Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İlk başlarda hiç sevmemiştim ama
sonlara doğru ilgimi çeker gibi oldu ve şuan bitirmek üzereyim.:hulya:
İdare eder işte...-tatlicadiarzu-
Arka Kapak
Yazar:Nedim Şener
Sayfa Sayısı: 458
Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan Kitap
ışte usta televizyoncu, başarılı gazeteci Uğur Dündar’ın çocukluğundan bugüne hayatı…
Uğur Dündar, önce televizyoncu olarak Batı ölçülerinde kendi işini çok başarılı yapan bir programcıydı. Daha sonra çok başarılı bir gazeteci çizgisi gördüm. Özetle her iki dalda da başarılı oldu. Türk basınına bir katkı getirdi.
- Uğur Mumcu
Ülkenin güncel sorunlarına, iddiasız gibi görünen, bilgiçlik taslamayan, ama yurt ve insan sevgisi dolu bir tavırla yaklaşan Uğur Dündar, toplumun kenara köşeye itilmiş insancıklarını bulup ortaya çıkarmakta olağanüstü bir sezgiye sahip.
- Halit Refiğ
Doğru adam… Dürüst kitap bu.
- Yılmaz Özdil
Uğur Dündar Robin Hood’un elinde kamera olanıdır.
- Bekir Coşkun
Sevgili Uğur, Sen Türkiye’de hırsızların ve üçkâğıtçıların korkulu rüyası olmuş adamsın. Seni ve kameranı uzaktan gören namussuzlar, kaçacak delik arıyor. Ne mutlu sana.
- Emin Çölaşan
45 yıllık dost… 40 yıldır Türkiye’nin tek gerçek televizyon starı. Üstelik gözü pek bir haberci.
- Haluk Şahin
Uğur Dündar’ı her zaman için, her devrin en büyük televizyoncusu olarak rahatça gösteririm.
- Halit Kıvanç
2sinide merak ediyorum listeme aldım yerimsenibenSonunda beklenen an geldi... Uzun süredir beklenen ve Erdal Demirkıran tarafından kaleme alınan "Sen Şimdi Gidecen ya Cehennem'in Dibine Git" isimli kitap, çok kısa bir zaman sonra raflardaki yerini alacak. Yazarın aşk üzerine yazdığı bu son kitabı şu an piyasada bulunan birçok aşk kitabının tersine aşkın zararlarından, aşkın kullanım biçimine ve aşkın oluşturduğu köklü önyargılara kadar geniş bir açıdan insanlığa parlak bir ışık tutmakta ve okuyucusunu her zaman olduğu gibi sarsarak kendine getirmektedir. Yaklaşık 500 sayfa civarında olan kitap; Allah Aşkı, evliliklerin nasıl sağlamlaştırılabileceği , aldatma, insandaki potansiyel aşk enerjisi gibi bir çok değişik konuya da yer vermiş bulunuyor... Ayrıca yazarın daha önceki kitaplarında olduğu gibi bu kitabında da yine kitabın köşesine yerleştirilmiş olan "Bağır Taşı" isimli bir kutunun içinde özellikle aşk mağdurlarını ilgilendiren bir hediye de bulunmaktadır.
Sen Şimdi Gidecen ya Cehennem'in Dibine Git Ben Bağrıma Taş Basarım
Segnora Da Vinci 'yi merak ediyorum şu anda.
hemen hürrem sultan ile ilgili kitaplar döküldü
Hürrem Sultan
Mehmet Samih Fethi
Yakın Plan Yayınları
Ocak 2011, 36O Sayfa, 14 TL
Yavuz Sultan Selim'in hayatta kalan tek oğlu olarak genç yaşında koca bir imparatorluğun başına geçen Sultan Süleyman… Hükümdarın tahtına ortak olmak için çırpınan nedimi, İbrahim… Sultan'ın gönlünü fethetmeyi başarmış Rus esir, Roxelana…
Tarihi belgeler esas alınarak kurgulanan bu romanda Muhteşem Süleyman namıyla tarihe geçen, büyük bir savaşçı olduğu kadar duygusal bir şair de olan Süleyman'ın, saltanatı boyunca aşkı, dostu ve devleti arasında kurmaya çalıştığı dengeyi, içeriden, Harem'den bakan bir gözle okuyoruz. Onu bir sultan, bir evlat, bir baba, bir şair ve karısına delice âşık bir eş olarak zamanın ve mekanın ötesine uzanan soluksuz bir serüvenin içinde tanıyoruz.
“Sarayında üç yüz kadın bulunduran ve binlercesini daha bulundurmaya da kadir olan genç Hükümdarın, Rusya'dan getirilmiş esir bir kıza ilk görüşte bu kadar bağlanması, başkalarını hayrete düşürse bile Hasodabaşı İbrahim'e şaşkınlık vermezdi. Zira o, Padişahın hudutsuz bir kudretten, her dilediğine ermekten, her istediğini yapmaktan, her aradığını bulmaktan bıkarak acze, ıstıraba susuz kaldığını, kolaylıklardan usanıp güçlükler aradığını çoktan sezmişti.
Zeki gencin kanaatine göre, Padişahın Hürrem'e yanıp yakılması ve hele onu hemen kendine mal etmeyerek uzakta bulundurmak suretiyle ortaya suni bir ayrılık acısı koyması hep o ruhi sebepten, acı duymak ve güçlüklerle pençeleşmek ihtiyacından ileri geliyordu. Şu halde kendisine düşen vazife, Padişahın bu ruhi durumunu okşamak, hayali acılarını körüklemek, şimdilik uydurma olan aşkını beslemekti.”
Yirmi Yıl İki İnsan
Bütün hayatınızı, aradığınızın tam önünüzde olduğunu fark etmeden yaşayabilirsiniz.
“Seni kırkında hayal edebiliyorum,” dedi sesinde bir imayla. “Şu an bile gözümde canlandırabiliyorum.”
Genç adam, gözlerini açmadan gülümsedi. “Devam et.”
Dün aldım bu kitabı ben de. Ama henüz okumadım. Trajik bir aşk hikayesi diye bahsedilmiş.
Güzele benziyor.