- 10 Nisan 2025
- 142
- 70
- 13
- 18
- Konu Sahibi nurbenoule
-
Bende takan biri değildim liseye kadar lise hayatımı değiştirdi ben takmasam insanlar suratıma söylüyor annem evdeki en neşeli bir insan olduğumu söylüyor herşeye gülüyorum hiçbir şey olmuyor muş gibi davranıyorum ama öyle değil ablam arada dalga geçer dünya yansa umrunda değil dışarıya verdiğim Hava ve enerji ile ilgisi yoksenin şanssızlığın göz engelinden çok çevrende sana bu umutsuzluk hissini yaşatan insanlar olmuş, annen de dahil. bazen insanlar sana karşı yakınlığından dolayı senin kırılmayacağını düşünüyor ve bilakis sende kalıcı bi hasar bırakıyor maalesef. ben de görme engelliyim üstelik iki gözümde de görme kaybı var. sağ gözümle yaşıyorum resmen. bazen o kadar güceniyorum ki aynı senin dediğin gibi insanlar her şeyi rahat görebiliyorken benim gözüm neden böyle diye. ama sonra elimin ayağımın tutmasına beynimin çalışmasına şükrediyorum. herkesin acıyı yaşayışı ve en önemlisi dayanmak için neyden destek aldığı değişir. sadece şunu biliyorum ki sürekli negatif düşünürsen etrafa da o enerjiyi yaydığın için aynı şekilde düşünülüyorsun. takmazsan kimse de senle birlikte takmıyor. kompleks yaşadığımızın farkındayım eksik olduğumuz konularda ama zaten eksiklerimizle fazlamızla biz oluyoruz. bizim belki gözümüz problemli bir başkasının kalbi, birinin cildi diğerinin parmakları derken herkesin sıkıntı çektiği şeyler var. ya aman boşver de geç o zaman hayattan keyif alırsın. ben de bu kafaya 25li yaşlarda eriştim ve geride bıraktığım onca stres ve estetik kaygı içindeki zamana bakıp acıyorum. mutluluğu kendimize çok görmeyelim arkadaşım
çok çok haklısın inan çok üzgünüm ergenliğim geldi aklıma. ama insanların senin hakkında bu kadar kolay eleştiri yapması ya da yapmaması biraz da senin elinde. hadsiz insanların çok olduğunu biliyorum tabii ki eleştirisine engel olamazsın ama tekrarlamasına engel olabilirsin diye düşünüyorum. yine de herkes yaşadığını daha iyi bilir belki de benim karşıma senin kadar acımasız insanlar çıkmamıştır bilmiyorum gerçekten insanlar adına utanıyorum artıkBende takan biri değildim liseye kadar lise hayatımı değiştirdi ben takmasam insanlar suratıma söylüyor annem evdeki en neşeli bir insan olduğumu söylüyor herşeye gülüyorum hiçbir şey olmuyor muş gibi davranıyorum ama öyle değil ablam arada dalga geçer dünya yansa umrunda değil dışarıya verdiğim Hava ve enerji ile ilgisi yok
Mucize filmini izlemenizi öneririm çok güzelCanım kardeşim çevrendekiler kalpsiz bunu bil önce, annenin ne dediğini de boşver. Halamın kızının da tek gözü ameliyat ile alındı yapay gözü var ve doktor kendisi baya da iyi dalında. Yani herşey güzellik değil. Sen kendini başarınla ispatla.
Özel bir çocuğum var okurken ağlamak istedim neden insanlar böyle anlayışsız oğluma da zorbalık mi yapacaklar.
Üzülme sen olur mu? canım
Evet bu konuda sana çok katılıyorum. Bacağımda çıkan tümör nedeniyle belirli bir süreliğine yürüyemiyorum. Bildiğin acır gibi bakanlar oluyor, dik dik bakanlar oluyor. Biri bakıyor sonra kafasını çeviriyor başkası bakıyor. İnsan ana odaklanamaz ki. Yani bir de hepimiz engelli adayıyız. Bu hayatta hiç kimse sağlıklı kalacağının garantisini veremez. Bende hiçbir şey yoktu bir anda tümör çıktı kendiliğinden çıkan bir şey, ya da bir kaza bir düşme sonucu insanlar kemik kırığı ile aylarca hastanede yatıyor. Çoğunluğu empati yapmayı bilmiyorlar farkındalık yok.toplum engelli insanlara çok garip bakıyor...
Konuyu okumadınız mı? Özel gereksinim demiyor. Bir gözüm görme engelli diyor.Nur özel değilse özel gereksinimin nedir ? Çünkü biz tipik gelişim göstermeyen bireyleri gereksinimli diye adlandiririz engelli etiketli kullanılmaz. Daha önceki konuda ailene baktığını evin yükünü işlerini üstlendiğini söylemişsin?
İzledim, evet bence de çok güzelMucize filmini izlemenizi öneririm çok güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?