En yakın arkadaşımın çarpık ilişkisi bizim ilişkimizi bitirdi

Nevriye Budak

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2022
149
339
18
Merhaba bacılar, yıllardır BDV kısmını okurum, sırf yaşadıklarımı anlatmak için üye oldum. Açtığım ilk konu, bir hatam varsa affola.

Benim yıllardır yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen dostum evli çocuklu olduğunu bildiği ve aynı iş yerinde çalıştığı bir adamla ilişki yaşıyormuş ve bir ay önce bana bunu çok normal bir şeymiş gibi anlattı. Hatta adamın eşinin ve çocuklarının fotoğraflarını gösterdi. Ben tabi ki bundan çok rahatsız oldum ama o şokla hemen tepki veremedim. Geçen gün kendisine dostluğumuzu bitiren, kesinlikle suçlayıcı veya yaralayıcı olmayan bir mesaj attım. Kısaca yaptığının benim kırmızı çizgim olduğunu ve dostluğumuzun zedelendiğini anlattım. Aldığım cevap bu tarz ilişkiler yaşayan herkesinki ile aynıydı: "Kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş!!!"

Şimdi size iki sorum var;
1. Siz böyle bir durumda arkadaşlığınızı devam ettirir misiniz?
2. (Eski) arkadaşımın yazdığı söz çok saçma ve içi boş değil mi sizce de? Bu mantıkla kimse etik değerlerine göre fikirlerini dile getirmeyecek mi yani? Veya dile getirince mutlaka aynı olayı mı yaşayacak?

Böyle kişilere hakkettiği gibi davranılmalı, toplumdan dışlanmalı, herkes pislik gibi davranmalı. Çünkü biz bahanelerini kabul edip, ama seviyormuş, ama karısıyla mutlu değilmiş vs insan yerine koydukça normalleşiyor. Toplum gittikçe yozlaştı. Eskiden yapan da Bi utanırdı Bi çekinirdi herkesten gizlerdi. Şimdi kadının suçu yok diye diye metreslere duyar kastıkça onlar kendini Bi b.k zannetmeye başladı. Yüzsüz yüzsüz anlatıp bir de onay bekliyorlar.

Konu başlığını görünce onun çarpık ilişkisi yüzünden sizin evliliğiniz zarar gördü sandım korktum, neyse ki öyle bir durum yokmuş
Ben de öyle anladım

Benim de kısmen yakın bir arkadaşımın evli bir adamla ilişkisi vardı. Ama benim arkadaşım salaktı ve adam da bunu kandırıyordu. O nedenle arkadaşlığımı bitirmedim.

Çok kral hareket yapmışsınız tebrik ediyorum

Normalleştirmeyelim böyle şeyleri

Dünya görüşünüze ters ki arkadaşlığınız bitmiş çok normal

Evliyim ve kendisi sık sık evime gelirdi. Neler görüp duyuyoruz valla bu ilişkiyi tercih eden insandan da her şey beklerim, dediğiniz gibi insanı kemirir, ben de en baştan iletişimi kestim kafam rahat şimdi...

İyi yapmışsın. benim de bu sekilde bir arkadaşım var, üstelik adamın bir değil iki değil beş çocuğu var (altı da olabilir,gecmis zaman). Kızın tabii klasik hikayesi, ayrı yaşıyor da , çocuklar için bosanamiyor da... Ama ben arkadaşımla ilişkimi bitirmedim,tam tersi bırakması için destek oldum . Zaten sonra adamdan bir araba dayak yedi,bırakmak zorunda kaldı. Hala daha arkadaşız. Ona göre bu olay asla metreslik ya da başka bir şey değil. Çünkü o ilişkiye başladığında bekar saniyormus. Sizinkinin de buna benzer bir hikayesi var sanırım .
Ayrilmakla iyi yapmışsın. İnsan tabii ki soğuyor. Benim arkadaşım en azından bana anlattığı ilk andan itibaren hep ayrılmak icin cesarete ihtiyacı olan bir moddaydi. "Çok mutluyum,zaten eşini sevmiyor" halleri falan yoktu. Eğer öyle olsaydı ben de ilişkimi bitirirdim heralde.
Sana verdiği cevap da tamamıyla boş muhabbet. hayat karşina ne çıkarırsa çıkarsın seçim yapma hakkin oluyor. Evli bir adam tarafından kandirilabilirsin, Dünya hali. Ama anladığın anda terketmek ya da iki ağlayıp devam etmek senin karakterini gösterir. O yüzden böyle bir şeyden sinanacagini düşünmüyorum, boş lafı gözünde büyütüp dert etme bile

Ben sanirim ilk yalnisindan döndermeye calisirim, ama baktim israrla devam ediyor o zaman iliskimi keserim. Yolladigi sözün metresler icin gecerli oldugunu zannetmiyorum
Aslında konu uzamasın diye bir kısmını es geçtim, ben de önce uyardım, bana "Sen hep diğer kadının tarafından bakıyorsun." dedi.

Aslında konu uzamasın diye bir kısmını es geçtim, ben de önce uyardım, bana "Sen hep diğer kadının tarafından bakıyorsun." dedi.

Baska kimin tarafindan bakacaksiniz ki, adamin dedesinin mi?! Iciniz rahat olsun. Siz dogru olani yaptiniz. Böyle durumlarda insanlara yeterli kadar tepki gösterilmedigini düsünüyorum. O yüzden sizi takdir ettim. Cogunluk görmezden gelmeyi tercih ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…