Çocuk günlük hayatında çift isim kullanıyorsa öğretmen de çift kullanmalı. Öbür türlüsü Ahmet'e Mehmet diye seslenmek oluyor çünkü.
Veliyi genel manada densiz ve gereksiz buldum ben de. Ama açıklar var. Çocuğun paylaşım konusu neydi bilmiyoruz. Patlamış mısır gördüm arada, beslenmeye patlamış mısır koyduysa üzerinde daha fazla konuşmaya gerek yok
Paylaşıma engel olmak mümkün değil çocuklar arası ama bu kadar teşvik etmeye de gerek yok. Ben kızıma 1 tane alıyorsan 1 tane de vereceksin dedim, ama %100 denge mi? Hayır değil. Öğretmen de ısrarla paylaş dese hoş olmaz. Mesela kızımın sıra arkadaşı korkunç iştahsız bir çocuk, annesi çocuğunun sağlığı için beslenme takibi yapıyor, kadın yedi sanacak ama arkadaşına verdi belki...
Kadının hatası öğretmenle iletişime geçmek yerine müdüre gitmesi. Öğretmene ulaşmak müdüre ulaşmaktan daha kolay.
Topa tutulmadan söyleyeyim, kızım 1. Sınıf. Öğretmeni ile her gün sabah akşam selamlaşırız. 1 kez görüştüm özellikle nöbetçi olduğu gün, onda da bir eksiği gediği varsa iş birliğine hazırız dedim. Çift isimli kızım, tek ismini kullanıyoruz ama notuna resmine vs çift isim yazması/yazmaması sorun teşkil etmez.