• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Entele Saçlari Uzatan Bitki (Arsiv)

arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım oğlum kemoterapi gördü.saçlarının uzamasını çok istiyor önceden çok güzel saçları vardı ve şimdi yeniden çıktılar ama 1cm kadar bende entele otu arıyorum samsunda hiç bir yerde yok nerden aldınızı söylerseniz çok sevinirim

canım, karışmak gibi olmasın ama bence kemoterapi görmüş olan bir kişinin bu otu kullanması pek iyi olmayabilir...
nede olsa daha hassas bir bünyeye sahip oluyor ve bu ot öyle veya böyle zehirli bir ot...
bence bunun yerine zencefili deneyebilirsin hep zehirli değil hemde çok işe yarıyor...
yinede sen bilirsin tabi ama bence kullanma çünki ilerde ne gibi sonuçlar vereceğini kimse bilmiyor...

evet kullanıyorum ben...çokta işe yaradı....
şu an zencefil kullanıyorum ve oda çok işe yarıyor aklında olsun

çok saol nircimm.. ben de denicem en kısa zmnda.. şuan enteleyi bitirmeye çalışıorumm.. pek bi gelişme yok.. yani öle birden bire yada çok fazla miktarda bi uzama olmadı.. ztn çıtçıt alıcam büyük ihtimallee.. :(

arkadaşlar tam bir senedir entele kullanıyorum. saçlarım gayet gürleşti. dökülmüyor esksi gibi.
ama bir senede tahmin edildiği gibi belime ulaşmadı. ilk kullanmaya başladığımda omuyzlarımdaydı.
neyse velhasıl ben etkisi çok gördüm
fiyatları 15-20 ytl arası şstanbulda değişiyor.
kimi bit otu diyor. kimi entele diyor.
en son mardin ziyaretimde oradaki bir aktarda buldum enteleyi. ama istanbulda satılanlar gibi değildi. satıcıya sordum hindistandan getirdik dedi. fiyatı mı? sadece 3 ytl ve 20 gr.
yani 1,5 ytlye geldi fiyatı
içine katmak için yılan yağıda aldım 7 ytldi.
bide saç bakım yağı aldım bi sişe.
enteleyi sirkeyle kaynattım yarım saat. süzdüm bir gün beklettim. ertesi gün iine saç bakım yağının yarısını kattım. yılan yağı kattım. karıştırdım.
şuanki gelişmeden daha memnunum. gerçekten uzadığı bu defa hissedyorum ve herkeste farkına vardı değişimi. hem parladı saçlarım hemde uzuyor. şuan mardinden birçok sipariş verdik.
tavsiye ederi m sizlere.. varsa bir bağlantınız araştırın derim.

Son düzenleme:
arkadaşalr yha ben aklım iyice karıştıı birisi sitei güselce okuyan biri ve anlayan biri her şeyyle açıklayablr mi???? çok fazla yorum birktği içni bayabi zor oluoo
1.saçalrım çok kuru sizce kullanmalyıım yada yan oalrak ne yapmalıyınm??(zaten sorunda bu saçım kuru oldğundan her zman kırk aldırıorum ev bişi kalmıo,uzamasınıı sitiorum artık;))
2.nasıl kullanıorus???
3.ne miktarda?
4.banyodan önce mİ?sonra mı?banyoda mı? yane şampuana fln mı katıorus da kullanıoruzz?he bide bi yorumda eldivenle yıkaın fln yazıoo....
5.yha ne biliyim işte arkadaşalr aklınıza ne geliorsa buyrun yazın istisnalarda dahil.şimdiden tşkkürler!!

çıt çıt almayı düşünen varsa 1 ay önce alıp sadece 3 kere kullandıgım çıtçıtları 200 ytlye satabilirim.

slm adasim,hemde ayni yöredeniz bende muglaliyim.ot hakkindaki anlatilanlar cok enteresan,ama hamilelikte kullanilmaz herhalde.dogumdan sonra mutlaka denicem.tesekkürler.

arkadaşlar mardinden 1,5 ytl ye aldım heeey sesimi duyaaaaaaaaaan yokmuuuuuuu
kazıklanmayın artık istanbulda..

arkadaşlar ankaradan arkadaşım gelicek ona sipariş vericem bi kaç yere sormuş "bulamadım tam yerini öğrenip söyler misin" dedi ankarada nerde vardı bu entele bi yandan okuyorum formu ama kısaca siz yazarsanız daha çabuk ulaşıcam lütfen.. bugün alması lazım yarın yola çıkıcakmış :/

Son düzenleme:
Zehirli diyorsunuz kızlar (ben biraz huyluyumda)bişey olmazmı ya panik atagım varda .Saclarımın uzamasınıda cok istıyorum biraz da boyadan yıpranık.Başka bişey yokmu cabuk uzatacak.

