• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engelli komşu çocuğu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar. Alt katımızda ağır zihinsel engelli bir komşu çocuğu var yaklaşık 12-13 yaşında. Biz 2 senedir bu eve taşındık ve 2 senedir bir kere bile bu evde sessiz ve huzur içinde bir günümüz olmadı, yazın 15 günlüğüne gitmeleri dışında.

Çocuğu şöyle anlatabilirim, sürekli kriz geçiriyor ve boğazı yırtılana kadar bağırarak duvarlara ve tavana vuruyor tüm gücüyle(baya güçlü ve yaşıtlarından uzun boylu kemikli vücuda sahip bir çocuk, kafanızda küçük bir çocuk canlanmasın adam gibi) Ve takıntılı olduğu sesler var bu sesleri olanca gücüyle bağırarak tekrar ediyor ve kulakları duymadığı için de sesi ayarlayamıyor, inanılmaz derecede bağırıyor.

Şu an da krize girmiş durumda gerçi uyanık olduğu her saniye krizde olduğu için bunun bir ehemmiyeti yok. Bizim merak ettiğimiz bu konuda bir şey yapılabilir mi? Bu arada duvarlarımız ince değil, oturduğumuz bina Kiptaş'ın.

Özel eğitim öğretmeni kardeşim bu çocuğa ilaç verilmediğini, yoksa bir çocuğun zihinsel engelli de olsa ilaç kullandığı taktirde 24 saat kriz halinde olmayacağını söylüyor. Kendisi atanıp gidecek muhtemelen ama ben en az 2 sene daha bu evdeyim. Anne ve babam çocuk engelli, ailesi ne yapsın modunda kaderci insanlar ve paşa paşa çekiyorlar sesi. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar önerilerinizi esirgemezseniz sevinirim.

Bu arada 6 senelik kiracılarmış burada ve bir komşumuz evlerine gittiğinde duvarların çukur çukur olduğunu görmüş(çocuk vuruyor) Ev sahibi nasıl böyle bir duruma razı gelmiş onu da bilmiyoruz, evi oturulmaz halde çünkü. Ev sahibi de razı geldiğine göre bu durumda yapılacak bir şey yok gibi duruyor :(
Taşının... Diğer yazdıklarınıza yorum yapmak istemiyorum. Allah herkesin imtihanını kolaylaştırsın.

Hiç mi bu evrenden korkmuyorsunuz?
1. Derece ailenizden yaşadığınız insanın ağır engelli kalma ihtimali her an olabilir. Sizin tabirinizle “paşa paşa” çekmeyeceğinizi mi garanti görüyorsunuz!

Ailenin kalbini kırmak gibi bir niyetim yok, kırmadım, kırmam da. O yüzden içim rahat, vicdanım da. Siz de insanların günahını haksız yere almadan önce o 'karma'ya inanın

Ailenin ilaç kullanmadığına nasıl bu kadar eminsiniz? Tek çözüm taşınmanız. Babanız taşınmıyorsa onunla çözün bu problemi.

Ailenin ilaç kullanmadığına nasıl bu kadar eminsiniz? Tek çözüm taşınmanız. Babanız taşınmıyorsa onunla çözün bu problemi.

Çocuğun annesi çarşaflı, bir tek gözleri görünen ve dışarda eldiven takan şekilde. Kardeşim yaşadığımız yerde bu veli profili ile çok uğraşmak zorunda kaldığı için çocuğun da günün bir anı bile sakinleşmemesinden dolayı tahminde bulundu sadece

Benim kiracımın çocuğuda zihinsel engelli, benim evimde de hasarlar var ama umrumda değil.
Ne yapsın ki insanlar ellerinde olan bir şey olsa zaten onlar çözüme ulaştırırlar çocuklarini demek ki yok
Beni çok komşum aradı bu yüzden çok ses geliyor vs diye çıkartmıyorum çıkartmak icinde imza vs toplarsaniz suriyeli doldururum o eve dedim kesti herkes sesini.
Hayatın kime ne getireceği belli değil, yapacak bir şey yok.

