En ufak şeyde idareye giden Veli

Benim adım azra su bana “azra su” deyin diyen kişiye hayır ben azra diyeceğim demek sosyal olarak uygun bir davranış değil. Aksine çocukça.

Paylaşmanın güzelliklerinden etkilenip çocuk yemeğini dağıttıysa konu sahibi bunu söyler. Sizin çocuğunuz dağıtıyor diye. Burada bile yazmıyor ne olduğunu, varsayıyorsunuz sadece.

Son olarak da veli belli ki endişeli ve ilgili. Ben de okumaya geçiş zamanının mart olduğunu bilmiyordum. Veli de bilmiyor belli ki. Öğretmen söylemeli. Burada iletişim eksikliği oluşturursa veli başka kanallar arar. Çünkü bilmiyor.
Çocuk isminin tam söyşenmesini talep ederse öğretmen zaten söyler, bence ortada çocuğun talebi yok.

Hiçbir öğretmen öğrencinin önünden yemek alıp başkasına vermez. Konu sahibi ayrıntı vermediği için siz de varsayıyorsunhz, yalnız benim 18 yıllık mesleki tecrübem gibi bir dayanağım mevcut. Binlerce olay ve tavır gördüm ben. Sizler en fazla 2şer defa veli olurken ben yılda en az 150 farklı veli görüyorum.

Veli öğretmene okuma zamanı sormuyor yalnız, başka okullarla başkalarının çocuklarıyla kıyaslayarak suçlamada bulunuyor. Her birinci sınıf öğretmeni ilk toplantıda bunu söyler. Ayrıca 1.Sınıf öğretmeninin istediği hızda gitme hakkı vardır. İsterse çocukları martta okumaya geçirir, bunun şikayetini de kimse edemez. Uzman bu konuda hesap vermez. Hesap soran alıp evde kendi denemeli, bakalım oluyır mu

Çocuk isminin tam söyşenmesini talep ederse öğretmen zaten söyler, bence ortada çocuğun talebi yok.

Hiçbir öğretmen öğrencinin önünden yemek alıp başkasına vermez. Konu sahibi ayrıntı vermediği için siz de varsayıyorsunhz, yalnız benim 18 yıllık mesleki tecrübem gibi bir dayanağım mevcut. Binlerce olay ve tavır gördüm ben. Sizler en fazla 2şer defa veli olurken ben yılda en az 150 farklı veli görüyorum.

Veli öğretmene okuma zamanı sormuyor yalnız, başka okullarla başkalarının çocuklarıyla kıyaslayarak suçlamada bulunuyor. Her birinci sınıf öğretmeni ilk toplantıda bunu söyler. Ayrıca 1.Sınıf öğretmeninin istediği hızda gitme hakkı vardır. İsterse çocukları martta okumaya geçirir, bunun şikayetini de kimse edemez. Uzman bu konuda hesap vermez. Hesap soran alıp evde kendi denemeli, bakalım oluyır mu
Çocuğa kasıtlı olarak sürekli Azra denmiyor
Bazen azra bazen azra su
Öyle tesadüf arada söylenmiş

Hayır patlamış mısırı paylaş dedim orada koptu
Kendısı listede olmayan bişey koymus diğer çocukta istemiş bana şikayete geliyor benden almaya çalışıyor diye , bende o arkadaşının da canı çekmiştir ver biraz dedim olay bu
Ver demeyecekmişim cocugu vermek istememiş çocuğuna saygı göstermemişim
Aslında şunu paylaş diye net bişey yok
Genel olarak paylaş diyorum hep , yani yemeğini paylaş ver o yesin anlamında değil
Uygulamanız bana yanlış gelmedi. Ki kuralı çiğneyen veli olmuş. Listede olmayan yiyeceği koyarken ne düşünüyormuş acaba? Diğer çocukların da isteyebileceğini düşünmemiş mi? Yani veli zaten çok paylaşımcı ve ince düşünen biri değilmiş. Haliyle çocuğu da paylaşımcı değil. Ben ilkokul öğretmeni değilim ama kendimden örnek vereyim. Annem muz bile koymazdı beslenmemize ki alamayan vardır. 40 kişilik sınıfa da yetecek meyve yoktu evde haliyle. O yüzden hiç koymazdı, evde yiyin derdi. O yemek listelerinin de amacı bu yani. Herkesin evinde olabilecek şeyler belirlenir ki çocuklar imrenip de gözleri kalmasın diye.
Size tavsiyem o çocuğa artık paylaş vs. demeyin. Veli paylaşmayı sevmeyen bir çocuk yetiştirmeyi istiyor demek ki.