özlemim şimdi görüyorum ki kullanmışsın daha önce kusura bakma dün dikkat etmemişim..ama sana şimdi de sorularım var..=) 1 sene önce saçların omuzlarındaymış 1 sene kullanmışsın saçların şimdi nerene geliyor?Bİ DE HAFTADA KAÇ KERE YAPTIN?SAÇTA KURULUK YAPTI MI?bi de son olarak saçlarını bu 1 yıl içinde hiç kestirdin mi?biraz çok oldu ama cevap verirsen sevinirim=)

yaşasın birileri sonunda sesimi duymuş :)
evet canım ben bir sene kullandım. bir sene evvel omuzlarımdaydı.. şuan nasıl tarif etsem.. çok ilginç bir tarif olacak ama en açıklaycı şu şekilde olur sanırım. sırtamdan hesaplarsak eğer sütyen bitiminden tam 4 parmak aşağısında. yani bundan daha açıklayıcı olamazdı sanırmı :) geçen cuma pazarda gezerken bir arkadaşımı gördüm naptın saçlarına ne kadar uzamış böyle dedi. ama beni bir senedir görmüyordu tabi..
velhasıl durum böyle. ama mardinden aldığım sanki daha hızlı etki etti.. çünkü bir kaç kullanımda hemen 1,5 parmak kadaı,r uzadığını farkettim.
saçlarım benim normalde çok kurudur. öyleki sonbahar yaprakları gibi. ama bu tarifle daha çok canlandı. zaten bende ki bu değişimi her görende entele arayışını çıkıyor. olmazsa saçlarımın resmini çeker bir gönderirim canım. önceleri çok cansızdı ve çok cılız incecikti. şimdi saç fışkırdı resmen.. tokalar yeterli geliyor-gelmiyor.. sırf uzamasını bırak saçlarımın sağlığı için bile hiç ihmal etmeden kullanmaya devam ediyorum. yani sonuç tek kelime ile mü-kem-meeell..
kullanımı ise haftada ilk zamanlar 3 defa yapıyordum. ama uzun bir zamandır haftada 1-2 defaya düşürdüm. mesela enson dün yaptım. ondan öncesi pazartesi tatil olduğum için yapmıştım. müsait olmama bağlı. en az haftada 1 defa olmak üzere 2 - 3 saat bekletiyorum.
ama kazıklanmayın. ben mardine iş gezisi için gittiğimde tesadüf sordum öğrendim. oranın aktarları meşhur olurmuş ucuz olurmuş.. hatta bir iki kartvizit aldım. sipariş vericem
istanbulda niye 15-25 lira verim ki.
canım sormak istediklerin varsa daha seve seve yardımcı olurum.
sevgiler..

Son düzenleme:
saç 1 yılda en az 12 en fazla 24 cm uzar
omuzdan 24 cm hesaplandığında hemen hemen senin saç uzunluğuna geliyor özlem
yani eğer bu işe yaramışsa demek ki senin eskiden saçın ayda 1 cm uzuyordu 2 değil eğer 2 cm uzarsa enteleden değil de kendi uzaması sonucu böyle olmuş anlamına geliyor:)
ama eskiden az uzuyorsa demek ki 1 cm katkıda bulunmuş bu da süper 1 yılda 2 kat fazla uzamış
saçına iyi geldiyse de çok güzel güle güle kullan:)

canım benim ellerin dert görmesin sorularımın hepsine yanıt aldım ama ben de istiyorum ban da yardımcı olur musun o mardin olayında?bi de sen sirkeli tarifi mi uyguladın canikom?

canım ben sirkeli tarifi uyguladım. sirke aynı zamanda saçları parlatır hem.
yarım saat sirke ile kaynattım. soğuduktan sonra süzdüm bir şişeye aktarıp bir gün beklettim. ertesi günde içine elimde ne varsa yağlardan katıyorum. püskürtmeli bir şişeden saç diplerine sıkıyorum. azcıkta uçlara doğru sıkıoyum. bekliyorum öyle.
bak bu fotoğrafı iki ay olmuştur çekeli.. arkadan daha uzun görünüyor ama saçlarım. o kırpık gibi katlı saç ise bir zamanlar kaşlarımın üzerine perçemdi.. ve ben bir sene içinde en az 3 defa kestirdim.

