• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engelli komşu çocuğu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Açıkçası zor bir durum. Hani sizi yargılamak ya da çocuğu yargılamak da yanlış gibi geldi. Çünkü hem o isteyerek bunu yapmıyor hem de siz rahatsız olabilirsiniz insansınız yani.

Nasıl bi çözüm bulunur bilemedim. Aileye bi şey söyleseniz ilaçla ilgili yanlış anlayabilir sinirlenebilirler zaten psikolojileri iyi değildir.
Aileniz size göre daha kabullenmiş, sizin o evden gitme durumunuz yok mu? Başka bi eve taşınmak , aileniz ile taşınmak ya da evlenmek gibi?

Disari mi atsinlar?
Cok şikayetçi iseniz tasinin da, bu birey ve ailesi gördüğünüz gibi her yerde onlardan rahatsiz olacak insanlarla karsi karsiyalar.

Ilac kullanip, tedavi görmediğine de cok sacma bir şekilde karar vermissiniz, ailesi cok mu mutlu sanıyorsunuz?

Dışarı neden atsınlar, aile neden mutlu olsun? Konu bu konuda bir şey yapılabilir mi, benzer şeyi tecrübe etmiş birileri var mı, çarpıtmayın

Bilmiyorum. Belki bu kadar kriz geçirmesi normal değildir ve bir öneriyle gidebiliriz
Tam olarak ne gibi bir çözüm bekliyorsunuz? Taşının yani başka ne denebilir. Öneriyle gidebilecek samimiyetiniz varsa gidip bi konuşabilirsiniz belki anlatırlar çocuğun derdini, kardeşiniz özel eğitim öğretmeniymiş zaten onunla gidip önce dinleyip sonra çözüm üretebilirsiniz.

Kardeşinize her özel çocuğa ilaç verilemediğini ya da ilaçların bazı çocuklarda işe yaramadığını okulda öğretmemişler mi? Aile zevk mi alıyordur sizce içinde bulundukları durumdan? Keyiflerinden mi bağırtıyorlar çocuğu?

Çözüm dediğiniz aileyi evden attırmak sanırım. Siz attırın, o attırsın, bu attırsın. Nerede yaşasın bu çocuklar ve aileleri?
Taşınmaz o insanlar heryerde ugrasamazlar her rahatsız olanla .herkes ev vermez zaten adamlar diken üstündedir . onlara kolay mı o çocuğun Hergun acı çekişlerini izlemek . çocuğu illa doktora götürmüşlerdir .

konu sahibide kiracıymış çözümü yok siz taşının denınce babası rahat adammış babasının keyfıyle hasta bi çocuğu karşılaştırmaları yanlış zaten başından sonuna
herkes kendim diyor bencilce . Kolay mı öyle kış günü herkes cebınde yarın taşınırız die 100 bin lirayla beklemiyor sonuçta . Kiralar almış başını gidiyor . kendılerı taşınacak rahatsız oluyorsa .

24 saat kriz halinde olduğunu nereden biliyor? bu çocuk eğitim almıyor mu? 24 saat evde mi? Kardeşiniz doktor değil eğitimci, çocukla ilgilenmiş mi aileye yol göstermiş mi? sadece ilaç mi çözüm? böyle düşünüyorsa ataninca karşılaşacağı çocuklara yazık gercekten..

Dışarı hiç çıkmıyor çocuk, bir komşu sormuş herhangi bir eğitime falan gitmiyormuş. Kız kardeşim 4 sene özel eğitimde çalıştığı için çocuğun çıkıp enerji atması gerektiğini söylüyor ve bazı aileler zararlı diye çocuklarına bilerek ilaç vermiyormuş. Biz çocuğun ihmal edildiğini de düşünüyoruz. Artık günahları boynuna, ben kendimi kurtarmaya çalışıyorum, taşınmak dışında çözüm görünmüyor

Son düzenleme:
Allah'tan kira ama fark eden bir şey yok çünkü babam hayatta çıkmaz. Dünyanın en rahat insanıdır ve zaten kendisiyle aramız da iyi değil o yüzden muhattap olmamaya çalışıyorum. Benim bu evden gitmem dışında gerçekten çözüm yok gibi duruyor
Üzüldüm ya biz normal gürültüye dayanamıyoruz seni hiç düşünemiyorum

Bu arada 6 senelik kiracılarmış burada ve bir komşumuz evlerine gittiğinde duvarların çukur çukur olduğunu görmüş(çocuk vuruyor) Ev sahibi nasıl böyle bir duruma razı gelmiş onu da bilmiyoruz, evi oturulmaz halde çünkü. Ev sahibi de razı geldiğine göre bu durumda yapılacak bir şey yok gibi duruyor :(
Ev sahibi vicdanlı biriymiş demekki halden anlayan

ne kadar zor bir hayat... özellikle o çocuğun anne ve babası için. yani insanciklarin elinden ne gelir ki? ellerinde gelen birsey olsa kesin yaparlardı. o yüzden yaramaz vs çocuklara şükretmek lazım. bir de o anne babayı düşünmek bile çok zorken yaşadıkları ne büyük travma. sizde haklısınız herkes özel alanında sessiz sakin kafa dinlemek ister. tavsiyem yok. Her ikinize de sabır dilerim. Hadi siz en kötü taşınır gidersiniz de o zavallı anne baba ne yapsın?

