- 7 Aralık 2019
- 8.397
- 32.204
Öncelikle sağolun.Rabbim hayırlısıyla çabanızın karşılığını size , herkese nasip etsin .
Sormak istediğim birşey var , ben 15 yaşımdayken ağrılı adet sancısıyla doktora gittim ve çikolata kisti olduğunu öğrendim. Doğan suyu içirmişti annem bana o zamanda bir daha da doktora gitmedim . 2 yıldır gebelik olmuyor 1. Aşılama yaptırdım ve ultasonda rahim filminde vs bişey çıkmadı doktora kist var mı dedim hayır kesinlikle dedi , ağrılı adet halâ devam ediyor ama .. birşey varsa bunu nasıl öğrenebilirim bilmiyorum eşimde morfoloji sıkıntısı var sebebi ona bağlıyoruz belki benim bir rahatsızlığım var diye endişe ediyorum ama görünürde bişey yok . Ne yapmalıyım
Bende 17 yaşımda çikolata kisti gecirdim 3mm idi ve doktorum dogum kontrol hapi vermisti o sekilde düşmüştü sonrasinda hiç yaşamadım. Adet ağrılarım halen var yaş almanin etkisi ole bi tık daha tahammül edebiliyor hastanelik olmuyorum şükür.
Benim tanisal laparoskopik histeroskopi ile kesinleşti endometriozis olduğu, öncesinde doktorum şüpheleniyordu ki hakli çıktı.
Histeroskopi çektirmenizi öneririm.
Esinizde azospermi varsa zaman kaybetmeyin tüp bebek yapin hakkinizda hayirlisi olsun inşallah