Merhabalar ... 4 senedir ısrarla vermediğim kilolar için Konya da özel bir hastanede bir endokrinoloji bölümüne gittim. Doktor tahlil sonuçlarıma bakıp tiroid hormonumun yavaş çalıştığını ve insülin direnci başlangıcımın olduğunu söyledi. Aynı zamanda d vitamini ve kalsiyum eksikti. İnsülin direncim için matofen, tiroid yavaşlığım için levotiron ve diğer destekleri verdi. En sonunda bu iğneyi açıkladı. Fda onaylı bir ilaç. Obez olduğum için bunu kullanabileceğimi söyledi. Yalnız her ay için kontrol verdi. Çünkü bu ilaç tiroid, pankreas ve safra da iltahaba yol açabilirmiş. En düşük doz 0.6. Normalde saxenda için her hafta bir doz arttırın diyor ama doktorum “olabildiğince en düşük dozda kullan ve gerekmedikçe dozunu arttırma, bu şekilde ciddi kilolar verebileceğine inanıyorum “ dedi. İnsülin iğnesi gibi göbek, kol ve bacaktan vuruyoruz kendimiz . Bugün benim 3. günüm ve iştahım ciddi derece de azaldı. Yalnız uykusuzluk, uykuya dalamama ve kabızlık gibi yan etkileri oldu. Yan etkileri herkese göre değişiyormuş. Bence bu iğne kesinlikle doktor kontrolü altında kullanılmalı. Kilo durumum aşağıda. Uzun bir süreç değişiklikleri burdan paylaşacağım.