim. Daha sonra etraftan o kadar çok bu belirtilerin epidural anesteziden kaynaklandığını duydumki,şimdi ikinci sezaryenden endişe etmeye başladım
.Genel anesteziyi düşünüyorum..İçiniz de aynı şekilde yan etkiler yaşayan varsa lütfen yaşadıklarınızı benimle paylaşırmısınız.. Ayrıca benim epidural hakkında duyduklarımı duydunuzmu?

öncelikle sağlıklı doğum dilerim. nisan başında kısmetse ben de epidural sezeryan olacağım. birkaç arkadaşım oldu, ama hiç birinde doğum sonrası depresyon olmadı. genel anestezi ile doğum yapan iki arkadaşımdan bir tanesinde ağır bir depresyon oldu ama o da şükür uzun sürmedi. sezeryana bağlı olduğunu hiç düşünmedim. epidural konusunda da ilk kez sizden duyuyorum. ama hiç doğum yapmamış biri olarak kendi deneyimim yok henüz. bence gönlünüzü ferah tutun derim. ama depresyon gibi bazı rahatsızlıkların zayıf anı kollayıp yeniden ortaya çıktığını okumuştum, belki şimdiden bir önlem almanın faydası dokunabilir. şayet doğum sonrası depresyon oluşacaksa genel anestezinin ya da yöntemi değiştirmenin buna engel olacağını pek tahmin etmiyorum. merak ettim acaba epidural anestezi süreciniz sıkıntılı mı oldu fiziksel olarak? ya da sonrasında problem yaşadınız mı operasyondan ötürü?

merhaba,öncelikle ben bu durumu epiduralden dolayı olduğunu çok fazla kişiden ve araştırmalardan biliyorum,buraya yazmamın sebebi daha fazla bilgi edinmek.sonuçta yakın bir zamanda tekrar doğum söz konusu.. Benim normalde anestezilerle çok zor uyuştuğumu ve çabuk ayıldığımı daha önceki operasyonlarımdan bildiğim için doktoru baya uyarmıştım,belki onlarda bu durumdan dolayı bana fazla doz vermiş olacaklar ki tansiyon,kalp ritim bozukluğu ve pisikolojik bir takım şeyler yaşadığımı düşünüyorum.Bu sadece bende değil aynı şeyler akraba ve komşularda hatta çok yakın bir arkadaşımda, oldu ona da ağrı çekmesin diyerek fazla fazla dozlar veirilmiş hatta eve kateter le göndermişler, şimdi kafayı yemek üzere.. Artık bu durumu ister istemez araştırmak ihtiyacı duyuyorum.Dün akşam nette bu konuyla ilgili birşeyler bakarken bir doktorun tezinde bu konuyla ilgili yazdıklarına inanamadım resmen benim yaşadığım epiduralden dolayı olduğunu düşündüğüm tüm yan etkileri sıralamış..eee artık doktorda tezinde araştırmış ve de yazmışsa genel anestezi olma fikrim kesinleşti.tabiki genel anestezinin de bir takım yan etkileri var ama tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum... Günümüz de hiçbir kadın doğumcu epiduralin yan etkilerine inanmıyor,o yapmaz diyor ama sonuçta bu yeni bir yöntem bilemiyorum.. umarım herşey iyi olur,hepimize sağlıklı doğumlar...

huuu huuuu? Doğum yaklaştı 32 hafta dayım şimdi epiduralden çekiniyorum ilk deneyimmimden dolayı,merak ediyorum böyle bir deneyim hiç kimse yaşamadımı?

Evet ya..
Bu konuda deneyimi olan çok bayan var ama
hiç kimsenin sesi çıkmıyor..
Hanımlar, tecrübesini paylaşacak olan yok mu?

depresyon yaşamadım ama inanılmaz bel ve baş ağrısı cektm yaklaşık 1 hafta boyunca.bu sebeple 2 . bbebğimde tamamen uyutulmayı tercih edeceğim.

merhabalar 30 haftalık ikinci bebeğe hamileyim.doğum yavaş yavaş yaklaşıyor.ilk doğumum epidural sezaryen olarak gerçekleşti.doğumdan sonra kalp ritim bozukluklaru, korkular,tansiyon yükselmesi ''ki normalde tansiyonum çok düşüktğr'' ve çok ağır olamayan ama hafifte olmayan bir depresyon geçirdim. Daha sonra etraftan o kadar çok bu belirtilerin epidural anesteziden kaynaklandığını duydumki,şimdi ikinci sezaryenden endişe etmeye başladım
.genel anesteziyi düşünüyorum..içiniz de aynı şekilde yan etkiler yaşayan varsa lütfen yaşadıklarınızı benimle paylaşırmısınız.. Ayrıca benim epidural hakkında duyduklarımı duydunuzmu?

mrb canım ilk önce geçmiş olsun ben konu ile ilgili bşy bilmiyoum ben normsl doğum yaptımve çok rahattım
şimdi 5 haftalık hamişim gene normal yapıcam ben sezeryanlardan daha çok korkuyorum nornal doğumda
o anda açı sonra bitiyo tabi mecbur olanlarda oluyo sezeryana allah yardım atsin

Bende 25 gün önce spinal sezeryan oldum ve evet 18 gündür 20 ye 12 tansiyon um çıktı ve halada 16 ya 10 dan aşağı düşmüyor yarın doktorum tansiyon ilacı başlayacak acaba baslamasammi geçici bi durummu spinal den kaynaklı olduğunu düşündüm ama doktorum olmaz diyo başka bi çaresi varmıdır

Ben epidural+spinal kombine sezeryan oldum. Bas agrisi ya da depresyon yasamadim cok sukur. Mayis 2014 annesiyim.

Benim dogum sonrasi yasadim bu gibi belirtileri ama epidurelden oldugu hic aklima gelmedi arabaya bile binemiyordum kaza yapicaz korkusuna surekli bi olum korkusu sarmisti gece kalbimin hizli atis sesini duyup kriz geciriorum die uyaniyordum ama gecti cok sukur bence cok dusunme yine epidurelle dogum yapmak isterim cunku uyurken bana nasil davranildigini sedyeye nasil kondigumu bebegimin ilk sesini duyamiyorum haliyle Allah kolay dogum nasip etsin csnim bole seyleri bilinc altina yerlestirme her sey guzel olacak :)

Bende 25 gün önce spinal sezeryan oldum ve evet 18 gündür 20 ye 12 tansiyon um çıktı ve halada 16 ya 10 dan aşağı düşmüyor yarın doktorum tansiyon ilacı başlayacak acaba baslamasammi geçici bi durummu spinal den kaynaklı olduğunu düşündüm ama doktorum olmaz diyo başka bi çaresi varmıdır
Merhaba ne kadar sürdü acaba bu yüksek tansiyon haliniz. Çok olmuş yazalı ama umarim görüp cevaplarsiniz.

Back
X