• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engelli komşu çocuğu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Marmendia

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2024
231
671
18
28
Merhabalar. Alt katımızda ağır zihinsel engelli bir komşu çocuğu var yaklaşık 12-13 yaşında. Biz 2 senedir bu eve taşındık ve 2 senedir bir kere bile bu evde sessiz ve huzur içinde bir günümüz olmadı, yazın 15 günlüğüne gitmeleri dışında.

Çocuğu şöyle anlatabilirim, sürekli kriz geçiriyor ve boğazı yırtılana kadar bağırarak duvarlara ve tavana vuruyor tüm gücüyle(baya güçlü ve yaşıtlarından uzun boylu kemikli vücuda sahip bir çocuk, kafanızda küçük bir çocuk canlanmasın adam gibi) Ve takıntılı olduğu sesler var bu sesleri olanca gücüyle bağırarak tekrar ediyor ve kulakları duymadığı için de sesi ayarlayamıyor, inanılmaz derecede bağırıyor.

Şu an da krize girmiş durumda gerçi uyanık olduğu her saniye krizde olduğu için bunun bir ehemmiyeti yok. Bizim merak ettiğimiz bu konuda bir şey yapılabilir mi? Bu arada duvarlarımız ince değil, oturduğumuz bina Kiptaş'ın.

Özel eğitim öğretmeni kardeşim bu çocuğa ilaç verilmediğini, yoksa bir çocuğun zihinsel engelli de olsa ilaç kullandığı taktirde 24 saat kriz halinde olmayacağını söylüyor. Kendisi atanıp gidecek muhtemelen ama ben en az 2 sene daha bu evdeyim. Anne ve babam çocuk engelli, ailesi ne yapsın modunda kaderci insanlar ve paşa paşa çekiyorlar sesi. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar önerilerinizi esirgemezseniz sevinirim.

Bu arada 6 senelik kiracılarmış burada ve bir komşumuz evlerine gittiğinde duvarların çukur çukur olduğunu görmüş(çocuk vuruyor) Ev sahibi nasıl böyle bir duruma razı gelmiş onu da bilmiyoruz, evi oturulmaz halde çünkü. Ev sahibi de razı geldiğine göre bu durumda yapılacak bir şey yok gibi duruyor :(

Son düzenleme:
Merhabalar. Alt katımızda ağır zihinsel engelli bir komşu çocuğu var yaklaşık 13 yaşında. Biz 2 senedir bu eve taşındık ve 2 senedir bir kere bile bu evde sessiz ve huzur içinde bir günümüz olmadı, yazın 15 günlüğüne gitmeleri dışında.

Çocuğu şöyle anlatabilirim, sürekli kriz geçiriyor ve boğazı yırtılana kadar bağırarak duvarlara ve tavana vuruyor tüm gücüyle(baya güçlü ve yaşıtlarından uzun boylu kemikli vücuda sahip bir çocuk, kafanızda küçük bir çocuk canlanmasın adam gibi) Ve takıntılı olduğu sesler var bu sesleri olanca gücüyle bağırarak tekrar ediyor ve kulakları duymadığı için de sesi ayarlayamıyor, inanılmaz derecede bağırıyor.

Şu an da krize girmiş durumda gerçi uyanık olduğu her saniye krizde olduğu için bunun bir ehemmiyeti yok. Bizim merak ettiğimiz bu konuda bir şey yapılabilir mi? Bu arada duvarlarımız ince değil, oturduğumuz bina Kiptaş'ın.

Özel eğitim öğretmeni kardeşim bu çocuğa ilaç verilmediğini, yoksa bir çocuğun zihinsel engelli de olsa ilaç kullandığı taktirde 24 saat kriz halinde olmayacağını söylüyor. Kendisi atanıp gidecek muhtemelen ama ben en az 2 sene daha bu evdeyim. Anne ve babam çocuk engelli, ailesi ne yapsın modunda kaderci insanlar ve paşa paşa çekiyorlar sesi. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar önerilerinizi esirgemezseniz sevinirim.