Ben zaten çalışıyorum, gün içerisinde fazla evde değilim. Ama evde olduğum vakitler (akşamüzeri civarı oluyor) kulak tıkacıyla oturamam, kapı falan çalsa açamıyorsun çünkü. Akşamları kulaklıkla müzik açıyorum ama kpss'ye çalışacak olsaydım eğer ciddi sorundu, hatta siz atanmak deyince tekrardan aklıma geldi ders çalışmak zorunda kalırsam ne yapacağım diye. Sinirlerim çok bozulmuş durumda, bir yere gidebilsem gideceğim

Çalışmak için kütüphaneleri kullanabilirsiniz. Yeğenlerim öyle yapıyor kalabalık bir aileyiz sesten çalışamıyorlar . Bence siz takıldığınız için daha fazla duymaya başlamışsınız ama biraz empati yapsanız daha yaratıcı ve yaralamayıcı çözümler bulabilirsiniz eminim.

Bu gün gittiğim hastanede 10 yaşlarında zihinsel engelli bir çocuk vardı o da bağırarak biseyler anlatmaya çalışıyordu annesi babası ne kadar mahcup üzgün duruyordu üzüldüm gerçekten onlar istermi böyle olsun. Allahtan herkes anlayisliydi da kimse tek laf etmedi

Çalışmak için kütüphaneleri kullanabilirsiniz. Yeğenlerim öyle yapıyor kalabalık bir aileyiz sesten çalışamıyorlar . Bence siz takıldığınız için daha fazla duymaya başlamışsınız ama biraz empati yapsanız daha yaratıcı ve yaralamayıcı çözümler bulabilirsiniz eminim.

Emin olun takılmak değil. Evimize bir gün gelen Allah size sabır versin diyerek ayrılıyor. Yaşamayan bilemez

Benim kiracımın çocuğuda zihinsel engelli, benim evimde de hasarlar var ama umrumda değil.
Ne yapsın ki insanlar ellerinde olan bir şey olsa zaten onlar çözüme ulaştırırlar çocuklarini demek ki yok
Beni çok komşum aradı bu yüzden çok ses geliyor vs diye çıkartmıyorum çıkartmak icinde imza vs toplarsaniz suriyeli doldururum o eve dedim kesti herkes sesini.
Hayatın kime ne getireceği belli değil, yapacak bir şey yok.
Sizin gibi insanlar kaldı mı dünyada ya 😢

Hanımefendi sizin derdiniz ne? Sesten kafası şişmiş ve çaresizlikle burada yapılacak bir şey var mı diye sorgulayan insanı neden linç ediyorsunuz acaba, bir insan böyle bir şeyi hangi amaçla yapar? Bu kadar kötücül olmak size de zarar
Engelli çocuğu evden attırma yolu arayan siz iyi ben kötüyüm. Öyle olsun.

Onlarin yapacak biseyi yok napsinlar ki kim ister cocugu cigliklar atip kriz gecirsin? Siz biseyler yapabilirsiniz, aileniz tasinmak istemiyosa siz ayri eve cikabilirsiniz mesela

Emin olun takılmak değil. Evimize bir gün gelen Allah size sabır versin diyerek ayrılıyor. Yaşamayan bilemez

Ya o evde yaşasaydınız sizde yaşamadığınız için bilemiyorsunuz. Uzaktan bile tahammülünüz yok adamlar ne yapsın. Cidden normalde KudrAlobar KudrAlobar çok ağır girmiş demiştim ama haklıymış sizin istediğiniz cevap attırın şikayet edin filanmış. Biz hala merhamet sahibi insanlarmışız sayenizde onu anladım.

Ha yaşamıyor değiliz bu arada üst katımızda otizmli bir yavrumuz var 8 yaşında tüm gün çıkarttığı ses nedeniyle annesi hergün özür diler bizde hergün kendisine sakın böyle bişey düşünüp çocuğu durdurmaya çalışmamasını , kendini ve çocuğu strese sokmamasını telkin ederiz yani yaşamadığımız bişey değil.

Hepimiz engelli adayıyız unutmadan yaşamaya çalışıyoruz sadece. Bir kazaya bakar sizinde öyle davranışlarda bulunmanız.

Ya o evde yaşasaydınız sizde yaşamadığınız için bilemiyorsunuz. Uzaktan bile tahammülünüz yok adamlar ne yapsın. Cidden normalde KudrAlobar KudrAlobar çok ağır girmiş demiştim ama haklıymış sizin istediğiniz cevap attırın şikayet edin filanmış. Biz hala merhamet sahibi insanlarmışız sayenizde onu anladım.

