- 23 Mart 2015
- 5.788
- 7.115
Ben de gittiğin doktorlardan hiç birinin visanne önermemesine şaşırdım açıkçası. Bu hastalık artık eskisi gibi bilinmeyen gizemli bi hastalık değil ki. İlk öğrendiğimde bundan 10 sene önce doktorların çok fazla bilgisi yoktu bu hastalıkla ilgili ama artık çağın hastalıklarından biri olarak görülmeye başlandı. Ona rağmen bu kisti tanıyamayan folükül kistle karıştıran doktorların olması çok vahim. Ama sana şunu söyleyim doktor sana durumu fazla abartmış. Benim doktorumun en kızdığı şey kadınları strese sokan jinekologlar. Hamile kalacak kadını bile kısır yapar bazı meslektaşlarım der. O öğrencilerine hep kadınlarla pozitif konuşması gerektiğini öğretiyormuş. Evet bu kistle hamile kalmak zor olabilir ama imkansız değil. Ayrıca yumurtalıklardaki kist rahimdeki bebeği etkilemez. Bazıları toksin salgılar cart curt atıp tutuyor öyle de bişey yok. Bu kist toksin filan salgılamıyor. Tüplerde yapışıklık yapan da kist değil. Sadece kisti olanlarda endometriosiz var demektir ve bu durumda bazı kadınların bu odaklar karın içinde başka yerlere de yerleşebiliyor tüpler barsaklar karın zarı gibi. Tutturmuşlar kist tüpleri tıkadı diye saçma sapan bir hurafe. Hamile kalanları bile bu tip arkadaşlar korkutuyor. Ya Bebeğim zehirlenirse diye 9 ay zindan oluyor. 10 senedir kistlerim var tüplerimi tıkasa benimkiler tıkardı 9 ayda sorunsuz hamilelik geçirdim. Sağlıkla kucağıma aldım. Kistler bebeğe zarar vermedi ama Bebeğim onları yok etti. Tüpler açıkken de kistin hamileliği zorlaştırmadı evet mümkün. Tüpleri tıkayan kistler değil ama hormonları ve yumurtlamayı bozabiliyor. Onun da çaresi var. Sana en büyük tavsiyem pozitif bir doktor bulman olurNasıl yaa ben bir sürü dr a gittim hiç böyle bir ilaç tedavisi duymadım. Bende bebiş istiyorum doktorlar kistime hiç sir şey demiyorlar adeta görmezden geliyorlar sadece bir tanesi ca testi yaptı önce bunu çöz sonra bebek düşün dedi bu şekilde gebe kalman çok zor dedi nerdeyse imkansız demek istedi. Hadi gebe kaldın diyelim bebek için bu durum iyi değil dedi beni korkuttu tüp bebek düşünüyorum ama bu kistle boşuboşunamı uğraşıyorum acabaAyrıca bende ağrı sancı hiçbirşey olmuyor