En Yeni Kitaplar/Son kanlar

SİNAN AKYÜZ'ün Yeni Romanı PİRUZE Raflarda yerini aldı!

Arka Kapak

"Erkeklere 'Bu evde eksik oları sensin' dediğimizde, adamların yüzleri asılıyor. Biz kadınları, çok film izlemekle suçluyorlar. Keşke evlendikten sonra da ellerimizi tutabilselerdi. Başımızı dizlerinin üzerine yatırıp saçlarımızı okşasalardı. Erkekler evlendikten sonra bunları neden yapmıyorlar? Sahi, bunlar hep filmlerde mi yaşanıyor?"
Derlermiş ki, bazı hayatlar zaman içinde bağlıdır birbirine. Çağlar içinde yankı bulan, eski bir çare ile zincirlidir ötekine.
Yaşadığı acı gerçeklerden kurtulmak için Şamlı bir kocanın elinden Türkiye'ye kaçan genç bir kadının oğullarına kavuşmak için verdiği mücadelenin hüzün dolu hikâyesi, hafızalarınızdan kolay kolay silinmeyeceğe benziyor.
İki Kişilik Yalnzılık, Sevmek Zorunda Değilsin Beni, Yatağımdaki Yabancı gibi çok okunan kitapalrın yazarı Sinan Akyüz'ün kaleminden genç yaşta Şam'da gelin olan Piruze'nin gerçek yaşamöyküsünü soluk soluğa okuyacaksınız....

Yazar:Sinan Akyüz

Sayfa Sayısı: 453
Dili: Türkçe
Yayınevi: Alfa Yayıncılık

Son düzenleme:
Marc levy-gölge hırsızı
paul auster-sunset park
salman rushdıe-ayaklarının altındaki toprak

bende alcam bu kitabı ilk iki kitabı okudum ve merakla alcam inşallah

Arka Kapak

S*ktir Et demek sizi iyi hissettirir. Mücadeleden vazgeçmek, ne hoşunuza gidiyorsa onu yapmak, çevrenizdekilerin sizin hakkınızda düşündüklerini umursamamak ve kendi yolunuzdan gitmek harika bir duygudur.

John C. Parkin'in bu komik ve ilham verici kitabı, S*ktir Et demenin; Doğunun boş verme, vazgeçme ve bir şeylerin o kadar da önemli olmadığını fark ederek gerçek özgürlüğü bulma gibi ruhani fikirlerinin kusursuz bir Batı ifadesidir.

S*ktir Et; şarkı okumak, meditasyon yapmak, sandalet giymek ya da tütün yemek gibi eylemler gerektirmeyen ruhani bir yoldur. Modern zamanın küfürlü söylenişiyle, S*ktir Et, Batılıları şöyle bir sarsıp kendilerine getirecek, anlam dolu hayatlarımıza egemen olan stresi ve gerginliği ortadan kaldıracaktır.

Bu yüzden, bütün sorunlarınıza ve meselelerinize S*ktir Et demenin bir yolunu bulun. Hayatınızda yapmanız "gerekenlere" S*ktir Et deyin ve sonunda başkaları ne düşünürse düşünsün, neyi yapmak istiyorsanız onu yapın.

Yazar:John C. Parkin
Çevirmen:Figen Kılavuz

Sayfa Sayısı: 200
Yayınevi: Arunas Yayıncılık

Son düzenleme:

CANAN TAN-İZ

Arka Kapak

Yakın çevremizde benzerlerini görebileceğimiz gerçeklikte bir baba-kız öyküsü... Babasına hayran Verda, hatta âşık. Biricik kahramanım diyor onun için. Ne var ki, yıllar önce annesiyle babasının boşanmasından sonra ayrı düşmüşler birbirlerine. Çatışmışlar, çelişmişler ama sevgileri içten içe hep sürmüş. Kariyerinde zirveye ulaşmış ünlü avukat Vedat Karacan'ın intiharıyla başlıyor öykü. Bu beklenmedik ölümün ardında yatan gizi çözmek Verda'ya düşmektedir. Geriye dönüp baktığında yüzleştiği keşke'leriyle, pişmanlıklarıyla ve içini kavuran devasa bir özlemle sürecektir babasının izini... Minicik çocuk ellerimi avucunun içine hapsettiğinde, yüreğim yüreğinde eriyordu babacığım. Parmaklarım büyüdü diye mi tutmuyorsun artık ellerimi? Keşke hep küçük kalsalardı... Ne oldu da ayrıldı ellerimiz baba? Hiçbir zaman soramadım bunu sana. Sormak istediğimde fırsat olmadı, fırsat olduğunda cesaretim... Soluk soluğa okuyacağınız, farklı bir Canan Tan romanı...

