en yakın arkadaşım tecavüze ugradı....lütfen yardımcı olun

Bu konunun gerçek olmasını istemiyorum o yüzden takıldım bu kadar.

Evet öyle de olabilir, ne senaryolar gördük KKda, o yüzden, temkinli davranmaya çalışıyorum. İnsanlardan her şey beklenir.

Ben saptamayı yöneticilere bırakıyorum, onlar anlar gerçek olup olmadığını. Üzerinde durulması gereken ciddi bir konu.

valla canım biz konuya yorum yapıyoruz
senaryo yazacak olursak pekçok şey söylenebilir
mesela kız kendi isteğiyle ilişki yaşayıp pişman olmuş arkadaşına da utandığı için tecavüz demiş te olabilir çok düşünürsen

ama ben konunun doğru olduğunu düşünüyorum

Ben de konuya yorum yapmak isterdim ama yazılan onca öneri konu sahibini tatmin etmedi.

O yüzden bir öneri sunmadım ve yöneticileri bekliyorum ben.

Konu sahibi de görünmüyor. Acaba bu olayla ilgili bir gelişme var da o yüzden mi giremedi siteye. O da gelip bizi aydınlatırsa çok iyi olur tabi.

konunun buradan açılması aslında bir çeşit ihbar sayılır.. yani aslında ortada bir suç duyurusu var.. ama malesef bizde devlet denen mekanizma iyi çalışmıyor,, anca konu sahibi bizzat kendisi savcıya yada karakola gidecekte, yazılı suç duyurusunda bulunacakta anca o zaman polis yada biz bireyleri korumak görevi olan devlet mekanizmaları harekete geçecek..

bide ben bu erkek milletine uyuz oluyorum. kendileri yeri geliyor geneleve, kerhaneye gidiyor yada karşısına çıkan bir çok kızla birlikte oluyorlar sonra evlenmeye gelince kızlarda bekaret istiyorlar..

kızlara diyeceğim boşverin bu erkek milletini, önce kendileri bakir olsunlarda sonra biz kadınlardan bunu istesinler.. erkekler karşısında bu kadar ezik olmayın ..bu kadar taviz vermeyin,, sizi olduğunuz gibi kabullenmeyen erkeği boşverin gitsin.. elbet bu dünyada sizi gerçekten sevecek değer verecek erkekler var.. her önünüze çıkanla evlenmek zorunda değilsiniz..

biraz boya posa, mala, mülke, kariyere, üniformasına bakacağınıza erkeğin birde insanlık tarafına bakın, erkekler içinden insanlığı gelişmiş olanı seçin.. gerisi kolay

konu sahibinin arkadaşı ya bu durumda olan belki yanında olmadan yazıyodur
ama nasıl bi çözüm istiyolar ben de anlamadım

aslında 183tü galiba bi hattı arayıp ihbar edebiliyosun ve bu sitelerden de kişiye ulaşılabiliyo ama konu sahibi arkadaşı adına yazdığı için olur mu bilmem
çünkü burda kedili bi nick kullanan 15 yaşındaki bi üye vardı
30 yaşındaki halasının oğluyla evlenmş ve saçma sapan bu durumu özendirici bi şekilde konuşuyodu
bi arkadaş ta hattı arayıp şikayet ettiğini söyleyince kız tüm konularını sildirmişti sonra noldu bilmiyorum

Üniformalı erkek polis asker takıntısı olan 17 yaşındaki hatunumuzun en yakın arkadaşı "23 felan heralde" yaşındaki bir asteğmen tarafından tecavüze uğruyor.

Dündn beri çok şey yazdım bu konuya. Devamlı konu sahibine öneriler getirdim. ama sinirlerim bozuldu sonra bıraktım. Ne desk her şeye yok mok. Üniversite dedik. İlk onu reddetti ve bir daha üniversiteyle ilgili cevap vermedi. Gel gör ki konularından birinde de ygs ye hazırlanamıyorum özel sebeplerden dolayı. Liseden sonra kpss ye girmek istiyorum gibi bir şeyler dile getirilmiş.

