Arkadaşlar merhaba, bende çikolata kisti var. Öncesinde sağda 3 solda 2 cm di. ama dün kontrole gittim hemde 2 yıldır bebek olmuyor diye tüp bebek tedavisine başlamak istedik. Ama sonuç hüsran. Sağ yumurtalığımda bir çikolata kisti daha çıkmış önceki de 5.5 cm olmuş. Yani şuan sağda 5.5 ve 2.5 solda 2.5 olmak üzere 3 tane çikolata kistim var. Doktor şu aşamada tüp bebek deneyemeyiz dedi. CA125 ve AMH değerlerim için tahlil yaptı, sonuçları yarın çıkacak. Çok üzgünüm. Tüp bebek denemek bile bir şükür sebebiymiş onu anladım. Şimdi değerlerimden gelen sonuca göre ya kistlerin içi boşaltılacak öyle tüp bebeğe başlayacak ya da ameliyat olup kistleri alacaklar. Patoloji temiz çıkarsa da tüp bebeğe başlayacak. Ameliyat ile ilgili araştırmaya başladım.Açık mı olmalıyım yoksa laporoskopi mi bilmiyorum. Ben Bursa da yaşıyorum. Bursa tıp fakültesinde iyi doktorlar varmış, bilginiz var mı? Maddi olarakta zorlu bir süreç hem o sebeple hemde doktorlar iyi diye fakülteye gitmek istiyorum. Doktor ve hastalıkla ilgili önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.