Ha yaşamıyor değiliz bu arada üst katımızda otizmli bir yavrumuz var 8 yaşında tüm gün çıkarttığı ses nedeniyle annesi hergün özür diler bizde hergün kendisine sakın böyle bişey düşünüp çocuğu durdurmaya çalışmamasını , kendini ve çocuğu strese sokmamasını telkin ederiz yani yaşamadığımız bişey değil.

Hepimiz engelli adayıyız unutmadan yaşamaya çalışıyoruz sadece. Bir kazaya bakar sizinde öyle davranışlarda bulunmanız.

Okuduğunuzu anlamıyorsanız burada ne diye yorum yapıyorsunuz? Üstteki mesajlarımı okudunuz mu? Attıralım diyorum çocuğu aynen. Kendi hayal dünyanızda yarattığınız biriyle kavga ediyorsunuz şu an, ben araya girmeyim

O kadar iyi tanıyorum ki bu profili. Hergün dinliyorum velilerimden. Bazen şahit oluyorum. O yüzden alt metni okumak zor olmadı. Ev sahibi detayı direkt ele veriyor zaten.

Onlarin yapacak biseyi yok napsinlar ki kim ister cocugu cigliklar atip kriz gecirsin? Siz biseyler yapabilirsiniz, aileniz tasinmak istemiyosa siz ayri eve cikabilirsiniz mesela

Ayrı eve çıkmak bu ekonomide kolay bir şey değil. Benim şu an bunu yapacak maddi imkânım olsaydı durmazdım zaten. Ailemi taşınmak için ikna etmeye çalışacağım, taşınma masrafları yüzünden yanaşmayacaklar ama başka çarem yok

Okuduğunuzu anlamıyorsanız burada ne diye yorum yapıyorsunuz? Üstteki mesajlarımı okudunuz mu? Attıralım diyorum çocuğu aynen. Kendi hayal dünyanızda yarattığınız biriyle kavga ediyorsunuz şu an, ben araya girmeyim

Verdiğimiz her şeye kulp bulmanızda bu yüzden zaten değil mi?
Siz bizi mi kendinizi mi yoksa hesap vereceğiniz merciyi mi kandırmaya çalışıyorsunuz bir sorun bence kendinize. Sizi vicdanınızla baş başa bırakıyor ve konunuzdan ayrılıyorum.

Verdiğimiz her şeye kulp bulmanızda bu yüzden zaten değil mi?
Siz bizi mi kendinizi mi yoksa hesap vereceğiniz merciyi mi kandırmaya çalışıyorsunuz bir sorun bence kendinize. Sizi vicdanınızla baş başa bırakıyor ve konunuzdan ayrılıyorum.

Ben de sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum. Aynı duruma düşerseniz belki bu korkunç ithamlarınızı hatırlarsınız.
Sesten bunalmış bir insanım sadece, engelli aileyi kapı önüne koymaya çalışan Samanyolu dizilerindeki evil karakter oldum bir anda. Bdv'ye dert anlatanda kabahat, burada paso linç var linç!!!

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konumu kilitlerseniz sevinirim

Bu normal apartman gürültüsü değil ki uyarmayla geçsin. Bu durumda yapacak tek şey sizin taşınmanız, başkada çözümü yok.
Ayrıca eve şöyle zarar vermiş ev sahibi kabul etmiş demeniz ayrı bir vicdansızlık. O duvarlar o hale geliyor da o ellere ne oluyor sanıyorsunuz? Çocuğu kendine zarar vermesin diye ellerini saran, kollarını bağlayan anne babalar var. Parmaklarını kıran engelli çocuklar var, ne kolay dimi evi o hale getirmiş demek. Çok yazık.
Çocuk sürekli huzursuzsa illa ilaç kullanması gerekir ama belkide kullandığı halde böyledir, narkoz verip bayıltsınlar mı çocuklarını insanlar.
Evinize gelen insanlar, insan olsa o sesler için size değil aileye sabır dilerdi.

Ben de sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum. Aynı duruma düşerseniz belki bu korkunç ithamlarınızı hatırlarsınız.
Sesten bunalmış bir insanım sadece, engelli aileyi kapı önüne koymaya çalışan Samanyolu dizilerindeki evil karakter oldum bir anda. Bdv'ye dert anlatanda kabahat, burada paso linç var linç!!!

Hah bedduada geldiğine göre oldu 👍 KudrAlobar KudrAlobar devamı neydi bu kapanışın ??? Sıralamayı unuttum ben 🙈

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back