Konu sahibi bak bu olay çok ciddi. Tecavüze uğrayan sen misin? Gerçekten tecavüz oldu mu? Tekrar düşün bir şeyler söyle. Ben artık 183'ü aramayı düşünüyorum sn hiçbir şey yapmıyorsun. Her şeyi reddediyorsun. Aricam site yöneticileriyle iletişime geçip seni bulsunlar. Gizli kapaklı halledin bu meseleyi.

poliste söyle bir durum var.. çok işimiz var,, durduk yere başımıza iş çıkarmayalım.. yani buradan polisi arayıp internette şöyle bir konu okudum bir bakın desen... pek ilgileneceklerini sanmıyorum anca gidip yazılı ihbarda bulunupta işin peşine düşersen onlarda ilgilenmek zorunda kalırlar.. diğer türlü pek ilgileneceklerini sanmıyorum.

ama şuda var ortada 17 yaşındaki bir kızın kendi rızası olmadan ilişkiye mahruz kalması var... direk birinci dereceden suç unsuru bir konu
site yönetecileri bunu direk polise bence iletmekle mükelefte sayılırlar.. ortada ciddi bir suç duyurusu var çünkü..

ama şurasıda var.. diyelim bu konu gerçek, site yöneticileride polise haber verdi, bu üyenin bilgilerini verdiler.. poliste bu kızın ifadesini almaya gitti.. belkide bu sorunu çözmeyecek bu kız açısından hayatıda dahada maf edecek..

Benim de anlatmaya çalıştığım bu işte.

asıl sorun orası zaten süreç nasıl işliyo bilmiyorum
konu sahibinin isteği olmadan ben arayıp şikayet edemem mesela
o hattı arayınca bilgileri alıp ilgileniyolarmış ama sonuç noluyo onu bilmiyorum
bi de konu sahibinin kendisi de değil tecavüze uğrayan o yüzden ıp adresinden bulsalar da birşey çıkmaz gebime geliyo
keşke doğruluğuna emin olsak ta ihbar edebilsek o adamı böylelerinin cezasız kalması sinir bozucu gerçekten

bi de diğer konularına bakınca da arkadaşlar şüphelenmiş ben de anlamadım konu doğru mu değil mi belki arkadaşı değil kendi de bu durumda olabilir gibime geldi benim

o kız hala sitede.gene kedili bir nikle

yanlış mı algılıyorum bilmiyorum ama, şimdi bu kız biri tarafından zorla gasp edilip, tecavüz edilse olayın boyutu bence çok farklı olurdu kimse ne annesi nede babası neden toplumdan başka biri bu kızı suçlu bulmazdı, toplum tecavüzcü erkeği linç etmek bile isteyebilir...

ama buradaki durum ise,, birbiri ile sevgili ilişkisi olan, aynı evde başbaşa kalmış, belki bir kaç ufak dokunuş veya öpücükle başladı, sonra kız işin daha fazla ileri gitmesini istemedi ama erkeği durduramadı, adam cinselliği tam anlamıyla yaşadı.. belki kızın hiç bir günahı yok. adam onu lafla, sözle, yalan dolanla hileyle oyuna getirdi, kandırdı. sonra bu haltı yedi..

böyle bir durumda bence kızın babasının, amcasının, dayısının, o küçük kasabadaki diğer erkeklerin bu olaya bakışı (öküzlüklerinden, cahilliklerinden dolayı)farklı olur malesef..

Son düzenleme:
Bir üye vardı burada. Hamile olduğunu iddia ediyordu ve doğurmak istiyordu çocuğu. Hamile bırakan kişi ilgilenmiyordu bu durumla. 18den küçüktü tabi kız. En sonunda Kazen geldi kişiyi IP adresinden tespit edip, emniyetle irtibata geçip gerekenlerin yapılacağını söyleyip konuyu kapatmıştı. Hatırladığım kadarıyla anlattım tabi eksikler olabilir.

Bu konuda da aynı hassasiyet gösterilir gibime geliyor.

Evet zaten o nedenle en başta bir üye yazmıştı aile sosyal politikalar il müdürlüğüne git. Kimsenin haberi olmadan bu mesele çözülür demişti. Kıza ne gibi bir yardımda bulunulacaksa ilgilenilir..

Böyle bir şey benim de başıma kimse bilsin istemezdim. Sonuçta kız kendinden 6 yaş büyük biriyle sevgili olmuş. Ayrıldıktan sonra evine gitmiş. Tecavüze uğramış. Gel de mahkemeyi ikna et. Mahkeme erkeği aklamaya yer arıyor zaten..

Her neyse benim bahsettiğim başka bir şeydi.. Konu sahibi tüm çözüm önerilerini reddetti. En başta da üniversite önerisini. Konu inandırıcılığını yitiriyor o böyle davrandıkça..

Evet o zaman mune veya kazene iletelim durumu. Bu da gayet ciddi bir mesele.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…