Merhabalar. Alt katımızda ağır zihinsel engelli bir komşu çocuğu var yaklaşık 12-13 yaşında. Biz 2 senedir bu eve taşındık ve 2 senedir bir kere bile bu evde sessiz ve huzur içinde bir günümüz olmadı, yazın 15 günlüğüne gitmeleri dışında.

Çocuğu şöyle anlatabilirim, sürekli kriz geçiriyor ve boğazı yırtılana kadar bağırarak duvarlara ve tavana vuruyor tüm gücüyle(baya güçlü ve yaşıtlarından uzun boylu kemikli vücuda sahip bir çocuk, kafanızda küçük bir çocuk canlanmasın adam gibi) Ve takıntılı olduğu sesler var bu sesleri olanca gücüyle bağırarak tekrar ediyor ve kulakları duymadığı için de sesi ayarlayamıyor, inanılmaz derecede bağırıyor.

Şu an da krize girmiş durumda gerçi uyanık olduğu her saniye krizde olduğu için bunun bir ehemmiyeti yok. Bizim merak ettiğimiz bu konuda bir şey yapılabilir mi? Bu arada duvarlarımız ince değil, oturduğumuz bina Kiptaş'ın.

Özel eğitim öğretmeni kardeşim bu çocuğa ilaç verilmediğini, yoksa bir çocuğun zihinsel engelli de olsa ilaç kullandığı taktirde 24 saat kriz halinde olmayacağını söylüyor. Kendisi atanıp gidecek muhtemelen ama ben en az 2 sene daha bu evdeyim. Anne ve babam çocuk engelli, ailesi ne yapsın modunda kaderci insanlar ve paşa paşa çekiyorlar sesi. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar önerilerinizi esirgemezseniz sevinirim.

Bu arada 6 senelik kiracılarmış burada ve bir komşumuz evlerine gittiğinde duvarların çukur çukur olduğunu görmüş(çocuk vuruyor) Ev sahibi nasıl böyle bir duruma razı gelmiş onu da bilmiyoruz, evi oturulmaz halde çünkü. Ev sahibi de razı geldiğine göre bu durumda yapılacak bir şey yok gibi duruyor :(
İnan bana o çocuğun annesi babası bin kat daha kötü durumdadir. Hem evlatlarını o halde görmenin dayanılmaz durumu, hem biri acaba rahatsız olur mu kapıma gelir mi korkusu. Sizi anlıyorum, ancak şu var ki o ilaçlar her zaman ise yaramıyor. Bir tanıdığım var oradan biliyorum. Şu durumda sizin taşınmaktan başka çareniz yok.

Ben anne babası bu durumdan memnun nerede yazmışım, benzer durumda kalan birileri varsa ne yaptıklarını merak etmiştim
Ne yapabilirsin sence ? Çözümü olsa anne babası yapar ben de onu diyorum. Ya evden tasinacaksin ya da tüm vicdani duygulari bir kenara bırakarak şikayet edip onları evden çıkaracaksın.

Dışarı hiç çıkmıyor çocuk, bir komşu sormuş herhangi bir eğitime falan gitmiyormuş. Kız kardeşim 4 sene özel eğitimde çalıştığı için çocuğun çıkıp enerji atması gerektiğini söylüyor ve bazı aileler zararlı diye çocuklarına bilerek ilaç vermiyormuş. Biz çocuğun ihmal edildiğini de düşünüyoruz. Geçen gün otobüse binip Eminönüne kadar gitmiş mesela. Çocuk sürekli evden kaçmaya çalışıyor, evde çok bunalmış durumda
Belki annenın gucu yetmıyordur dışarda birilerine zarar verme potansiyeli vardır die korkuyordur öyle heryere vuruyor diyorsunuz

Ne yapabilirsin sence ? Çözümü olsa anne babası yapar ben de onu diyorum. Ya evden tasinacaksin ya da tüm vicdani duygulari bir kenara bırakarak şikayet edip onları evden çıkaracaksın.

