• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engelli komşu çocuğu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah yardımcıları olsun birde aileyi düşünün 7/24 o evlada bakmakla yükümlüler. Eğer siz kiracıysanız evinizi değiştirin. Evet gürültü, bağırtı çekilmiyor sahiden ama çocukta ağır engelli elden ne gelir ki..

Kuzenim 34 yaşında ağır engelli sizin komşununki gibi sürekli bağırış cagiris halinde.amcamlar kaç ev taşıdı son çare müstakil eve taşındılar.bu ailenin de yapabileceği şey müstakil eve taşınmak.su durumda şikayet etmenizde çok gereksiz napsinlar sanki onlar çok mu mutlu bu durumdan.elini kolunu baglayip ağzını mi kapatsinlar

Merhabalar. Alt katımızda ağır zihinsel engelli bir komşu çocuğu var yaklaşık 12-13 yaşında. Biz 2 senedir bu eve taşındık ve 2 senedir bir kere bile bu evde sessiz ve huzur içinde bir günümüz olmadı, yazın 15 günlüğüne gitmeleri dışında.

Çocuğu şöyle anlatabilirim, sürekli kriz geçiriyor ve boğazı yırtılana kadar bağırarak duvarlara ve tavana vuruyor tüm gücüyle(baya güçlü ve yaşıtlarından uzun boylu kemikli vücuda sahip bir çocuk, kafanızda küçük bir çocuk canlanmasın adam gibi) Ve takıntılı olduğu sesler var bu sesleri olanca gücüyle bağırarak tekrar ediyor ve kulakları duymadığı için de sesi ayarlayamıyor, inanılmaz derecede bağırıyor.

Şu an da krize girmiş durumda gerçi uyanık olduğu her saniye krizde olduğu için bunun bir ehemmiyeti yok. Bizim merak ettiğimiz bu konuda bir şey yapılabilir mi? Bu arada duvarlarımız ince değil, oturduğumuz bina Kiptaş'ın.

Özel eğitim öğretmeni kardeşim bu çocuğa ilaç verilmediğini, yoksa bir çocuğun zihinsel engelli de olsa ilaç kullandığı taktirde 24 saat kriz halinde olmayacağını söylüyor. Kendisi atanıp gidecek muhtemelen ama ben en az 2 sene daha bu evdeyim. Anne ve babam çocuk engelli, ailesi ne yapsın modunda kaderci insanlar ve paşa paşa çekiyorlar sesi. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar önerilerinizi esirgemezseniz sevinirim.

Bu arada 6 senelik kiracılarmış burada ve bir komşumuz evlerine gittiğinde duvarların çukur çukur olduğunu görmüş(çocuk vuruyor) Ev sahibi nasıl böyle bir duruma razı gelmiş onu da bilmiyoruz, evi oturulmaz halde çünkü. Ev sahibi de razı geldiğine göre bu durumda yapılacak bir şey yok gibi duruyor :(
Aileniz çok haklı. Hiçkimse böyle bir şey yaşamasa keşke ama ellerinde değil. Zor bir durum.

Söz konusu evlat.. Ellerinden geleni mutlaka yapıyorlardır.

Bir de o aileyi düşünün neler yaşıyorlar kim bilir?

Ya sabırlı olacaksınız yada bir yolunu bulup aile evinden ayrılacaksınız.

Sizi anlıyorum.
Özel bir çocuk annesiyim. Durdan anlamıyor maalesef idrak durumları gelişmiş olsa böyle davranmazlar. İnanın ki, boynumuz hep eğri, okullardan tutun, market sırası beklerken, evimizdeyken bile, maalesef çocuklarımızdan rahatsız oluyorlar bizde istemezdik, çocuklarımızda istemezdi böyle durumda olmak ama koca dünyaya sığdırılamıyoruz ne acı.

