Ense kalınlığı bu kadar yüksek olmasına rağmen çocuğum sağlıklı doğabilir mi?

aub

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2016
28
12
8
32
Sanırım bunu yaşayan bilir ancak. Bebeğinize ultrasonda bakıp ellerini ayaklarını severken, acaba kime benzeyecek diye düşünürken bir anda doktorun yüz ifadesinin değişip ense kalınlığı çok yüksek demesi her şeyin bir anda tepenize garç diye göçmesi ne demek bunu ancak yaşayan anneler bilir diye düşünüyorum.
Ayrıntılı ultrasonda baktılar ve 4,6 dediler. Aslında biraz geç bakıldı ben ikili tarama testi yaptırmak istemedim.Hatta doktor da böyle bir konuyu hiç açmasaydı daha mutlu olurdum. Ense kalınlığı 4,6 çıktığında 14+4 haftalık hamileydim. Yaşım henüz 23 belki de bu yüzden böyle bir riski de beklemiyordum ama kaç gündür sanki benim yerime bir ölü yaşıyor. Yediğim herşeyi zorla yutkunarak yiyorum. Gözyaşlarım bir anda akmaya başlıyor. Hiçbir şey yapmak, hiçbir yere gitmek istemiyorum. Bebeği için böyle bir şey söylendiği halde sağlıklı dünyaya getiren oldu mu? Bunu duymaya ihtiyacım var çünkü nasıl olursa olsun aldırmak istemiyorum.Kendimi teselli etmeye çalışmaktan başka yapabilecek hiç bir şeyim yok. Amniyosentezi de bu yüzden istemedim. Zaten elimden bir şey gelmeyecek olduktan sonra bir de çocuğumu düşük tehlikesiyle yüzleştirmek istemedim. Lütfen bana söyleyin ensesi bu kalınlıkta çıkıp da çocuğu sağlıklı olan oldu mu? Bir de 14 haftayı geçmiş olmasının kalın çıkmasına etkisi olmuş olabilir mi?

Teşekkür ederim. Umarım bilgisi, güzel tecrübeleri yada duydukları olan arkadaşlar da görebilirler.

2 li taramayı yaptırmadıysanız 3 lü tarama testini yaptırın.
İnşallah bişeyciği çıkmaz.

cnm oğlumun1,6 idi ona da düşük risk te olsa down send olabilir demişlerdi.....Bir arkadaşımın 3 ün üstünde çıkmıştı onada dediler çok şükür her ikiside sağlıklı oldu......Sen sadece dua et İnşallah sağlıklıdır ...Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın......

detaylı ult. girince hayırlısıyla netleşir ama 12. haftada ikili neden geç bakıldı?

Kuzenime ense kalınlığı fazla dendi, ikili taramada kesin down dendi, sağlıklı bir bebeği oldu. Bir arkadaşımın oğluna kesin down dendi, yetmedi amniyosentez yapıldı, onda dahi ileri derecede zeka geriliği çıktı, şuan çocuk okulunda elle gösteriliyor, acayip zeki.

Siz bilirsiniz ama bu testler ultrasonlar da pek mükemmel değil yani.

Canim forumu incelersen bu konu hakkinda cok mesaj var ve ben 5-6 lari duydum okudun %90 saglikli..
Lutfen kendini uzup strese sokmayin, bu da bebise cok zararli.. Sırf bu yuzden hamile olursam ikili uclu hic birsey yaptirmak istemiyorum..
inancim geregi her turlu kabul edecegim bebegin durumunu ogrenip 9ay strese girmek istemiyorum..
Rabbim buyuk dua edin bol bol doktorlar her supheyi dile getiriyor siz uyarmadiniz demeyelim diye..ben saglikli olacagina inaniyorum

arkadaşım amniyosentezi mutlaka yaptır 9 ay böyle geçmez..
aynen yaşayan bilir..
bak sana daha kötü bir senaryo yazayım kendini yiyip bitirme..

ense kalın, kafa büyük, beyinde tümör var, down sendromlu ve ayrıca trizomi 18 hastası doğursanda en fazla 2 sene yaşar ölür ..

9 yaşında oğlum şimdi sapasağlam.. yaptır amniyosentezi güzel bir hamilelik geçir sorular seni yemesin..

Gebelik topigine girerseniz orda bu konuyla ilgili cok paylasim goreceksiniz. Ense kalingi 7 mm olup saglikli bebekler doguranlari okudum, ben de risk yasadim ama benim kanda cikmisti, icimi rahatlatmak icn prenatest yaptirdim. Amac cocugu aldirmak degil, geri kalan hamileligini huzurla yasamak ya da Allah korusun varsa olumsuz bi durum kendini bu duruma hazirlamak icindir.

