Ensefaloselli bebeğimi doğurmayı düşünüyorum

Mceorlvaek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2019
73
101
35
2 negatif aşilama ve 3 negatuf tup bebek transferi, en sonunda 4. Transferde pozitifi gördük. Dunyalar bizim oldu. Embriyo genetikliydi ve kalitesi cok iyiydi. O yuzden bebegin sagligindan doktorumuz da biz de cok emindik. 16. Haftada cinsiyet öğrenmeye gitmiştik ki doktor bir anda şok oldu ve bebekte bir problem oldugunu soyledi. Daha fazla aciklama yapmadan bizi detayli ultrasona yonlendirdi ve doktor bebegimin ensefalosel oldugunu, kaftasi kemigi gelismedigi icin beyninin disari dogru buyudugunu soyledi. Bu bebek ölür, aldirmalisiniz dedi. Nitekim 2 doktorla daha konustuk, onlar da ayni seyi soyledi. Aldirmak uzere ilaci getirttik, dogumla alcaklardi. Ama ben o kadar agladim ki doktor bugun git, toparlan yarin gelirsiniz deyip bizi gonderdi. Tekrar eve geldigimde vicdanim ve inancim el vermedi. Cok uzun sure dusunduk eşimle ve biz mudahale etmeyelim, Allaha birakalim dedik. Ya karnimda ya da dogunca ölme ihtimali yuksek. Ama yasayadabilir. Birkac tane ameliyat olan ve yasayan bebek gordum, fakat muhtemelen zeka geriligi yasiyolardir. Ben devam ettirme karari aldim ama basindan gecen arkadaslarim varsa hikayelerini dinlemek isterim. Dertleselim, birbirimizi yargilamadan bir kadin dayanismasi halinde paylasim yapalim istedim. Belki bu durumu ilerde yasayacak olanlar da bu tecrubelerimizden faydalanirlar.

Rabbim şifa versin,size sabırlar versin insallah bugün sizin icin dua edeceğim.Hic yanılma payı,sağlıklı doğma ihtimali yok muymuş?
Duyuyoruz cünkü,sorun var denilip sapasağlam doğan cocuklar.
Tabi bu rahatsızlığı bilmediğim icin bisey diyemiyorum.Fetal dna yaptırmamıs mıydınız?
Orada çıktı mı sonuc?

Malesef bir umut yok, cunku bu ultrasonda bariz gorunen ve duzelme ihtimali olmayan bir hastalik. Sadece bebegin yasama ihtimali olabilir bir sure. Allah bilir ömrünün ne kadar olacagini.
Allah razi olsun, dua etmeniz ne buyuk incelik. Rabbim dualarimizi kabul etsin insallah. Saolsun iş arkadaslarim da benimle birlikte agladilar, ne soyleyecegini bilemedigi icin yanima gelmeden uzaktan aglayan arkadaslarimi gordum. Ama sinav benim ve eşimin sinavi ve bir sekilde atlatacagiz insallah.

Ne gelirse Allah’tan gelir simdi güclü durma zamanı.Hayat işte sınavlarla dolu Rabbim eşinize de size de sabırlar versin,güç kuvvet versin.Hepsi gececek eninde sonunda.Her kötü günün bir sabahı var..Siz olurına bıraktınız bundan sonrasını Rabbim bilir.Arada bizi de bilgilendirin lütfen aklım burda,cok etkilendim

Umarim guclu kalabiliriz, bu yolda Rabbim yardim eder bize insallah. Tabi bilgilendiririm, her ne yaşarsam yaşayayim, birileri icin karar vermede kolaylik olur belki.

Umarim guclu kalabiliriz, bu yolda Rabbim yardim eder bize insallah. Tabi bilgilendiririm, her ne yaşarsam yaşayayim, birileri icin karar vermede kolaylik olur belki.
Allah yardımcınız olsun,imtihanınızı kolaylaştırsın.Mükâfatınızı her iki cihanda versin .Dualarım sizinle.

Öncelikle çok geçmiş olsun.
İki yıl önce tüp bebekle hamile kaldım 13. haftada aynı teşhis konuldu bebeğime ben sizin gibi devam ettirmeyi düşünemedim aynı gün yatışım yapıldı Gebeliği sonlandırdık ne yazıkki.
Doktor bize de embriyoya genetik yapılsaydı bu hastalık orada çıkmazdı çünkü bu genetik veya kalıtsal bir hastalık değil. Herkesin başına gelebilecek bir durum demişti. Bir kez yaşanır bir daha yaşanmaz dedi umarım öyle olur.
En büyük sebebi folik asit eksikliği olarak görülüyor bazılarının vücuduna folik asit yetersiz geldiği için yükleme doz Folik asit kullanmanız gerekiyor. Yani ne diyeceğimi bilmiyorum benim üzerinden iki yıl geçti şu anda transfer için bekliyorum hatta çok geçmiş olsun

Ceylan Özdemir YouTube kanalına bakmanızı tavsiye ederim, bilmeden beyin sapı olmayan bir bebek doğurmuş, çocuğunda zeka geriliğini bırakın görme, konuşma, duyma, hatta yutma refleksi bile yokmuş, doktorların bugün yarın ölür dediği bebeğini 4,5 yaşına kadar yaşatmış, yavrucuk melek oldu birkaç ay önce. En azından bu kadar ağır olmasa da yaşayacaklarınız konusunda bu size bir örnek teşkil eder. Geçmiş olsun. İnsan oğlu ne kadar müdahale etse de Tanrının başka planları olabiliyor bizim için. Allah yardımcınız olsun.

