- 25 Nisan 2023
- 548
- 237
- 28
-
- Konu Sahibi Papatya6565
ben 3ün altında normal diye biliyorum ama kesin de bilmiyorum o yüzden yanlış bir sey söylemeyeyim.
fetal dna yaptırsanız? neden istemediniz ki genetik testi?
Sağolun arkadaşlar istemedim çünkü 7 yıldır minigimi bekliyorum negatif çıkarda o zaman ne yaparım diye zaten hicbisekilde aldırmayı düşünmüyorum ki beynim böyle birşeyi kabulenmiyor bile benim merakım bu değerde olupta sağlıklı doğum yapan arkadaşlar varmı acaba diyeAmniyosentez tehlikeli ve zor bir işlem,ama fetal dna kandan bakılan bir değer,neden tercih etmediniz
Değeriniz zaten sınırdaymış en azından içiniz rahat eder,daha çok zaman var çünkü hamileliğinizi şüpheyle zehir etmeyin,ne gelirse Allahtan kabulümüz ancak şüphede kalmak zor
Bol şans diliyorum
he anladım canım. dediğim gibi ben 3 üzeri riskli, o da kesin değil yani sadece risk görülüyor diye biliyorum. burun kemiği vs normal miydi?Sağolun arkadaşlar istemedim çünkü 7 yıldır minigimi bekliyorum negatif çıkarda o zaman ne yaparım diye zaten hicbisekilde aldırmayı düşünmüyorum ki beynim böyle birşeyi kabulenmiyor bile benim merakım bu değerde olupta sağlıklı doğum yapan arkadaşlar varmı acaba diye
Evet onda sıkıntı yok dedihe anladım canım. dediğim gibi ben 3 üzeri riskli, o da kesin değil yani sadece risk görülüyor diye biliyorum. burun kemiği vs normal miydi?
inşallah tecrübesi olan biri bilgilendirir.
Nifty testi kesin sonuç veriyor ihtiyaç duyarsanız onu yaptirisinizMerhaba arkadaşlar 13 haftalık tüp Bebek ile hamileyim bugün kontrolm vardı ultrasondaki ölçüm ense kalınlığı 2 mm çıktı ama burun normal doktorum sınırda bı değer dedi insersen genetik test yapalım dedi yada ona benzer birşey dedi ben anlamadım çünkü adam bı saat konuştu benim beynim durdu hiç birşey anlamadım o testi de istemedim zatenacaba o değerde olupta sağlıkla bebeğini kucağına alan var mı gerçekten çok kötüyüm iyi bir şeyler duymaya ihtiyacım var
Böyle birşey olduğunda aldiricak misiniz aslında ilk soru bu.Merhaba arkadaşlar 13 haftalık tüp Bebek ile hamileyim bugün kontrolm vardı ultrasondaki ölçüm ense kalınlığı 2 mm çıktı ama burun normal doktorum sınırda bı değer dedi insersen genetik test yapalım dedi yada ona benzer birşey dedi ben anlamadım çünkü adam bı saat konuştu benim beynim durdu hiç birşey anlamadım o testi de istemedim zatenacaba o değerde olupta sağlıkla bebeğini kucağına alan var mı gerçekten çok kötüyüm iyi bir şeyler duymaya ihtiyacım var
Çok teşekkür ederim güzel yorumun için tabikide aldırmayı düşünmedim hiç aklıma bile getiremiyorum aklım almıyor çünkü bugün tekrar aradım risk yok dedi ben sana ihtimallerden bahsetmis dedi inşaAllah öyledir Rabb'im herkesin bebeğini hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bizimkinide,Böyle birşey olduğunda aldiricak misiniz aslında ilk soru bu.
3 ve üzeri değer riskli ayni yollardn gectim2.3 değerditest yaptırmadım rabbim büyük dedim ve hamd olsun down sendromu kıyısından bile gecemdik.