Şikayet etsek neredeyse 3 sene olacak bu süre içerisinde ederdik, ki zaten engelli bir insanı şikayet etmek ciddi bir vicdani problem. Ben bekarım, ileride benim de başıma gelebilir bu, bunların hepsini düşünüyorum ve ailenin kalbini kıracak, mahcup edecek en ufak bir harekette bulunmam merak etmeyin. Ben buradaki yorumlardan gerçekten yapılacak bir şey olmadığını anladım. Ben taşınmaya çalışacağım. Zaten babamla da anlaşamıyorum, bu evde huzurum kalmadı

Şikayet etsek neredeyse 3 sene olacak bu süre içerisinde ederdik, ki zaten engelli bir insanı şikayet etmek ciddi bir vicdani problem. Ben bekarım, ileride benim de başıma gelebilir bu, bunların hepsini düşünüyorum ve ailenin kalbini kıracak, mahcup edecek en ufak bir harekette bulunmam merak etmeyin. Ben buradaki yorumlardan gerçekten yapılacak bir şey olmadığını anladım. Ben taşınmaya çalışacağım. Zaten babamla da anlaşamıyorum, bu evde huzurum kalmadı
Geçici çözüm istiyorsan kulak tıkacı kullanabilirsin.

Dışarı hiç çıkmıyor çocuk, bir komşu sormuş herhangi bir eğitime falan gitmiyormuş. Kız kardeşim 4 sene özel eğitimde çalıştığı için çocuğun çıkıp enerji atması gerektiğini söylüyor ve bazı aileler zararlı diye çocuklarına bilerek ilaç vermiyormuş. Biz çocuğun ihmal edildiğini de düşünüyoruz. Geçen gün otobüse binip Eminönüne kadar gitmiş mesela. Çocuk sürekli evden kaçmaya çalışıyor, evde çok bunalmış durumda
Yazık normal bir insan evden çıkmayınca bunalıma giriyor o çocuğun halini düşünemiyorum. Psikiyatri de mi gormedi acaba. kardeşiniz yargılamadan önce konuşsa yol gösterse belki aile ne yapacağını bilmiyor

Şöyle yapabilirsiniz

1. Ailecek taşınıp başka yere gidebilirsiniz
2. Ailenizden ayrılıp başka yere gidebilirsiniz.
3. Kulaklık takıp tüm gün oturduğuz zamanlarda film,dizi,ders gezindiğiniz zamanlarda müzik dinleyebilirsiniz.

Ama onlara birşey yapmamalısınız. Hayatları zaten yeterince zor birde siz zorlaştırmazsınız umarım.

Şöyle yapabilirsiniz

1. Ailecek taşınıp başka yere gidebilirsiniz
2. Ailenizden ayrılıp başka yere gidebilirsiniz.
3. Kulaklık takıp tüm gün oturduğuz zamanlarda film,dizi,ders gezindiğiniz zamanlarda müzik dinleyebilirsiniz.

Ama onlara birşey yapmamalısınız. Hayatları zaten yeterince zor birde siz zorlaştırmazsınız umarım.

Ben zaten çalışıyorum, gün içerisinde fazla evde değilim. Ama evde olduğum vakitler (akşamüzeri civarı oluyor) kulak tıkacıyla oturamam, kapı falan çalsa açamıyorsun çünkü. Akşamları kulaklıkla müzik açıyorum ama kpss'ye çalışacak olsaydım eğer ciddi sorundu, hatta siz atanmak deyince tekrardan aklıma geldi ders çalışmak zorunda kalırsam ne yapacağım diye. Sinirlerim çok bozulmuş durumda, bir yere gidebilsem gideceğim

Bu hayat kalitesini ciddi etkileyen bir durum. Hassas bir konu; fakat diğer insanların ruh sağlıklarını, uzun vadede beden sağlıklarını, hakkı olan huzur ve sükûnu ihlâl eden bir durum. Aile için ne kadar zorsa, apartmanda yaşayan diğer insanlar için de kat kat zor. Migreni olanın, hastası yaşlısı olanın, sınava hazırlananın, vardiyalı çalışanın bu durumda hâlini düşünemiyorum.

Aileyle nezaket çerçevesinde görüşün, ev sahibiyle görüşün; gönülleri kırmadan, neler yapılabilir üstüne konuşulup yardımcı olunmalı, zaten ailenin yükü çok ağır, incitmemeli. Farklı çözüm ve tedavi yolları, daireye yalıtım gibi seçenekleri değerlendirilmeli.

Benim özel bir çocuğum olsa, yalıtımını yaptırdığım zemin kata ya da çocuğuma üst katı ayırabileceğim dubleks bir daireye geçerdim veyahut da müstakil bir yaşam tercih ederim. Herkesin ekonomik durumu şu şartlarda müsait de olamıyor, insanlara kızamıyorum. Herkes için çok zor.

Benim annem de engelli, çift baston kullanıyor, sesi güm güm aşağı inmesin diye, gerekli yalıtımları yaptırıp her yeri halıyla kapladım. Ben annemdeyken uykumdan annemin baston sesine uyanıyorum; aşağı kat ne yaparsa yapsın aman demedik. Herkes elinden geleni yapmalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back