- 24 Temmuz 2016
- 1.090
- 1.489
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Cnm bu kan sonucuna gore belli olmaz çikolata kistinin olup olmadgi anca muayeneyle belli olur sadece ca_125in yuksek olursa riskli oluyor..... Ama amh da sinirda Dr.un ne dedi merak ettimKızlae selam test sonulsrımı aldım ca-125 : 26.5 çıktı amh : 1.41 - prolaktin : 41.39 sizce nasık çikolata kisti varmı yok mu ben anlamadım?
Doktor daha önceki muaynede 3 tane çikolata kisti görüyorum ama kesin sonuç için ca 125 i görmek lazım demişti. Reglinin 3. Günü bu testleri istedi bu sabah yaptırdım cumartesi randevum var o zaman göstericem sonuçları ama bu değer adetli dönem için normal gibi geldi banaCnm bu kan sonucuna gore belli olmaz çikolata kistinin olup olmadgi anca muayeneyle belli olur sadece ca_125in yuksek olursa riskli oluyor..... Ama amh da sinirda Dr.un ne dedi merak ettim
Bnm Dr.m amh ve ca-125 adet dönemi dişinda istemistiDoktor daha önceki muaynede 3 tane çikolata kisti görüyorum ama kesin sonuç için ca 125 i görmek lazım demişti. Reglinin 3. Günü bu testleri istedi bu sabah yaptırdım cumartesi randevum var o zaman göstericem sonuçları ama bu değer adetli dönem için normal gibi geldi bana
Bnm Dr.m amh ve ca-125 adet dönemi dişinda istemisti bilemedim yani.....
doktora sordunuz mu hiç bu durumu bende ameliyat oldum ve tekrarladı kistim ve 25 güne kadar düştü adetimCanım normalde kaç günde bir adet oluyorsun. Çikolata kisti adet dongusunde kısaltiyor bazı kadınlarda. Ben de önceden 28 günde bir olurken şimdi 25 günde bir oluyorum bazen de 24 gün oluyor. Bu yüzden de erken yumurtladigimi düşünüyorum. Geçen ay 11. Gün yumurtlamisim takvime gore
Kızlar ben de başımdan geçen endometriozis hastalığımı anlatayım kısaca. Ben de 1.5 yıl önce ağrı şikayetiyle gittim ve çikolata kistim olduğunu öğrendim. 3 cm di başta ama sonradan çocuğum olmadığı için ve de istediğim için tedavi uygulayamadı. Zaten çocuğum da olmuyo bu nedenle olmadığını o zaman öğrendim. Doğal yolla önerdi doktor önce kist küçük diye. Bi kaç ay denedik olmadı. Sonra çatlatma iğnedi ile iki defa denedik olmadı. Tabi bu arada aylar geçti 1 sene olmadan kistim 11 cm oldu artık. Çok hızlı büyüdü. Ve hemen ameliyat ile alalım yumurtanın oluşacağı yer kalmamış dedi. Bi tarafımda vardı ama diğer tarafta da polikistik over başladı bu sefer. Hiç şansım kalmadı yani. Laporoskopi diye başlanılan ameliyat açık ameliyatla son buldu. Kistim bağırsağıma yapışıkmış ve kanamayı durduramamışlar almaya çalışırken. Çok kan kaybından acilen açmışlar sezeryan kesiği gibi. Sonra iyileştim hemen ama bu arada çocuğum da olmadı. 5 ay sonra aşılama denedik tutmadı.