Yaşama ihtimalleri maalesef yok ultrasonda da yanılma payı yok hiç amniyosentez olayını dahi girmiyorlar çünkü ultrasonda çok net bir şekilde görülüyor.
Fetal dna ya gerek yok embriyo zaten transfer edilmeden önce genetik yapılmış hastalık olarak bir şey beklenmemesi gerekiyor. Ne yazıkki bu hastalıklar genetikte fetal dna da çıkmıyor çünkü genetik bir hastalık değiller.

nasıl yargılayalım ki sizi.. yargılayandan şüphe duyarım... biz sadece fikrimizi söyliyebiliriz
ama yaşayan bilir derler ya... onca yıl evlat hasreti çekmişsiniz
Allah yar ve yardımcınız olsun gerçekten zor bir durum
anne yüreği aldırayım diyemiyor
ama bir taraftanda o çocuk doğunca acılar içinde olacak.. hani derler ya yaşanacak denirse buna diye.. aynen o misal
kararınız ne olursa olsun rabbim en kısa zamanda sağlıkla bir evlat nasip etsin inşallah

Durumunuza çok üzüldüm, duygularınızı paylaşıyorum lütfen beni yanlış anlamayın kararınıza da saygı duyuyorum eminim ki öylesi ya da böylesi çok zor fakat, bebek yaşarsa kendinize de ona da acı çektireceksiniz biliyorsunuz değil mi? Çok özür dilerim bunu söylemek durumunda hissediyorum, onu öpüp kokladıktan sonra ayrılmak zorunda kalmak daha da zor olmayacak mı.. Ben de hamileyim, tamamen empati kurarak ve çok üzülerek yazdım bunları. Hakkınızda hayırlısı olsun....

Size dua edeceğim tüm kalbimle hem de Rabbim bu sınavdan geçişinizi kolaylaştırsın tez zamanda mükâfatını mucizelerini yaşatsın umarım güçlü olabiliriz demişsiniz ama bence o kadar güçlüsünüz ki…

Emin olun bu durumu yasayan degil de disardan izleyen biri olsaydim "nasil aldirmaz ya, sacmalik resmen, zaten ölecekmis bebek" derdim. 3 gun cok ciddi dusundum. Biz eşimle her zaman saglikli bir bebek dilemistik Allahtan. Ama bir baktik ki bu sekilde uygun gormus. Ben bu durumu bir eşik gibi gördüm. Kendiliginden hamile kalamiyorum. Belki bu benim ilk ve son dogumum olacak, bu hayatta baska bir cocuk dunyaya getiremeyecegim. Cocuk acisinndan bakinca da durumu kotu de olsa belki yine de dunyaya gelmek isterdi, obur tarafta bu hakki elimden neden aldin diye hesap sorabilir diye dusunuyorum. Ah keske bebeklere sorabilsek de tercihlerini soyleseler. Yani bu kadar yil sonra boyle bir cocuga hamile kalmanin bir hikmeti oldugunu dusunuyorum. Bu sinavi grcebilirsek Allah bize saglikli cocuklar nasip edecekmis gibi geliyor. Aldirsam ve tekrar saglikli bir cocugum olsa bu sefer de acaba bisey olacak mi, ya kaza gecirir de engelli olursa diye endise edecegim diye dusunuyorum, cunku ben ilkine razi gelmemistim diye sanki basima hep baska bi imtihan cikar diye korkarim sanirim. Iste bu sebeplerden mudahale etmemeye karar verdim.

Evet folik asit önemli artik bundan sonraki surec icin en az 6 aylik icip oyle transfer dusunurum sanirim. Dediginiz gibi genetikte buna bakilmiyor. Size de saglikli, guzel bir bebek dilerim

Evet folik asit önemli artik bundan sonraki surec icin en az 6 aylik icip oyle transfer dusunurum sanirim. Dediginiz gibi genetikte buna bakilmiyor. Size de saglikli, guzel bir bebek dilerim
Amin inşallah.
Folbiol kullanımı öneriliyor genelde yüksek dozda oldugu için. Ben 3 aydır onu kullanıyorum.
Prof tamamen şans sizi bulmuş demişti buda bi imtihan cok gecmiş olsun

Cok guzel empati kurmussunuz, soylediginiz her şeyi dusunme surecinde aklimdan gecirdim. Gercekten icinde oldugunuzda her yönden bakiyorsunuz olaya. Ama bebek ve dogum işleri o kadar kontrolumuzde degil ki! O kadar nasip işi ki! Dolayisiyla bu anlamda bir imtihani gecememekten cok korktum, sanki bunu begenmedim Allahim bana baska var demek gibi geldi, tövbe. Belki de gunahlarimiza kefaret olacak bir karar. Cocugum yaşarsa zaten cennetlik. Umarim acilar cekmez, hem bebegimizim hem bizim hakkimizda hayirlisi olur insallah

Bende üçüncü tüp bebek denemesinde pozitifi gördüm zaten başlı başına sıkıntılı süreç tüp bebek okadar acilardan sonra demekki daha dediğiniz gibi sınavınız bitmemiş. Bu dünyada hersey biz insanlar için. Yerinizde olsam nasıl karar verirdim napardim sizin kadar net kararli ve guclu olabilirmiydim inanın hiç bilmiyorum ama gerçekten sizin için dua edeceğim. Rabbim yar ve yardımcınız olsun sizinde esinizinde bebeğinizinde. İnşallah bi mucize olur da sağlıkla kucağınıza alırsınız yada bir kaç ameliyatla sağlığına kavuşur. Belki kendimi kandırıyorum ama gerçekten buna inanmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…