En ufak şeyde idareye giden Veli

çocuğunun paylaşmasını istemiyorsa çocuğu bana yetecek kadar var demeyi veya hayır demeyi öğrenmesi lazım. bunu da aile öğretir. çocuk öğretmenim ben paylaşmak istemiyorum dediğinde siz buna zorluyor musunuz? çocuk öğretmenim iki ismimi de yazın lütfen diyorda siz özellikle ona rağmen mi tek ismini yazıyorsunuz ? idareye gitmek yerine sizi arasa karşılıklı konuşsanız o derdini anlatsa siz nedenini anlatsanız daha doğru olurdu bunun için idareyi meşgul etmek ayıp bence,okumayı da her çocuk aynı hızda sökemiyor kendisi de biraz evde desteklerse iyi olacak bol bol okuma çalışması yaptırsın

Benim okudugum dönemde öğretmenler şikayet ederdi çocukları.
Hatta velinin çogu çağrıldıgında bile gelmezdi.
Çocugunu hiç mi merak etmez bi insan ya diye söylenirdi öğretmenlerimiz.
Şimdi sahip çıkılıyor ama şımarıkça. Maksat eğitim öğretimden çıkmış
Maksat öğretmeni ezerek ego tatmini yapmak

Kaç yıldır bu sitedeyim ilk kez bu soruyu soracağım. TheDandelion TheDandelion @bonibon12 @Fstknanas gurbettekikardelen gurbettekikardelen bu mesajdaki problemi söyler misiniz? Gerçekten anlayamadığım için soruyorum. Hangisi yanlış? Çocuğun adını farklı yazıver ne olacak? Çocuk verecek arkadaşıma eşyasını tabii? Öğrenci sene sonunda okuma öğrenmediyse o zaman baksın mı demeliydim?
Ayşe yerine Ay yazsa evet söylediğin gibi sorun, ama çift isimliyse ve Ayşe Nur yerine Ayşe yazılmışsa bu sorun değil, paylaşmayı okulda da öğrenmeyecekse nerede öğrenecek çocuk?

Kaç yıldır bu sitedeyim ilk kez bu soruyu soracağım. TheDandelion TheDandelion @bonibon12 @Fstknanas gurbettekikardelen gurbettekikardelen bu mesajdaki problemi söyler misiniz? Gerçekten anlayamadığım için soruyorum. Hangisi yanlış? Çocuğun adını farklı yazıver ne olacak? Çocuk verecek arkadaşıma eşyasını tabii? Öğrenci sene sonunda okuma öğrenmediyse o zaman baksın mı demeliydim?
Konu sahibi bazı ayrıntıları eksik anlatıyor gibi , bilemiyorum

bizim öğretmenimizi 1 veli şikayet etmiş ,diğer sınıflar çok ilerdeymiş bizim sınıf niye o kadar ilerde değilmiş. öğretmen ısrarla sakın endişelenmeyin ocak ayında hepsi tam olarak okumayı sökmüş olacak benim kendime göre bir uygulamam var deneylerle ,görsellerle işliyorum acele etmiyorum yavaş öğrensin hepsi eksiksiz öğrensin ,nasıl olsa hepsi okumayı öğrenecek demesine rağmen....

müdür bizi aradı çocuğun defterinin son 3 sayfasının resmini istedi . gerçekten geri mi sınıf diye. birçok sınıfla aynı düzeyde gidiyormuş ve sınıfta okumayı bilmeyen çocuk yok ,sadece kendisinin çocuğu yavaş okuyor hepsi bu ki bu da sorun değil de hani hem çocuğu yavaş okuyor hemde neden hızlı gitmiyorlar diye şikayet ediyor...

herkesi memnun etmek zor, bıraksak da öğretmenler işlerini yapsa ,öğretmen paylaşın der çocuk paylaşmak istemiyorsa aile ben istemiyorum demeyi hayır demeyi öğretir . hayır diyen çocuğu öğretmenin zorlayacağını sanmam ,zorluyorsa sıkıntı

Hocam haklısınız, idareye şikayet saçma olmuş ancak paylaşmak konusunda haklı veli , yani beslenme saati için gönderilen yemekse söz konusu olan elbette veli paylaşsın istemez , kendi çocuğuna kadar koyuyordur , cocuk da aç kalıyorum anne diyorsa velinin bu konudaki tepkisi normal ama keşke sizinle gelip konussaymis , şikayet etmesi çok absürt

Cocuk yemegini paylasmak zorunda degil ki. Renkli kalemini, silgisini vs paylasabilir ama yemegini paylasmasini isteyemezsiniz bence.
Henuz okuma yazma ogrenen bir cocuk ismini tam görmeli.
Yeni nesil velilerde bir sıķıntı var kabul ediyorum. Cocugun okumaya gecmesi icin evde ebeveyninin de destek vermesi gerekir. Ayrica Cocuklarin kendi aralarinda problem cozmesine musade etmeyip, surekli mudahil olmaya calisiyorlar bunlar ayri konular. yemek ve isim konusunda sizi haksiz buldum.

Öncelikle Çocuğun iki ismi varsa istediğimi kullanma hakkım vardır, ikisini bir kullanmak zorunda değilim, veli buna karışamaz.

Paylaşma kısmında büyük ihtimalle öğretmen paylaşmak güzeldir isteyen yemeğini paylaşabilir demiştir. Çocuk da az yiyen hatta hiç yemeyen bir çocuksa hepsini dağıtmıştır. Yani olay çocuğun rızasıyla olmuştur ama veli buna tahammül edememektedir, öğretmene çemkirir. Evrensel değeri mi anlatmayacağız veli istemiyor diye. Kim kimin çocuğunun yemeğini zorla başkasına verdirir ayol daha neler.

Okuma konusuna gelince henüz aralık ayının başı, yarıyıl tatiline kadar hepsi zaten okuyacak, ki resmiyette okumaya geçiş tarihi marttır. Olay sadece çocuğu biraz yavaş kalan velinin egosunun zedelenmesinden ibaret. Çocuğun okumaya geçemediyse sen az daha fazla tekrar yaptıracaksın evde, öğretmen çip takmıyor çocuklara
Benim adım azra su bana “azra su” deyin diyen kişiye hayır ben azra diyeceğim demek sosyal olarak uygun bir davranış değil. Aksine çocukça.

Paylaşmanın güzelliklerinden etkilenip çocuk yemeğini dağıttıysa konu sahibi bunu söyler. Sizin çocuğunuz dağıtıyor diye. Burada bile yazmıyor ne olduğunu, varsayıyorsunuz sadece.

Son olarak da veli belli ki endişeli ve ilgili. Ben de okumaya geçiş zamanının mart olduğunu bilmiyordum. Veli de bilmiyor belli ki. Öğretmen söylemeli. Burada iletişim eksikliği oluşturursa veli başka kanallar arar. Çünkü bilmiyor.

X