Gerçekten her gün çocuğun durumunu soran velilere baktıkça kendimi kötü hissediyorum. Benim de mi sürekli sormam gerekiyor diye düşünüyorum. 😄 kızım okulda bir sorun yaşadığında da ogretmene söylemeden önce kızımla halletmeye çalışıyorum. Ve kızımla ilgili bir durumda direk idareye gitmek çok utanc verici birseydir benim için. Ben de öğretmenim ve o öğretmenim yerine kendimi koyuyorum bu nedenlerden dolayı idareye şikayete gitmek ne demektir ya.
Emin olun öğretmen buz gibi anında soğuyor idareye gidilince

Bazen öyle insanlar var ki şok oluyorum. Çocuğu parka getirmiş, yanında da yemeği ve oyuncağı. Haliyle çocuk paylaşmayı bilmiyor evet, paylaşmak da istemiyor. Diğer çocuklar görüyor bu sefer anneye koşuyor. Anne bana da o yiyecekten, bana da o oyuncaktan... Kadın ya da adam demiyor ki çocuğum paylaş. Neymiş ona ait olan şeyi paylaşmak zorunda değilmiş. Tamam değil evet ama paylaşmak kötü bir davranış mı? Madem paylaşmıyorsun, o zaman ortak kullanım alanına yemek /oyuncak getirme kardeşim ya. Bencil bireyler yetiştiriyorsunjz sadece bu.

Şimdi hoca tam net cevap vermedi soruya ama olay allerji vs değil belli ki. İşte yemeğinden az bir şey arkadaşları ile de paylaşmasını öğütlemiş. Bunun nesi kötü anlayamadım ben. Azra suymuş adı, Azra yazmış. Olabilir ya ne var bunda. Müdüre anlatacak kadar abartı bir şey mi bu şimdi? Çocuğum neden okumaya çıkmadı mı diye sorarım hocaya yoksa hocam ya evde desteklemek için neler yapabilirim diye mi sorarız?

yalnız benim 18 yıllık mesleki tecrübem gibi bir dayanağım mevcut. Binlerce olay ve tavır gördüm ben. Sizler en fazla 2şer defa veli olurken ben yılda en az 150 farklı veli görüyorum.
Hay bin yaşa. Ben de burada 17 yılı bitirdiğim meslek hayatımdaki tecrübelerimden bahsediyorum ama bazı veli olan üyeleri ikna edemiyorum. Ha ben aynı zamanda veliyim zaten ama yok onlardan iyi bilemiyorum 😂

Diğer çocuklar kendı çocuğundan önce okumaya başladı sorun bu ,
Kendısı asla ben ne yapabilirim demiyor suç hep bende
Keşke benimle uprastıgı kadar çocukla uğraşsa gerçekten şimdiye okumayı çözmüştü

Burada gayet kibar bir üslupla yazdığım mesajlara bile konu sahibinin ne üslupla cevap verdiğine bakın isterseniz. Dolayısıyla benim varsayımlarım sizinkiler kadar olumlu değil.

Bazen öyle insanlar var ki şok oluyorum. Çocuğu parka getirmiş, yanında da yemeği ve oyuncağı. Haliyle çocuk paylaşmayı bilmiyor evet, paylaşmak da istemiyor. Diğer çocuklar görüyor bu sefer anneye koşuyor. Anne bana da o yiyecekten, bana da o oyuncaktan... Kadın ya da adam demiyor ki çocuğum paylaş. Neymiş ona ait olan şeyi paylaşmak zorunda değilmiş. Tamam değil evet ama paylaşmak kötü bir davranış mı? Madem paylaşmıyorsun, o zaman ortak kullanım alanına yemek /oyuncak getirme kardeşim ya. Bencil bireyler yetiştiriyorsunjz sadece bu.

Şimdi hoca tam net cevap vermedi soruya ama olay allerji vs değil belli ki. İşte yemeğinden az bir şey arkadaşları ile de paylaşmasını öğütlemiş. Bunun nesi kötü anlayamadım ben. Azra suymuş adı, Azra yazmış. Olabilir ya ne var bunda. Müdüre anlatacak kadar abartı bir şey mi bu şimdi? Çocuğum neden okumaya çıkmadı mı diye sorarım hocaya yoksa hocam ya evde desteklemek için neler yapabilirim diye mi sorarız?
O evde herşeyi yapıyor sorun bende tamamen

Üşenmiyorsunuz değil mi satırlarca “varsayım”a . Başka veliler nerede konuşuyorsa orada konuşabilir.
Okulda saklanmıyoruz yani, gayet de öğretmenler odasında şak diye bulunabiliyoruz. :KK53: Ki bu büyük sıkıntı.
Coşkuyla gelen bir veli var karşıdan mesela, üstüne doğru yürüyor. Amacı ne bilmiyorsun, iyi mi kötü mü. :110:
Seni yakalayabileceği adres belli. Okullara giriş oldukça da kolay, elini kolunu sallayarak giriyor herkes.