Bu arada tüpler açık ca125 normal,eşimin değerleri de normal, patoloji sonucum da temiz. Ama hızla büyüyen yeni kistim oluştu şu an 2.5 cm ve aynı belirtileri aşılama sonrası yaşamaya başladım. Yine başladı o süreç. Eğer çocuğum olmzsa yüzde 80 seneye ameliyat olacaksın dedi doktor. Bu sefer kesin gider yumurtalık. Ben de napayım bi aşı daha deniycem olmadı hemen tüp deniycem ama yumurta toplama ve transfer işi çok sıkıntılı diyorlar. Hayırlısı
maşallah rabbim bize de mübarek günlerdeKızlar umudunuzu sakın kaybetmeyin bende her iki taraflı kist var ameliayy ile aldırdum yıne cıktı sonra. Tüplerimide tıkamıs acılmadı.tüp beneke basladım polip cıktı aldırdım rezervlerim düşürmüş yüksek doza bile zor cvp verdi.ama cok şükür rabbim ol deyince oluyormus tek yumurta dondurulmus yok ve 2 kistime ragmen evladım bana tutundu darısı basınıza inş dualarım hep sizinle
çok merak ettim doktor ne dedi prolaktinin yüksek ama ca değil bence benim 98 di ameliyat olmadan önce çikolata kistlerinin bazıları hormon da üretiyor veya bir hormondan faydalanmanı engelliyor bu sebeple hormon dalgalanmaları yaşıyoruz diye tahmin ediyorum. prolaktin için doktor bi ilaç yazıyor düşüyor. çikolata kisti teşhisi biraz doktorun tecrübesine bağlı bence kistin yeri ve tahlillerde fikir veriyor bence kesin bişey söylemek imkansız. bu sebeple diğer olasılıklar için izlemeyi tercih ediyor doktorlar. oks lere ve diğer progesteron içeren ilaçlara karşı olan davranışlarını izleyip öyle bir kanıya varıyorlar. çok geçmiş olsun inşallah bizim de kucağımızı doldurur rabbimDoktor daha önceki muaynede 3 tane çikolata kisti görüyorum ama kesin sonuç için ca 125 i görmek lazım demişti. Reglinin 3. Günü bu testleri istedi bu sabah yaptırdım cumartesi randevum var o zaman göstericem sonuçları ama bu değer adetli dönem için normal gibi geldi bana
eşinle bi oturup konuşun erkekler bu olayı biraz hafife alıyor. eskiden doktor mu vardı diyolar.gerekiyorsa sen çabala ama yalnız olmaz bu işler gerçekten zor bi süreçCanım şimdi 2. Doktor görüşmemden çıktın diğer doktorla hemen hemen aynı şeyleri söyledi. Çikolata kistlerinin yumurta rezervlerini ve kalitesini ektilediğini, hormonlarda yükselme yapabileceğini söyledi. Sağda 5 solda 3 toplam 8 yumurtam var şu anda reglimin 12. Günündeyim yumurta oluşumu iyi ancak işte kalitede sıkıntı olabilirmiş. Gittiğim her iki doktorda yaşımdan ve zaman kaybetmemem açısından tüp bebek önerdi. Ben ise kafa bomboş bi
Şekilde dolanıyorum.
Eşim çok destekçi saolsun üzülme diyor en iyi merkezi araştırır gideriz sen canını sıkma ne zaman hazır hissedersen o zaman yaptırırız diyor. Ben emin olamıyorum denemeye devam mı etsem yoksa tedaviye başlasammı? Yaş 35 e geldi artıkeşinle bi oturup konuşun erkekler bu olayı biraz hafife alıyor. eskiden doktor mu vardı diyolar.gerekiyorsa sen çabala ama yalnız olmaz bu işler gerçekten zor bi süreç
Nerde hsg cektirdiniz acaba?İnşallah Bahçeciden gayet memnunum.Doktorum da Erbil Yağmur...
Ne zaman başlamayı düşünüyorsun?
Bu arada Erbil bey geçici menopoz uygulamasının öncülerinden sanıyorum.Bana gerek duymadı.Geçici menopozda,Adet olmak kisti büyüttüğü için,adeti engelleyip sabit kalmasını ya da küçülmesini sağlıyor sanırım.
Nerde hsg cektirdiniz acaba?
ben orda cekitrcektim gecen hafta ama kısmet olmadı adet sonrası oluyormuş.Doktorumun yönlendirmesiyle Fulya Açık Emar'da çekindim...