- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.152
Hayır bir eğitimci olarak komik. Veliye niye stabil diyelim. Böyle deyince sormayacak sanki.Bu cumle sadece saglik sektorunde mi kullaniliyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayır bir eğitimci olarak komik. Veliye niye stabil diyelim. Böyle deyince sormayacak sanki.Bu cumle sadece saglik sektorunde mi kullaniliyor
kızım silgisini kalemini asla paylaşmıyor, hastalık var anne ellerini yıkamayan arkadaşım silgimi istedi vermedim ama üzüldüm dedi. cüzdanına en ucuzundan evde öyle duran kalem silgi koydum isteyen olursa bunu ver geri alma onda kalsın diye... burnunu karıştıran tuvaletden sonra el yıkamayan çocuklar var birbirlerine mıncık mıncık eşyalarla hastalık bulaşıyorSizde bazı sorulara cevap vermiyorsunuz?paylaşım konusunda zorluyor musunuz?yoksa sadece güzel olduğunu belirtip gerisini öğrenciye mi bırakıyorsunuz?veli bir cikis yaptığına göre zorluyor gibisiniz
Benim kizimda paylaşsın ama verdiği şey geri gelmezse ve sürekli olursa benim de defalarca kalem ,silgi,vs alacak durumum yok mesela.
lütfen yanlış anlamayın benim itirazım size değil, tabii ki alerji gıda hassasiyeti gibi durumları olabilir çocuklarınArtan kronik hastalıklarla beraber, çocuklara da yetişkinlere de herhangi bir gıda ikramında bulunmak riskli olabiliyor maalesef.
Bu kadar üyesi olan bir forumda, herkes için bir kulak doygunluğu olması adına paylaştım.
Küçücük yaşlarda kan sulandırıcı ilaç kullanan çocuklar dahi olabiliyor ve bazı gıdaları tüketmeleri riskli olabiliyor. Kimisinin gluten ve ceviz vb alerjisi olabiliyor.
Ya bizim zamanımızda öğretmenlerden öğrencinin de Velinin de ödü kopardı dayak bile yesek öğretmendir o deyip susardik şimdi velilerin öğretmenleri sıra dayagina cekesi geliyor devir değiştiMerhaba , öğretmenim
Bugün idare tarafından çağrıldım
Velim şikayet etmiş sebep şunlar :
Çocuğunun isminin sonunda “su “ varmış neden çocuğun yaptığı ödevin yanına tam yazmamışım da Azra yazmışım Azra su olacakmıs ismini doğru öğrensinmiş
Diğeri de neden çocuklara sürekli paylaş diyormuşum onun cocugu paylaşmak zorunda değilmiş yemeği bile kendi cocugu yesin diye koyuyormuş , herkes kendi çocuğuna Yemek koysunmuş..
Ayrıca neden hala çocuğu okumaya geçmemiş ..
Müdür bişey demedi ama bunlara karşı dikkatli ol dedi kısaca
Beni yoran çocuklar değil veliler ve kaprislerinden çok bunaldım en ufak şeyde idareye gitmeleri yüzünden mesleğime aşıkken işimden soğudum , kadına da önemli olan ne sizsiniz ne de benim , burada tek önemli olan sizin çocuğunuz dedim . Bana yaşanmaması gereken şeyler yaşandı ama sizi çok seviyorum unuttum bilmem ne diyor hala .. ne yaptığımı da bilsem …. Belki daha fazlasını söylemek istedim ama daha da büyümesin artk sussun diye denedim ama kadın da gerekeni yaptırdım modunda.. artık ego tatmin ediyor bana karşı ..
Çocuklar olmasa asla çekilmez okul….