Ben de yolda audi görüyorum ve binmek istiyorum. Kimse de benimle paylaşmıyor. Çocuklarımız da her zaman canı bir şey istediğinde ulaşamayacağını da öğrenmeli. Bunu konu sahibi için değil park örneği için yazıyorum. Bir yerde liste varsa ona uyulmalı tabii.

Hayır patlamış mısırı paylaş dedim orada koptu
Kendısı listede olmayan bişey koymus diğer çocukta istemiş bana şikayete geliyor benden almaya çalışıyor diye , bende o arkadaşının da canı çekmiştir ver biraz bişey olmaz dedim olay bu
Ver demeyecekmişim cocugu vermek istememiş çocuğuna saygı göstermemişim bu ilerde nasıl birey placakmıs saygıyı benden öğrenecekmiş
Aslında şunu paylaş diye net bişey yok
Genel olarak paylaş diyorum hep , yani yemeğini paylaş ver o yesin anlamında değil
Ama genel olarak çok yoruldum evet duygusal anlamda
Hem saygıyı öğretmeye kalkıyor hemde liste dışı beslenme koyuyor ne kadar tutarlı maşallah.

Okulda saklanmıyoruz yani, gayet de öğretmenler odasında şak diye bulunabiliyoruz. :KK53: Ki bu büyük sıkıntı.
Coşkuyla gelen bir veli var karşıdan mesela, üstüne doğru yürüyor. Amacı ne bilmiyorsun, iyi mi kötü mü. :110:
Seni yakalayabileceği adres belli. Okullara giriş oldukça da kolay, elini kolunu sallayarak giriyor herkes.
Yani her okulda öğretmenin veliyle yalnız kalabileceği kalorifer köşesi, öğretmenler odası köşesi mevcut. Yok çekinmiştir yok utanmıştır, belki çocuğu alerjiktir diye ihtimal sıralamaya gerek yok. Sizin akıl edebildiğiniz her şeyi öğretmen zaten düşünebiliyor

Hem saygıyı öğretmeye kalkıyor hemde liste dışı beslenme koyuyor ne kadar tutarlı maşallah.
Öğretmenin açığını aramaktan sıra veliye gelmiyor ki

Nasıl diyeyim masada hep öğretmen var
Yatırmışız eksiği gediği nedir ona bakıyoruz
Çocuk mu
Kimin umrunda şurada ego tatmin etmek varken

Yani her okulda öğretmenin veliyle yalnız kalabileceği kalorifer köşesi, öğretmenler odası köşesi mevcut. Yok çekinmiştir yok utanmıştır, belki çocuğu alerjiktir diye ihtimal sıralamaya gerek yok. Sizin akıl edebildiğiniz her şeyi öğretmen zaten düşünebiliyor
Ya toplantı salonları var. Bazı okullarda koridorlarda koltuklar var. Dinlenme köşeleri var. Var da var yani.

Yani şimdiye kadar yaklaşık 240 öğrenci ve Veli profili gördüm

Çocuğunuz hasta iyileşinceye kadar doktora götürelim evde dinlensin diyorum
Cevap : benim çocuğumun öksürüğü bulaşıcı değil
Tam, elbette degil, cunku onu siz dogurdunuz haşmetlim diye cevap verilecek kişi.
Mikrobun damlacık yoluyla bulasmadigina inanan dunyanin duz olduguna da inanabilir
Veli memnun etme merkezi degiliz, egitimciyiz, egitimciyiz (yasar usta gibi burada kalbi tutup kalp krizi gecirilebilir)

Mesela iki haftadir devam eden bir oksurugu vardir, tabii burda durum degisir ama cocuk hastayken cocuga da eziyet okulda olmak.

Ben cocuklarim hasta olunca 3 gun gondermiyorum basit bir nezlede bile
Gondermek zorundaysam maske taktiriyorum
Diger kuzularin sucu ne cunku.
Bunu yapmak zor degil.

Cagimizin sorunu alti bos bir ozguven bence.
İnsanlarla muhatap olan her meslegin sorunu bu maalesef.

X