Bu arada 6 senelik kiracılarmış burada ve bir komşumuz evlerine gittiğinde duvarların çukur çukur olduğunu görmüş(çocuk vuruyor) Ev sahibi nasıl böyle bir duruma razı gelmiş onu da bilmiyoruz, evi oturulmaz halde çünkü. Ev sahibi de razı geldiğine göre bu durumda yapılacak bir şey yok gibi duruyor :(
Gerçekten yapılacak bir şey yok ev sizin değilse taşının hani onların da elinde değil

Gerçekten yapılacak bir şey yok ev sizin değilse taşının hani onların da elinde değil
Allah'tan kira ama fark eden bir şey yok çünkü babam hayatta çıkmaz. Dünyanın en rahat insanıdır ve zaten kendisiyle aramız da iyi değil o yüzden muhattap olmamaya çalışıyorum. Benim bu evden gitmem dışında gerçekten çözüm yok gibi duruyor

Merhabalar. Alt katımızda ağır zihinsel engelli bir komşu çocuğu var yaklaşık 13 yaşında. Biz 2 senedir bu eve taşındık ve 2 senedir bir kere bile bu evde sessiz ve huzur içinde bir günümüz olmadı, yazın 15 günlüğüne gitmeleri dışında.

Rabbim şifa versin. Şimdi ortalığın haline bakınca o insanlar da ev taşıyamaz eski kiracıdır uygun oturuyordur bide yeni binalar kagıt gibi olduğundan o ev onlara rahat geliyordur ev sahibi de rahatsız etmeyince . Hem taşısa napacak gittiği yerde belki daha çok şikayet alacak durmadan taşınamaz . Çocuğun Tedavisine bakılmalı tek çare samimiyetınız varsa tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır .

Merhabalar. Alt katımızda ağır zihinsel engelli bir komşu çocuğu var yaklaşık 12-13 yaşında. Biz 2 senedir bu eve taşındık ve 2 senedir bir kere bile bu evde sessiz ve huzur içinde bir günümüz olmadı, yazın 15 günlüğüne gitmeleri dışında.

Kardeşinize her özel çocuğa ilaç verilemediğini ya da ilaçların bazı çocuklarda işe yaramadığını okulda öğretmemişler mi? Aile zevk mi alıyordur sizce içinde bulundukları durumdan? Keyiflerinden mi bağırtıyorlar çocuğu?

Çözüm dediğiniz aileyi evden attırmak sanırım. Siz attırın, o attırsın, bu attırsın. Nerede yaşasın bu çocuklar ve aileleri?

Rabbim şifa versin. Şimdi ortalığın haline bakınca o insanlar da ev taşıyamaz eski kiracıdır uygun oturuyordur bide yeni binalar kagıt gibi olduğundan o ev onlara rahat geliyordur ev sahibi de rahatsız etmeyince . Hem taşısa napacak gittiği yerde belki daha çok şikayet alacak durmadan taşınamaz . Çocuğun Tedavisine bakılmalı tek çare samimiyetınız varsa tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır .
Emin olun duvarlar kağıt gibi değil. Kiptaş evlerinde oturuyoruz, çok iyi bir sitede. Tersine buranın evleri kalın duvarlı olmasıyla biliniyor

Kardeşinize her özel çocuğa ilaç verilemediğini ya da ilaçların bazı çocuklarda işe yaramadığını okulda öğretmemişler mi? Aile zevk mi alıyordur sizce içinde bulundukları durumdan? Keyiflerinden mi bağırtıyorlar çocuğu?

Çözüm dediğiniz aileyi evden attırmak sanırım. Siz attırın, o attırsın, bu attırsın. Nerede yaşasın bu çocuklar ve aileleri?
Mesaj karşısında dehşete düştüm. Biz aile mahcup olmasınlar diye 2 buçuk senedir 1 kez olsun aileye sesle ilgili bir şikayette bile bulunmadık. Ciddi itham ediyorsunuz tanımadığınız ve anlamadığınız halde. Bu evde bizim dışımızda kimse bu şekilde oturmazdı

Tamam işte orası öyleymıs onlara o ev rahat geliyordur . Yeni evler kâğıt gibi gitmezler ordan taşınıp
Siz kağıt gibi duvarlar deyince olmadığını belirttim sadece. Taşınmayacaklarının biz de farkındayız

Mesaj karşısında dehşete düştüm. Biz aile mahcup olmasınlar diye 2 buçuk senedir 1 kez olsun aileye sesle ilgili bir şikayette bile bulunmadık. Ciddi itham ediyorsunuz tanımadığınız ve anlamadığınız halde
Şikayette bulunsanız da bir şey değişmeyeceği için gitmemişsinizdir kapılarına. Başka ne çözüm olabilir? Sadece tepki çekmemek ve biri bunu yazında ithiö idiyirsiniz diyebilmek için açık açık yazmamışsınız.