saç 1 yılda en az 12 en fazla 24 cm uzar
omuzdan 24 cm hesaplandığında hemen hemen senin saç uzunluğuna geliyor özlem
yani eğer bu işe yaramışsa demek ki senin eskiden saçın ayda 1 cm uzuyordu 2 değil eğer 2 cm uzarsa enteleden değil de kendi uzaması sonucu böyle olmuş anlamına geliyor:)
ama eskiden az uzuyorsa demek ki 1 cm katkıda bulunmuş bu da süper 1 yılda 2 kat fazla uzamış
saçına iyi geldiyse de çok güzel güle güle kullan:)

korkuyorum ki beni bu kadar anlatıyorum diye entele satıcısı sanmasınlar diye :)
canım ben ilk önceleri saçlarım uzasın diye kullanmaya başladım ama gördüm ki sonraları dökülmesi durdu.. yeni saçlar çıktı. saçlarım parlamaya başladı ve daha sağlıklı oldu. uzaması hızlandı bu doğru. ama ilk mesajımda da bahsetmiştim. öyle rapunzel gibi olmadı dedim. keşke olsaydı. benim şimdi özellikle anlatmak istediğim ben tesadüfen çok ucuza buldum. imkanı olanlar pahalıya almasınlar kendileri de araştırsınlar diye önayak olmak istedim. belki tanıdıklarınız olabilir, internetten bi kaç aktar numarası bulabilirsiniz. ben tam 24 gr almışım.(burada tarttırıp 10ar gramlık paket yapayım dedim) ve 3 ytl verdim. gerçi bana 10gr için 3 ytl demişti de ben abi biraz torpilli olsun dedim :)
ama eklemek istediğim şu noktada var.. (yine önceki mesajımda bahsetmiştim) istanbulda aldığımla birebir görüntüsü aynı değildi. gerçi emin olamadığım için orada çok aktara sordum (hepsi aynı altçarşının içindeydi) teyit ettirdim bu entele dediler.
peki istanbulda 15-20 ytlden satılan nedir anlamıyorum. yani benziyor renkleri boyutları.. ama birebir değil gibi. belki de işlenmiş mi oluyor bu otu anlamıyorum ki...
bide istanbul'da satılana bit otu diyorlar. çok araştırdım ben bu konuyu entele manyağı oldum farkındaysanız zaten :) saçlarımı biran önce uzatmam gerekiyordu yaw.. 3 defada kestirmeme (uçlarından :) yinede fena uzamadı ama denildiği gibi rapunzel olamadım :( neyse kafasını karıştırmak isteyen herkese yardımcı olurum buradayım :)

Son düzenleme:
superisi senin için daha açıklayıcı olur diye bugün bir fotoğraf çektim. :)

daha bir ay içinde boyatıp kırıklarını aldırmak için kestirdim.
geçen yaz omuz hizamdaydı. 3 defa kesim yaptırmışımdır. ama diyorum ya hem dökülmesi durdu hemde yeni saçlar çıktı. çok cılızdı önceden.

Arkadaşlar ben ikinci tarfi uygulamayı düşünüorm. Entele, badem yağı ve bepanten ampulu.. Bu tarifi kullanan varsa lütfen yardımcı olabilir mii bilmiorum nasıl hazırlıycağımı ve neyi ne kadar katıcam .. Her gün yaparken yeniden mi hazırlıycam bi kez hazırlayıp onumu kulllancam.. başımda sirkeli karışım gibi 2 saatmi tutcam yoksa daha kısamı.. çok aklım karıştı lütfen yardıııııııııım:uhm:

yine ben geldim :) mardinde aktardan aldığım kartı buldum umarım numara vermek yasak değildir.
0482 213 01 32 karayılan baharatçılık.
ben kesinlikle tanımam etmem. tesadüfen buldum. bir yakınım sizden entele almış bizde temin edebilirmiyiz diye bir sorun.
en son mardin ziyaretinde beraber çalıştığımız mesai arkadaşım başka bir numara daha almış. elime geçerse kargoyla gödneririm demiş. (o sürekli mardin ziyaretinde oradan alışveriş yapar tanır) ama o arkadaşım şuan burada değil. gelince onunda yine bu mesajı editleyerek eklerim bilgisini.
sevgiler arkadaşlar..

Son düzenleme:
arkadaşlar mardinden 1,5 ytl ye aldım heeey sesimi duyaaaaaaaaaan yokmuuuuuuu
kazıklanmayın artık istanbulda..

ıyı guzel hos ta ben ıstanbuldayım taa mardıne nasıl sıparıs vercem bu bıır.
ıkıncısı hdı attarla anlasıp getırttım adamın benı kazıklamadıgını nası bılecem.
ucuncusu kargo parası felan ztn ıst dakı fıatı bulur

Back