Allah bilir hakkinizda hayirlisi olsun.Arkadasimin da bebegi icin kesin kesin alinmali,ileri derecede sorunlu dogar dediler.Maasallah pamuk prenses gibi dogdu,buyudu bile,sapasaglam.

Herkese yorumları için çok teşekkür ederim. Ben de inancım gereği aldırmak istemiyorum. Nasıl çocuğunuz sonradan sakatlansa bakıma muhtaç hale gelse onu öldürmeye eliniz varmazsa karnımdaki kalbi atan çocuk için de öyle hissediyorum. Ama işte bu riski öğrendikten sonra da kendi hayatıma adam gibi devam edemez hale geldim. Umarım dediğiniz gibi sağlıklı olur. Başkalarına da aynı şey söylendikten sonra çocuklarını kucaklarına sağlıklı almış olduklarını öğrenmek güç verdi. Bu yüzden çok sağ olun. Eğer benim de evladım sağlıkla doğabilirse yine bu başlıkta sizlerle paylaşmak, bu durumda olan annelere sizin gibi umut olmak isterim. Umarım Rabbim o günleri gösterir.

Benim arkadaşımın çocuğuna da öyle dediler. çocuk normal doğdu yani onlarda ailede genetikmiş ense kalınlığı

detaylı ult. girince hayırlısıyla netleşir ama 12. haftada ikili neden geç bakıldı?
Ben kendim baktırmak istememiştim. Bir sorun yada riskten bahsetsinler istemedim. İçime öyle doğdu sanki. Kadın doğuma başka bir sağlık sorunumdan dolayı gittim o gün hatta. Doktor bebeği de görelim hazır gelmişken dedi. Ben de özlediğimden, merak ettiğimden bebeği görmek istedim.Doktora ense kalınlığını sormamıştım aslında kendi kendine bir anda söyledi.

Sorma gerekmez ki,öyle bir tabir olduğunu bile bilmeyen hamileler var bilmediği için soramaz da, ilgili bir doktor izlenimi oluştu bende, başka bi sıkıntı da görse söylerdi, suyu az ya da haftasına göre geride gibi, amniyosentez yaptır derim ben onca ay geçmez böyle

12. haftamda gittiğimde doktorum bu hafta bakabilirim diğer haftalar yanıltıcı demişti ondan sordum cnm.....bende senin gibi düşünmüştüm aldırmayacaktım ama kabus dolu 1 ayım heba oldu....aminiyosentezi kabul etmedim üçlü taramayıda ama doktorum detaylıda ısrar etti ve iyikide girmişim sonra çok şükür sağlıklı dendi %2 risk hep var normal görünsede dediler.....çok dua ettim başa gelen anlar Rabbim sana sağlıklı hayırlı bir evlat versin İnşallah......

Biz bu testleri yaptirmadik bile. Cunku down sendromlu olmasi, olmesi gerektigi manasina gelmiyordu.
Down sendromlu dogmadi ama 3 yasinda otizmli oldugu anlasildi. Ee simdi 3 yasina gelmis cocugu oldurelim mi? Hasa!
Allaha sukurler olsun sagligi yerinde, daha niceleri var engelsiz ama hasta. Olum doseginde.
Siz de icinizi ferah tutun o testler ultrason falan asla kesin degildir.
En gercege yakini amniyosentez onu da aldirmam diyorsaniz hic yaptirip strese girmeyin.
Down sendromlu bile olsa onlar dunyanin en temiz kalpli varliklari.
Hic buyumeyen cocuklar. Down sendromlu olup dogru egitimle kendi hayatlarini idame ettirebilenler de cok.

Hamile olduğumu bizimle birlikte yaşayan eşimin ailesi bilmiyor. Benim ilk çocuğum henüz dokuz aylık ve dolayısıyla bebek falan istemiyorlar. Eğer amniyosentez yaptırırsam bir süre doktorlar yatıp dinlenmem gerektiğini söylüyorlarmış. Evde bunu yapmam şimdilik imkansız gibi. Bir taraftan çocuk, bir taraftan ev işleri....Dinlenemeyip karnımdaki çocuğun düşmesine neden olurum diye de çok korkuyorum. Her halükarda değiştiremeyeceğim bir şeyi sırf içim rahatlasın diye yaptırdıktan sonra bebeğim düşerse bunun vicdan azabıyla nasıl yaşarım bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…