Merhabalar mide balonu ile tam bir ayımı doldurdum ve güncel kilom 94.40
Bir ayda tam 6 kiloyu verdim hedefim ayda 6 kilo zaten
Öncesinde iki hafta yaptığım diyetle tam 12.500 45 gün gibi bir sürede bu kiloyu vermek iyi anlamda hem fiziksel anlamda beni çok etkiledi hemde kendime olan güvenimi arttırdı
Bu hafta yaptığım sporda yürüyüş tempomu arttırmayı ve plateste yeni egzersizler ve lastik eklemeyi planlıyorum hatta pazar günü buna başladım bile
Günlük 15 bin adım sporla birlikte atmaya özen gösteriyorum.
Bu arada sorulduğu için açıklamak isterim arada küçük kaçamaklar yaptığım oldu ama bunu yaparken kendimi bırakıp aşırıya kaçmadım
Son kontrolumde cumartesi günü diyetisyenim normalde bu ay benden yedi sekiz kilo vermemi bekledigini (balondan sonra genel olarak herkesten ) ama öncesinde yaptığım diyetten dolayı altı kilonun da gayet iyi olduğunu söyledi belki benden daha fazla kilo verenler de vardır fakat benim hedefim için ayda altı kilo yeterli bunun yanı sıra ben kilo verirken sağlıklı ve dengeli beslenmeyi ve genel hayatıma hareketi eklemeyi de çok istediğim için kendimi daha fazla kilo vermek için hırpalamiyorum çünkü okuduğum ve diyetisyenim ve doktorumla konuşmalarımizda da üzerinde en çok konuştuğumuz konulardan biri sürdürülebilirlik eğer bu süreçte hedef kilomuzu normalin üzerinde tutup altı ayda kendimi zorlamaktan çok hirpalarsam sonrasında bir bıkkınlık ile gelen iştah tekrar kilo almamiza sebep olurmuş o yüzden psikolojik olarak da kendimi iyi hissedebilecegim kadar spor yapıyorum o kadar yiyorum ve o kadar kaçamak yapıyorum mesela benim tatlı düşkünlüğüm olduğu için bu konuda zorlandigimi soyleyince diyetisyenim günde bir ara ogunumun yerine bir hurma içerisine şekersiz fıstık esmesi yada üç çiğ bagdem koyarak yiyebilecegim bir alternatif ekledi yada bir gün dışarıda yemek yimek istedigimi söyleyince (canımın çok lahmacun çektiğini söyleyince )o güne özel olmak şartıyla bir günlük program verdi ve o gün bir tam lahmacunu yedim
Doktoruma yada diyetisyenime bunlari durustce söylediğim için hem psikolojik olarak suçluluk duymuyorum hemde ogunumu ona göre ayarladığı içi kilo verisimi etkilemiyor buda benim süreçte mental olarak etkilenmemesi sağlıyor