Merhaba arkadaşlar bende yaklaşık dört yıldır Gastiriti reflü hastasıyım.Geçen ay ikinci endoskopi oldum ve sonucum intestinal metaplazi(2+)ve atrofi pozitif cikti.bu kanser başlangıcı değil ama diğer reflü ve Gastiriti hastalarına göre daha riskli gruptayim.korkum ise 6 yıllık evliyim ve hamilelik düşünüyorum.bagisiklik sistemi ne kadarda olsa çökecek.bu hamilelik sürecinde girersem acaba hastalığı tetiklermi en büyük korkum bu.yasayan var ise paylaşabilirsiniz.herkeze sağlıklı uzun güzel bir ömür diliyorum.yorumlarinizi bekliyorum.
Çok teşekkür ederim.o kadar tedirgin im ki.Biraz içim rahatladı şu anda.Geçmiş olsun çok.peki hamilelik sürecinde sıkıntılar da nasıl artma azalma oldumu
İnşallah sağlıkla bebeği ni kucağına alırsın hayırlısıyla canım.Allah bana da hayırlısıyla nasip eder inşallah.Kimisi hamilelik süreci iyi geliyor diyor.İlaçlarını düzenli kullan sen yinede.Çok geçmiş olsun
Bende de çıktı. Son durumunuzu merak ettim iyileşiyor mu?Kızlar merhaba
Yaklaşık 3 hafta önce endoskopi yaptırdım. Parça alındı. Patoloji sonucumda kronik gastrit ve orta derecede intestinal metaplazi çıktı. Ayrıca helicobakter pylori+ çıktı. Helicobakter için antibiyotik verdi doktor 14 gün kullandım. Sonrasında yapılan testte h.pylori - çıktı. Yani yok etmeyi başarmışız. Ama benim asıl canımı sıkan durum intestinal metaplazi doktorum bunun geri dönüşümü olmadığını söyledi ancak ilerlemesini durdurabilirz dedi. İçinizde benim gibi olan arkadaşlar varmı? Ne yapmalıyım? Psikolojim çok bozuldu. Yardımlarınıza ihtiyacım var kızlar
H.pylori midenin ic yuzunde degisime sebep olmus.. suan sokaktan 10 kisiyi cevirip endoskopiyle baksak 8 inde h.pylori + cikar. Geri donusumu yok ama kotuye gidisi olacak diye de dusunmeyin.. 3lu ilac kullandiniz buyuk ihtimal heli..k isimli o bittikten 6 ay sonra gaitada antikor baktirin.. cesmeden su icmeyin sebzeleri sirkeyle iyice dezenfete edin.. mide sikayetiniz varsa ve ppi ya da antasit yazildiysa mutlaka duzenli kullanin..
Yaşam tarzını değiştirmek darken, yediklerimiz mi?Sizin de metaplazi ile ilgili bir geçmişiniz mi var, baya açıklayıcı yazmışsınız. Fakat dün bir doktora gözüktüm çapada, displazi'nin geri dönüşü yok fakat metaplazi geri döner dedi. Önemli olan yaşam tarzını değiştirmek.
Yaşam tarzını değiştirmek darken, yediklerimiz mi?
Esimde de ayni sorun var intestinal metaplazi. Tedavinz nasil gidiyor tavsilernz var m8Çok teşekkür ederim.o kadar tedirgin im ki.Biraz içim rahatladı şu anda.Geçmiş olsun çok.peki hamilelik sürecinde sıkıntılar da nasıl artma azalma oldumu
Hastalığınız ne durumda acaba bende de aynı durum varMerhaba arkadaşlar bende yaklaşık dört yıldır Gastiriti reflü hastasıyım.Geçen ay ikinci endoskopi oldum ve sonucum intestinal metaplazi(2+)ve atrofi pozitif cikti.bu kanser başlangıcı değil ama diğer reflü ve Gastiriti hastalarına göre daha riskli gruptayim.korkum ise 6 yıllık evliyim ve hamilelik düşünüyorum.bagisiklik sistemi ne kadarda olsa çökecek.bu hamilelik sürecinde girersem acaba hastalığı tetiklermi en büyük korkum bu.yasayan var ise paylaşabilirsiniz.herkeze sağlıklı uzun güzel bir ömür diliyorum.yorumlarinizi bekliyorum.
merhaba bende de cıktı durumunuz nedirHastalığınız ne durumda acaba bende de aynı durum var