Doktorlar heleki tüp bebekse farklı yaklaşıyorlar ama bence endişe etme 2 çok normal bir değer zaten suyun içinde birebir tam ölçüm olamaz bidahaki gitmenxe belkide 1 kusur cikicak
Doktorum şey demişti aldırmayı dusunuyo musun tabiki hayır dedimÇok teşekkür ederim güzel yorumun için tabikide aldırmayı düşünmedim hiç aklıma bile getiremiyorum aklım almıyor çünkü bugün tekrar aradım risk yok dedi ben sana ihtimallerden bahsetmis dedi inşaAllah öyledir Rabb'im herkesin bebeğini hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bizimkinide,
Açıkçası eşim şuan herhangi bir teste karşı ne gelirse Rabbimden diyor doktor banada yüzde 70 sağlıklı dedi bide bu ense kalınlığı yani genetik olabiliyormu aileden herhangi biri kaslı maslıyla ondan olabilir mi çünkü benim kardeşim maşallahı varDoktorum şey demişti aldırmayı dusunuyo musun tabiki hayır dedim
Benim gördüğüm %85 gayet sağlıklı kar %15 kısmı Allah bilir
Hep dua ettim ama diyorum ya içiniz rahat olsun 3 üstü burun kemiği gorunmesse acaba mi ki o bile kesin değil
O sıra coook araştırdım en azından nasıl bir yol izlerim diye bi yorum okudum mifty testi yaptrdik 90 kusur doğru dediler testimizde gayet iyi çıktı ama dogumdan sonra down bir melegimiz vardı diye haa dedim bunlar düzmece rabbimin bir bildiği vardır bir başka doktorda belki ensesi kalın olucak ailede var demişti hayat karşınıza iyi Allah korkusuolan insanlar çıkarsın
Merhaba konularıma bakarsanız bende bu konu da epey bir çektim sadece 2 li taramayı yaptırdım 2 mm ölmüşlerdi bende de ama 2 li de 1.30 çıkmıştı mesela iyi bir perinatoloji bulmanızı öneririm bir sonraki hamlem de ayrıntılı ultrason oldu onda da çok şükür bir sorun yok gibi denildi bakalım doğumu bekliyorum bende şimdilik Rabbim bebeğinize şifa versin.Merhaba arkadaşlar 13 haftalık tüp Bebek ile hamileyim bugün kontrolm vardı ultrasondaki ölçüm ense kalınlığı 2 mm çıktı ama burun normal doktorum sınırda bı değer dedi insersen genetik test yapalım dedi yada ona benzer birşey dedi ben anlamadım çünkü adam bı saat konuştu benim beynim durdu hiç birşey anlamadım o testi de istemedim zatenacaba o değerde olupta sağlıkla bebeğini kucağına alan var mı gerçekten çok kötüyüm iyi bir şeyler duymaya ihtiyacım var
Benim görümcemin çocuğun da varmış sağlıklı şu an çocuk iyi bir perinatologa git sen yine de canımMerhaba arkadaşlar 13 haftalık tüp Bebek ile hamileyim bugün kontrolm vardı ultrasondaki ölçüm ense kalınlığı 2 mm çıktı ama burun normal doktorum sınırda bı değer dedi insersen genetik test yapalım dedi yada ona benzer birşey dedi ben anlamadım çünkü adam bı saat konuştu benim beynim durdu hiç birşey anlamadım o testi de istemedim zatenacaba o değerde olupta sağlıkla bebeğini kucağına alan var mı gerçekten çok kötüyüm iyi bir şeyler duymaya ihtiyacım var
Sağlıkla gelsin miniklerimiz ama bildiğim kadarıyla dawn sendromu için herhangi bir tedavi yok yani doktorum öyle söylemişti testlerede eşim karşı ama ayrıntılı ultrasona girecemMerhaba konularıma bakarsanız bende bu konu da epey bir çektim sadece 2 li taramayı yaptırdım 2 mm ölmüşlerdi bende de ama 2 li de 1.30 çıkmıştı mesela iyi bir perinatoloji bulmanızı öneririm bir sonraki hamlem de ayrıntılı ultrason oldu onda da çok şükür bir sorun yok gibi denildi bakalım doğumu bekliyorum bende şimdilik Rabbim bebeğinize şifa versin.
Perinatolojide sanırım yine ölçüm yapacak demi yani yoksa herhangi bi tedavi uyguluyor muBenim görümcemin çocuğun da varmış sağlıklı şu an çocuk iyi bir perinatologa git sen yine de canım
Evet ölçüm yapıyor belki yaptığın yer yanılmış olabilir bunu da çok duydum başka yere baktır canımPerinatolojide sanırım yine ölçüm yapacak demi yani yoksa herhangi bi tedavi uyguluyor mu
Merhaba arkadaşlar 13 haftalık tüp Bebek ile hamileyim bugün kontrolm vardı ultrasondaki ölçüm ense kalınlığı 2 mm çıktı ama burun normal doktorum sınırda bı değer dedi insersen genetik test yapalım dedi yada ona benzer birşey dedi ben anlamadım çünkü adam bı saat konuştu benim beynim durdu hiç birşey anlamadım o testi de istemedim zatenacaba o değerde olupta sağlıkla bebeğini kucağına alan var mı gerçekten çok kötüyüm iyi bir şeyler duymaya ihtiyacım var