Engelli arkadaşlar, gelin burda paylaşımda bulunalım.

kalbe giden damarlarla alakalıymış ben annemi şeker hastalığından kaybettim geçen yıl, öncesinde de ayağında kangren oluşmuştu
genetik faktörlerden kaynaklandığını söylediler
stent takıldı ameliyatlar geçirdim fakat şu an sadece fizik tedavi görüyorum

gecen ay kizimi oyun grubuna birakiyordum po$et po$et kapaklar gordum, bilmiyordum bu civarda onlari degerlendirecek bi yerin oldugunu
sordum yakin bi yerde varmi$, hemde, gelip aliyolarmi$ tekerlekli sandalye için
o gunden beri bi tek kapak atmiyorum , baya birikdi ama tabi bi po$et bile dolmadi daha 1 ay da ne kadar olursa i$te
po$etim dolsun gidip bende vericem oyun grubundakilere ordan yerine ula$ir in$allah ..

buna benzer ba$ka bi$ey varmi kizlar yapilabilecek ? ..

Merhabalar;
Konuya hemen abone oldum,benimde erkek kardeşim işitme konuşma engelli.
İleri derece değil çok az ama,bu engelli olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Her birinizi çok seviyor canı gönülden tüm yüreğimle kucaklıyor öpüyorum.
Elimden gelen tüm desteğimle yanınızdayım.
Bol,keyifli sohbetlerimiz olsun inşallah

damar tıkanıklığında genetik faktörler çok önemliymiş ama bu sende de aynı sorunun ortaya çıkacağı anlamına gelmiyor canım
lütfen şimdiden endişelenme
yurt dışında yaşamak istiyorum bazen, sırf bu sebepler yüzünden

hoşgeldin elossa,
işitme problemi doğuştan sanırım, dil engeli de bundan kaynaklanıyor olabilir
acil şifalar ve kolaylıklar diliyorum kardeşine
iyi dileklerin çok çok teşekkürler canım

elimizden gelen diğer şey ise çocuklarımızı bu konuda eğitmek, farklılıklar konusunda okula başlamadan bilgilendirmek ve kaynaştırmaya çalışmak. okullarda kaynaştırma denilen ama nedense kaynayıp giden çocuk durumuna düşüyor çoğu
öğretmen arkadaşlarla en çok tartıştığım konudur bu evet zor bir durum sınıfta kaynaştırma öğrenci olması ama eğitim hakkınden kimsayi mahrum bırakamazsın.

hoşgeldin elossa,
işitme problemi doğuştan sanırım, dil engeli de bundan kaynaklanıyor olabilir
acil şifalar ve kolaylıklar diliyorum kardeşine
iyi dileklerin çok çok teşekkürler canım

Hoşbulduk canım;
hayır doğuştan değil,kardeşim ikizdi ve 6 aylıkken ikiz eşi ölünce ateşli hastalık geçirdi ve neredeyse 10 yaşına kadar pek konuşamadı..sonradan açıldı ve şu anda benle arasında çok uçurum bi fark yok gibi..

Başın sağolsun. Zor kısımları atlatmışsın gibi gözüküyor. Fizik tedavin çok güzel geçer umarım, bir an önce başarırsın. Ben buna inanıyorum, niyeyse içime böyle doğdu, senin başaracağına inanıyorum.

bazen ba$im agrisa acaba diyorum, insan etkileniyor ne kadar istemesede .. bi ara ba$ donmelerim oldu sebebini bulamadilar çok korkdum ama sonra bi kulak dr u derman oldu saolsun geçti o durum ..
sanada acil $ifalar canim , in$allah bigun eski haline donersin, hayat da oyle mucizeler oluyorki ..biride seni neden bulmasin..

duyarlılığın için teşekkürler canım..o kadar haklısın ki

ne güzel daha da iyi olur ve sağlıkla yaşar inşallah canım

Allah razı olsun, atlattım çok şükür, ben de inanmaya çalışıyorum canım
bakalım hayat bizlere neler gösterecek

inşlh canım,Rabbim herkesin yardımcısı olsun tüm dualarım bu

cahillimi maruz gorun
enngelilerle ilgili yazilarda gecen farkindalik kelimesi tam olarak ne demek acaba?

topiğin hayırlı olsun arkadaşım ayrıca geçmiş olsun daha çok insana ulaşması dileğiyle bende engelliyim daha doğrusu eskiymişim ama eski olduğumu yeni öğrendim biraz karışık :) doğuştan gelen bir hastalığım var bir de sonradan olan ortopedik bir hastalığım var önceden asıl önemli olan hastalığıma oran verilmiyordu rapor alamamıştım sonradan oranlar değişmiş ama benim yeni haberim oldu uzatmayayım 2013'te raporumu aldım tescillendim yani :) iç hastalıkları (endokrin) ve ortopediden

canım sadece damar tıkanuıklıgıysa sorun kolay değil mi?
damarlar artık açılabiliyor diye biliyorum da.
nihannn;
canım çoook geçmiş olsun,
bu topiğin daha erken açılması gerektiğini düşündüm nedense :)

engelimizin nasıl ve neremizde olduğu önemli değil
hepimiz yeterince sorguya tutuluyoruz zaten gerçek hayatta
tedavilerimize devam ediyoruz veya tedavisi dahi olmayan durumdayız
bu başlıkta hayata biraz daha olumlu bakalım istiyorum canım
hayat basıl gidiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…