Yazar: Canan Tan

Sayfa Sayısı:
400
Yayınevi: Altın Kitaplar

Piruze' yi okudum en son. Yazarı Sinan Akyüz. İnanılmaz duygulandım ve hemen paylaşmak istedim. Kitap, bir diplomat kızının Şam' da aşık olup evlenmesi ile başlıyor. Aşk dolu başlıyor herşey. Ama sonra kocası Piruze' ye hayatı zindan ediyor. Ve Piruze İstanbul'a kaçıyor 3 çocuğunu arkasında bırakarak Buradan gerisini anlatmak istemiyorum ama bu kitabı okuduktan sonra çocuğuma sıkı sıkı sarıldım ve özellikle bazı bölümleri okurken ağladım ve süpriz sonunu okurken çok duygulandım. Herkese bu kitabı tavsiye ediyorum. Çalışıyor olmama rağmen kitabı iki günde bitirdim. Utanmasam işyerime götürüp okuyacaktım

Şimdi okumakta olduğum kitap ise Ahmet Ümit' in İstanbul hatırası. Güzel başladı bitirince yorumlarımı yazarım:)

Yazlık-Gülse Birsel

Arka Kapak

Zor bir yıldı, kabul edin. Dünyanın başına gelmedik kalmadı.
Doğal afet, siyasi skandallar, kavga dövüş, ayaklanma, gerim gerim gerildik...
Güneşi, aydınlığı özledik...
Karamsarlık adamı hasta eder, dert, tasa ülser yapar, hüzün cildi kırıştırır, "Of"layıp durmak çevreyi kirletir!
Bir ara verin. Tatil yapın. Beyninizi gezmeye çıkartın.
Bu kitap, ister yazın okuyun, ister başka mevsim, "yazlık" havasında. Yani gevşek, sakin, neşeli...
Bir kumsalda, şezlonga uzanmış, karpuz yiyerek okuduğunuzu hayal edin.
Ve içinizi aydınlık tutun!

Yazar:Gülse Birsel

Sayfa Sayısı: 2
Baskı Yılı: 2008
Yayınevi: Turkuvaz

Eklentiler

• $0000000343201_3_1.jpg
    33,2 KB · Görüntüleme: 82

kesınlıkle sıkıcı bır kıtap kıtabı bır haftada bıtırmeme ragmen sacma bulduğumu ıtıraf edebılırım.

yorumlara bakarak bugun Julia Quinn ın 4 kitaplık serısını aldım. kıtap sıtelerınde kı ve forumlarda kı yorumlar guzel oldugu yonundeydı umarım pişman olmam.

piruzeyi bende okudum kızlar.walla ağladım desem komik olmaz sanırım :))))) şiddetle tavsiye ederim.

Erdal demirkıranda bayıldığım yazarlar arasında.yeni kitabını duymamıştım.ilk fırsatta alacağım.

İskender Pala nın yeni kıtabı cıkıyor kızlar... OD Yunus Emre nın hikayesini anlatıyor kıtapta..

Linda Howard ın Aşk Tuzagı da çıkıyor..

2 yazarda faworılerımdendır ..

İskender Pala nın yeni kıtabı cıkıyor kızlar... OD Yunus Emre nın hikayesini anlatıyor kıtapta..

Linda Howard ın Aşk Tuzagı da çıkıyor..

2 yazarda faworılerımdendır ..

Şu OD yi merak ediyorum ben de . Popüler kitap okumayı pek sevmem açıkçası. ama okuyan varsa ve bilgi verirse sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…