Ben seni anladım. Hak da verdim.
Şöyle ki ben ağır migren hastasıyım. Ses de en hassas olduğum konu. Çocuklar biraz azıtınca tahammülüm kalmıyor oda değiştiriyorum. Aileyle biraz sohbet edin. Belki aile sorumsuzdur. Çocuk yumruk falan atarken canı da acıyordur. 24 saat kriz de olmaz gibi bence. Neticede ağır engeli de olsa insan. Uyur yorulur biran sakinlik gelir.
Onun haricinde ev değişikliği olabilir. Allah o yavrunun da sizin de yardımcınız olsun

Sizi anlıyorum.
Özel bir çocuk annesiyim. Durdan anlamıyor maalesef idrak durumları gelişmiş olsa böyle davranmazlar. İnanın ki, boynumuz hep eğri, okullardan tutun, market sırası beklerken, evimizdeyken bile, maalesef çocuklarımızdan rahatsız oluyorlar bizde istemezdik, çocuklarımızda istemezdi böyle durumda olmak ama koca dünyaya sığdırılamıyoruz ne acı.
Lütfen böyle söylemeyin Allah bağışlasın. Benim akrabamın da büyük çocuğu özel asla rahatsız olmayız hepimizin evladı. Oluyor arada halden anlamayanlar çıkıyor empatiden yoksun insanlar oluyor, günün sonunda iyi insanlara denk gelmenizi dilerim. 🙏

Hanımefendi sizin derdiniz ne? Sesten kafası şişmiş ve çaresizlikle burada yapılacak bir şey var mı diye sorgulayan insanı neden linç ediyorsunuz acaba, bir insan böyle bir şeyi hangi amaçla yapar? Bu kadar kötücül olmak size de zarar
Konudan bağımsız olarak.gecen bir üye size neden her yorumuma ve diğer üyelerin yorumlarına beğenmedim atıyorsunuz diye sorunca,özgürüm istediğim yorumu yapar beğenmedim atarım demiştiniz.sizinde ayninseyi sorgulamanız tuhaf

Lütfen böyle söylemeyin Allah bağışlasın. Benim akrabamın da büyük çocuğu özel asla rahatsız olmayız hepimizin evladı. Oluyor arada halden anlamayanlar çıkıyor empatiden yoksun insanlar oluyor, günün sonunda iyi insanlara denk gelmenizi dilerim. 🙏
Yüreği güzel, merhametli insanlar iyi ki varsınız. Sayınız çoğalsın inşallah. Rabbim hepimizin karşısına halden anlayan vicdan sahibi insanları çıkarsın. 🙏

Sizi anlıyorum.
Böyle yazmayın yaaa
Lütfennn
Neden boynunuz eğri olsun

Siz çok özel insanlarsınız başınız hep dik olsun
Evladınızla mutlu olun inşallah 🙏

Böyle yazmayın yaaa
Lütfennn
Neden boynunuz eğri olsun

Siz çok özel insanlarsınız başınız hep dik olsun
Evladınızla mutlu olun inşallah 🙏
İnşallah Allah razı olsun 🙏 tüm meleklere şifa versin Rabbim. Bakışlar sorular bile bazen çok incitiyor. Yükümüz ağır. Rabbim hafifletsin inşallah. Yüreğinize sağlık 🤍

Sizi anlıyorum.
Ya böyle düşünmeyin lütfen. Yazınıza nasıl içim ezildi. Emin olun rahatsız olan kesimin vicdanı ne özel bireylere ne diğerlerine titremiyor. Maalesef çürük bi toplumdayız bu insanlar her yerdeler.

Ayrı eve çıkmak bu ekonomide kolay bir şey değil. Benim şu an bunu yapacak maddi imkânım olsaydı durmazdım zaten. Ailemi taşınmak için ikna etmeye çalışacağım, taşınma masrafları yüzünden yanaşmayacaklar ama başka çarem yok
Siz kendiniz aileniz olmadan ayrı eve çıkamazsınız siz de engelliymissiniz bakiminizi aileniz yapıyormuş eski konunuzda okuduğuma göre. Biraz kendi hastaliginiza mi yogunlassaniz.. her şeyi takıntı yapıp stres yapmamanız önerimdir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back