O değilde anne baba vefat edince kim ilgilenecek konusunda inşallah aile durumu kadere bırakmaz.Bakim evleri çoğalmali fakat tam doktor ilgi merhamet sefkat barındıran yerler çoğalmali elbette toplum baskısı ile çocuğunu başından attı diye toplum baskısı ile insanlar bu seçeneği değerlendirmiyor güvenli yer bulmak o yerin ulaşılır olması evladını kamera sistemi ile 7/24 takip etmenin gerekmediği yerler merkezler çoğalmali.Ben en iyi anne bakar anlayışında değilim anneler babalar kardeşler yaş ve hayat derdi ile çok yıpranıyor zaten onlarında psikolojik ekonomik anlamda daha da rahatlaması gerektiğini en azından kendilerine zaman ayirmaları açısından evde profosyonel günlük bakım desteği verilmesi gerektiğini düşünüyorum belli miktar bakım ücreti yetmez çünkü o ailelerin psikolojik desteğe daha çok ihtiyacı var.Sizin çözümünüz ise taşınmak başka birşey yapmaya insanın içi elvermez çok zor durum Allah yardımcısı olsun ailenin çocuğun

Şikayette bulunsanız da bir şey değişmeyeceği için gitmemişsinizdir kapılarına. Başka ne çözüm olabilir? Sadece tepki çekmemek ve biri bunu yazında ithiö idiyirsiniz diyebilmek için açık açık yazmamışsınız.

Hanımefendi sizin derdiniz ne? Sesten kafası şişmiş ve çaresizlikle burada yapılacak bir şey var mı diye sorgulayan insanı neden linç ediyorsunuz acaba, bir insan böyle bir şeyi hangi amaçla yapar? Bu kadar kötücül olmak size de zarar

Sence annesi babası çocuğunun o halinden memnun olabilir mi ? Ağır zihinsel engelli bazı bireylerde ilaçlar da etkili olmuyor. Yoksa inan bana anne babası da o ilacı kullanirdi.

Ev sahibi nasıl böyle bir duruma razı gelmiş onu da bilmiyoruz
Disari mi atsinlar?
Cok şikayetçi iseniz tasinin da, bu birey ve ailesi gördüğünüz gibi her yerde onlardan rahatsiz olacak insanlarla karsi karsiyalar.

Ilac kullanip, tedavi görmediğine de cok sacma bir şekilde karar vermissiniz, ailesi cok mu mutlu sanıyorsunuz?

Sence annesi babası çocuğunun o halinden memnun olabilir mi ? Ağır zihinsel engelli bazı bireylerde ilaçlar da etkili olmuyor. Yoksa inan bana anne babası da o ilacı kullanirdi.

Ben anne babası bu durumdan memnun nerede yazmışım, benzer durumda kalan birileri varsa ne yaptıklarını merak etmiştim

Benimde sağlıklı olmayan engelli bir ablam var bu kadar olmasada ağır süreçler geçirdik yaş ile beraber geçiriyoruz da yani insanın o krizler için illaki ilaç kullanmakla sadece uyuşuyor olabilir yani daya ilacı gibi birşey olamaz o beyinsel krizler sara epilepsi her neyse bilemiyorum o kolay çözümler içsin hapı meselesi her daim hayata geçmiyor sizide anliyorum birşey diyemiyorum genede belki uyuşturucu krizine girip size saldıracak bir komşu yok diye düşünmek biraz rahatlatır ne bileyim ben artık hayatı çok başka açılardan bakarak yürüyorum herşeyde bir olumlu ile çıkmaya bakıyorum belkide

Özel eğitim öğretmeni kardeşim bu çocuğa ilaç verilmediğini, yoksa bir çocuğun zihinsel engelli de olsa ilaç kullandığı taktirde 24 saat kriz halinde olmayacağını söylüyor.
24 saat kriz halinde olduğunu nereden biliyor? bu çocuk eğitim almıyor mu? 24 saat evde mi? Kardeşiniz doktor değil eğitimci, çocukla ilgilenmiş mi aileye yol göstermiş mi? sadece ilaç mi çözüm? böyle düşünüyorsa ataninca karşılaşacağı çocuklara yazık gercekten..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back