- 9 Şubat 2010
- 17.839
- 39.784
Çocuk isminin tam söyşenmesini talep ederse öğretmen zaten söyler, bence ortada çocuğun talebi yok.Benim adım azra su bana “azra su” deyin diyen kişiye hayır ben azra diyeceğim demek sosyal olarak uygun bir davranış değil. Aksine çocukça.
Paylaşmanın güzelliklerinden etkilenip çocuk yemeğini dağıttıysa konu sahibi bunu söyler. Sizin çocuğunuz dağıtıyor diye. Burada bile yazmıyor ne olduğunu, varsayıyorsunuz sadece.
Son olarak da veli belli ki endişeli ve ilgili. Ben de okumaya geçiş zamanının mart olduğunu bilmiyordum. Veli de bilmiyor belli ki. Öğretmen söylemeli. Burada iletişim eksikliği oluşturursa veli başka kanallar arar. Çünkü bilmiyor.
Hiçbir öğretmen öğrencinin önünden yemek alıp başkasına vermez. Konu sahibi ayrıntı vermediği için siz de varsayıyorsunhz, yalnız benim 18 yıllık mesleki tecrübem gibi bir dayanağım mevcut. Binlerce olay ve tavır gördüm ben. Sizler en fazla 2şer defa veli olurken ben yılda en az 150 farklı veli görüyorum.
Veli öğretmene okuma zamanı sormuyor yalnız, başka okullarla başkalarının çocuklarıyla kıyaslayarak suçlamada bulunuyor. Her birinci sınıf öğretmeni ilk toplantıda bunu söyler. Ayrıca 1.Sınıf öğretmeninin istediği hızda gitme hakkı vardır. İsterse çocukları martta okumaya geçirir, bunun şikayetini de kimse edemez. Uzman bu konuda hesap vermez. Hesap soran alıp evde kendi denemeli, bakalım oluyır mu