- 12 Aralık 2015
- 1.269
- 1.876
- 53
Siz varsınız ya ?
Siz varsınız ya ?
Eltim yok görümce-ler var..Elti ; Kardeş eşlerinden her birinin ötekine göre adı.
Geçmişten bugüne kadar duyduğumuz 'elti eltiyi çekemez, kıskanır' gibi birçok söylem var. Hatta el işlerinde örgülere bile isim olmuştur. Yılların meselesi eltilerin anlaşmaması ve kıskanç olmalarına örnek teşkil edecek televizyon dizilerinde izlediğimiz birbirinden farklı bir çok elti tiplemesi mevcuttur.
Görümce (stajyer kaynana): Kadına göre kocanın kız kardeşi.
Türk akraba kurumunda güzide bir yere sahiptir müstakbel damadın kız kardeşi olan görümceler. İsminin garipliğini bir kenara koyacak olursak son derece belirleyici bir rolleri vardır. Tabiri caiz ise düğüne giden yol görümcenin ağzından geçer.
Not : soruyu cevaplarken eltinizin ve/veya görümcenizin bu siteye üye olabilme ihtimalini ve yazacağınız yorumların asla silinmeyeceğini de bir kez daha hatırlatmak isterim.
sevgili gorumcem buralardaydin demekabimin eşine göre öyleyım.
benım ailemi bana şikayet ederse
face gibi saçma sapan bir yerde anneme hak etmedıgı paylasımları alttan alttan yaparsa
benım tarafıma annemin arkasından konusursa
face de arkadaslarımla yorumlastıgımda, yoruma girip burnunu sokarsa
kv evınde herkese hizmet ettırıp bi elınde telefon, cocuklarına dahi sahip cıkmazsa
ablama alaycı alaycı gülerse
yegenıme pis pis bakar cocugu korkutursa
ve bütün bunlara ragmen annemın en gözdesi olursa, ben işte o zaman kötü görümce olurum. oldum yani
haksızlıga gelemem, haddini aşanı bildirirm.
kötü olmak güzel yaayaşasın kötülük
olmadıgımız '' elti '' kısmında kanıtlanmıs oldusevgili gorumcem buralardaydin demeksanki sen benim görünce ama o hizmet ettiren ben değilim ha diğer eltiyle karıştırma
2. Eltiden bahsetmem mecburi kk da kv ye is yaptıran gelin olarak gozukmek istememolmadıgımız '' elti '' kısmında kanıtlanmıs oldu
Sakinleştirici mi aldın canimHepsi melek gibidir. Sizleri seviyorum
Aslinda eltimle iyi anlasirim ama kv gorevini ustlenmis sankiGorumcam yok ama elti ikisine bedel
kv iş yaptırmak degıl aslında, herkes iş yaparken senın yan gelıp yatman mesele. kımse kımsenın hizmetcısı degıl2. Eltiden bahsetmem mecburi kk da kv ye is yaptıran gelin olarak gozukmek istemem
Yok canim onlar benim doğal sakinleştiricilerimSakinleştirici mi aldın canim
En sansli sensin kardeseltıde gorumcede kaynanamda varda yoklar yanı sukur hıc karsılasmadık yok gıbıler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?