Bence bu konu tam olarak ''evet böyle olmalı'' denilebilecek bir konu değil.İnsan sosyal bir varlık,siz istediğiniz kadar ''güzelliğe önem vermiyorum,önem vermeyi de anlamsız buluyorum'' deyin ve her türlü güzellik kriterlerine karşı durun,sonucunda yine yalnız kalabilme riskini alacak olan siz olacaksınız.Konu neden ''güzellik'' diye soracak olursanız şu an dünya çapında kadınlara en çok baskı kurulan alan bu çünkü,her yerde şişme dudaklı kadınlar,büyük memeler,yuvarlak popolu kadınlar,insanların bir dizide/filmde en çok görmeyi istedikleri kadın tipi bunlar,ortalama güzellikte bir oyuncunun oynadığı filmin yorumlarına bakarak az buçuk anlayabilirsiniz,arada muhakkak kadının ne kadar düz popolu olduğunu vurgulayan tipler mevcut.Kimse dönüp bir kadına sormuyor ''kendinizi nasıl estetik hissediyorsunuz'' diye,hepimizin yerine bir başkası karar vermiş biz de ona uymaya çalışıyoruz uymayınca da gelen cevap ''ee iyi o zaman arkandan güleriz''.O yüzden ben de ''her şey kişinin kendi isteğine bağlıdır'' felsefesini kişi tam anlamıyla yalnız kalma riskini alabilmişse doğru buluyorum.Eğer yalnız kalmayı sevmeyen,birilerinin sevgi ve ilgisine muhtaç biriyse ( olabilir,kişilik yapısı sanırım ) bazılarımıza çok kolay gelen şeyler çok zor olabilir onun için.Direk siyah ve beyaz olarak göremiyorum bu meseleyi.
Özellikle de konu sahibinin arkadaşı gibi büyük ihtimalle yıllarca hissettirilen ''değersizlik'' hissi yüzünden özgüvenini kaybetmiş insanlar için bazı konularda karar vermek çok daha zor.En iyisi önce kendi içinde bunun farkına varıp, ''değerli'' olduğunu anlaması ve mümkünse bu adama tekmeyi basması,bunun için de konu sahibinin yanında olması gerekiyor.