En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani soyle Ben eșime evdeki eksik leri soyluyorum o da alip geliyor ama bakiyorum hergun alisveris yapilmis Hani diyorum ki hic toplu yapamadik bi de toplu alalim diyorum eșime o da diyorki biz toplu alirsak erken bitiririz

Toplu alışveriş yapacak kadar kalbimin sağlıklı çalıştığını düşünmüyorum

Bütçenizi aşıyordur ama ne kadar kısabilirsiniz ki ben bittikçe alışveriş yapma taraftarıyım 2 kişilik bir aile olduğumuz için henüz öyle kısmıyorum da ortalama 2 3.000 (bu tutarda çerez grubu dahil bir iyi yönümüz biz et tüketmiyoruz )de bizim tutuyor genelde evde olmadığımız zamanlar 2 de kalıyoruz erzak pek gitmiyor çünkü babamdan öğrendiğim bir şey vardı canın bir şey isterse ondan muhakkak al 1 kilo alamıyorsan 100 gram al der
Boğazımızdan hiç kısmadık rabbimden kısacagımız günlere getirmesin inşallah kimseyi
Ama yine de fiyatları muhakkak kontrol ederim genelde internet üzeri alışverişten yanayım(özellikle temizlik ürünleri) indirimlerde marketlerden daha uyguna geliyor

Ah ya kaşar almak bile lüks yazmışsınız çok üzüldüm. Ah ah. O kadar üzücü ki şu yaşadıklarımız.
Ama iki çocukla normal da harcamanız. Allah’ın elması armudu 10 lira markette kilosu. Üç meyve üç sebze alsam şok olup çıkıyorum ben. Yani artık ne denir ki…
Allah yardımcımız olsun.

Kızlar resmen gece gece konuyu görünce bende bir bakayım dedim bizim eşimle 2 kişi 4 bini bile geçiyor ama tabi içinde abur çubuk gereksiz ya da lüks denilen ama aslında olmayan şeyler de var. Hemen yorumlara bakıyorum tecrübeli hanımlardan ev ekonomisi dersi alayım.

Yani soyle Ben eșime evdeki eksik leri soyluyorum o da alip geliyor ama bakiyorum hergun alisveris yapilmis Hani diyorum ki hic toplu yapamadik bi de toplu alalim diyorum eșime o da diyorki biz toplu alirsak erken bitiririz
Aslında kendinizi şartlarsanız bitirmezsiniz mesela örnek 10 tane çikolata aldınız 10 tane bitince tekrar almayın(çocuk istekleri hariç)
Malesef devir birçok şeyden kısmak zorunda bırakıyor bizleri

Merhaba. Bizde 4 kişiyiz. Maaşlar yatınca 2000 TL lik genel bir alışveriş yapıyoruz. Ki erzak, kahvaltılık, deterjan gibi ihtiyaçlar fabrikadan verilmesine rağmen.. Bunun haricinde bittikçe yine alıyoruz. Yani bence 3250 normal gözüküyor şu anki şartlara göre.

Kuru erzak, un, şeker, yağ, süt, tuvalet kağıdı, şampuyan, macun, sabun, havlu peçete gibi ürünleri toptan alın. Öyle günlük markete girince şunuda alayım dursun, bunuda alayım lazım olur çok oluyor. Geçen sene Karantina döneminde tek hobim markete gitmek olmuştu peçete için gidiyordum kendimi kesme tahtası, kahve yanı bardağı alırken buluyordum. Saçma sapan bisürü ıvır zıvır. Öyle
çok harcanıyor. Toplu alınca devamlı market ihtiyacı olmayınca daha iyi oluyor. Yine coronanin ilk zamanları 2 haftada bir çıkıyordum evden. Market,pazar,kasap hepsini bir günde halledip dönüyordum, o daha hesaplı oluyordu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…