Asıl sorun bu şikayeti ciddiye alan korkak idarede. Velilerin otoritesinin yüksek olması hep maddi açıdan okuldakileri susturabilmesinden maalesef. Yoksa bu şikayeti gitsin veli Milli Eğitime etsin bakalım ne cevap alıyor? Eskiden velilerin böyle saçma sapan şikayetlerine ( hoş şikayet bile olmazdı ) haddini bildirirdi müdürler. Şimdi onlarda korkuyor. Ben öğretmen olsam bu konuda hiç taviz vermem hatta ben veliyi şikayet ederim. Annemin temizlik görevlisi olarak çalıştığı okulu ben özel okul sanıyordum çünkü tamamen veli ve parası konuşuyor veli ne isterse müdür başını eğiyor. Hiç abartmıyorum o kadar kıymet veriyorlar ki veliyi okulun müdürü sanarsın. Birde böyle süslü püslü müfettiş gibi giyinip geliyorlar mesleği de yok ama akıl hocalığında çok iyiler. Meğersem okul devlet okuluymuş. Devletten destek almıyorlar devlete söyleyesiye kadar velilerden çıkarıyorlar ihtiyaçlarını ki hepsi çok zengin tabi karşılığında da çocukların yaptığı tüm terbiyesizliklere karşı susuyorlar. Annem kaç kez o tuvaletlerin peçetelerini gün içerisinde değiştirirdi her seferinde ya çöpte görürdüm ya yerde ıslanmış. Koymayın diyordum anneme oda '' müdüre şikayet ediyor veliler '' derdi. Veli çocuğuna edep, terbiye öğretememiş ama şikayete gelince ağızları pabuç kadar. O yüzden olmak istediğim en son meslektir öğretmenlik. Allah sabır versin.Merhaba , öğretmenim
Bugün idare tarafından çağrıldım
Velim şikayet etmiş sebep şunlar :
Çocuğunun isminin sonunda “su “ varmış neden çocuğun yaptığı ödevin yanına tam yazmamışım da Azra yazmışım Azra su olacakmıs ismini doğru öğrensinmiş
Diğeri de neden çocuklara sürekli paylaş diyormuşum onun cocugu paylaşmak zorunda değilmiş yemeği bile kendi cocugu yesin diye koyuyormuş , herkes kendi çocuğuna Yemek koysunmuş..
Ayrıca neden hala çocuğu okumaya geçmemiş ..
Müdür bişey demedi ama bunlara karşı dikkatli ol dedi kısaca
Beni yoran çocuklar değil veliler ve kaprislerinden çok bunaldım en ufak şeyde idareye gitmeleri yüzünden mesleğime aşıkken işimden soğudum , kadına da önemli olan ne sizsiniz ne de benim , burada tek önemli olan sizin çocuğunuz dedim . Bana yaşanmaması gereken şeyler yaşandı ama sizi çok seviyorum unuttum bilmem ne diyor hala .. ne yaptığımı da bilsem …. Belki daha fazlasını söylemek istedim ama daha da büyümesin artk sussun diye denedim ama kadın da gerekeni yaptırdım modunda.. artık ego tatmin ediyor bana karşı ..
Çocuklar olmasa asla çekilmez okul….
İyi de hocam siz burdaki kibar şekilde gelen eleştirilere bile tahammül edemiyorsunuz , sınıfta öğrencilere nasıl tahammül ediyorsunuz?Sizin sabır gösteremediğiniz çocuğunuza çoğu yerde öğretmen o sabrı gösteriyor
Ama velilere bazen gösteremiyor cunku yetişkin veliler
Saçma sapan seylerle gelmesinler artk
Keşke Veli şikayet hattı olsa bizde velileri şikayet edebilsek
hayır, doğru olan sizsiniz, bana göre yaniüniversiteli birde bunlar
pess diyorum
üni öğrencisi kendi uğraşmaz mı yaa böyle şeylerle
11. sınıfa (lise 3)' a giden kızım var veli toplantısı hariç doğru düzgün hiç gitmem okuluna
bir sorun olmadıktan sonra
ben mi yanlışım diye düşündüm şimdi .. bilemedim
ilgisiz de değilim ama öğretmen rahatsız etmekten hoşlanmıyorum
Çocuk aç değil ama konu kaleme silgiye nereden geldi …. Ayrıca evet paylaşsın diyorum ama eşyana sahip çık ta diyorum değil mi yani sonsuza dek bağışla demiyorum …
Öğretmene daha önce söyleyip söylemediğini de bilmiyoruz.
Belki veli , öğretmene söylemekten çekindi; gitti kapalı kapılar ardında müdüre genel bir uyarı yapılması ricasında bulundu, bu da bir ihtimal.
İyi de bu hiç hoş değil. Hatta öğretmenden çekinen insan adının ona gideceğini de bilir. Öğretmenden korkan insanın idarenin kapısını çalması da garip değil mi? Şimdi çocuğumun bir problemi varsa direk idare ile konuşmam öğretmen için kırıcı değil mi? Sonra bide aynı veli gelip ben sizi çok seviyorum diyecek. Hımmm biz de yedik bunu.
Hayır patlamış mısırı paylaş dedim orada koptuHocam olay yeni herhalde, o yüzden gerginsiniz. Sorulan soruları da tehdit olarak algılayıp savunmaya geçmişsiniz.
Ben de öğretmenim, anlıyorum. Geç saatte arayıp ilacını içmiyor hocam, siz söyleyin içer diyen velim oldu.
Ya da kendisi baş örtüsü kullanıyor diye, beni çocuğunun öğretmenliğine layık görmeyip beni kovmalarını, yerime baş örtülü öğretmen gelmesini dileyen velim oldu. Benimle tek sorunu buymuş.
Oluyor yani saçma şikayetler. Konuyu okuyan meslekten olmayan üyeler de anlamakta güçlük çekiyor, evet var böyle insanlar.
Şimdi hocam, neyi paylaş diyorsunuz? Beslenmeye konulan mandalinayı mı mesela?
Keşke bu boş zamanlarını çocuklarını eğitmekle uğraşsalar o zaman daha daha faydalı bir eğitim hayatları olurdu.Kadının başka hobisi yok size takmış çok bu tür kadınlardan
Üşenmiyorsunuz değil mi satırlarca “varsayım”a . Başka veliler nerede konuşuyorsa orada konuşabilir.Öğretmenlerin şahsi odaları bulunmuyor. Veli, öğretmene beslenme ile ilgili isteğini nerede söyleyebilir ?
lütfen yanlış anlamayın benim itirazım size değil, tabii ki alerji gıda hassasiyeti gibi durumları olabilir çocukların
benim düşüncem eğer böyle bir hassasiyeti varsa konuda geçen velinin çocuğunun, annesinin bunu en baştan öğretmeniyle paylaşması ve uygun bir dille dikkatli olmalarını rica etmesi gerekirdi.
konudan anladığım kadarıyla böyle bir durum yok
Altına imzamı atıyorumKeşke bu boş zamanlarını çocuklarını eğitmekle uğraşsalar o zaman daha daha faydalı bir eğitim hayatları olurdu.
Çocuğunuz hasta iyileşinceye kadar doktora götürelim evde dinlensin diyorumBenim de bir ogrencimde kibrit yakalayan nobetci ogretmenin benimle iletisime gecmesiyle veliye soylemem arasindaki 5 dakikada hakaret yiyişim geldi aklima :d
Veliye x'te kibrit varmis lutfen dikkatli olalim diyorum
Benim yavrumda yoktur diyor
Ama kendisi de soyledi kibriti vardi hatta kendisi bana verdi diyorum
Benim cocugum kibriti baskasindan almistir diyor
Bilemiyorum tabii o kadarini deyince ben, bana o cocuk kimse onu bulmak zorundasiniz diyor, benim cocugum kimden kibrit aldiysa bulmak zorundasiniz
Ben de siz bir cocugunuza mi sorsaniz acaba dedim diye de
İftiraci cocugumu nasil lanse ediyor, terbiyesiz deyip kapatti :ddd
Arkadaslar bazen bu tarz cocuklara bakiyorum
Aslinda emek verilmis cocuklar da degiller pek cogu
Sadece velinin egosu, o mukemmel cizdigi tablosu yikiliyor, sorun burada.
Yoksa elbette akil akildan ustundur, velinin gozlem istemesi normal
Benimki zaten cok paylasiyor, ac kaliyor hocam demesi normal
adini (eger cocuk okuma yazmayi biliyorsa) tam yazalim hocam ricasi bence fazla olsa da kabul edilebilir (cocuk okuma bilmiyorsa ogretmenin azrasu yazmamasinin sakincasi nedir diye de merak ettim, yeryuzundeki hic kimseye benim cocugumun adini iki ismiyle birden kullanacaksin baskisi yapilamaz diye dusunuyorum)
Ama kalkip idareye gitmek kabul edilebilir degil.