En son izlediğiniz, tavsiye ettiğiniz filmler ve yorumları?

Körlük filmi
Önce kitabını okuyup sonra izledim. İyi ki öyle yapmışım. Kitap daha ayrıntılı ve güzel anlatımlıydı. Filmi çok yüzeyseldi. İzlememe rağmen olaya giremedim. Kitapta daha iyi girmiştim yazar sanki olayları size yaşatıyor. Filmini pek kitabı kadar etkileyemiyo. Okurken sanki olayın yaşandığı yerdeydim. Bu kadar güzel psikolojik etkili kitabı nasıl bu kadar basite indirgeyip çekmişler anlamadım. Üzgünüm.

I, Tonya (Ben, Tonya) şu an vizyonda. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim, 3 Oscar adaylığı almış bir film ödül de alacağını düşünüyorum. Özellikle Margot Robbie ve Allison Janney'in oyunculuğu efsane.

Son düzenleme:
Galaksinin Koruyucuları 1

I'm Groot (Mükemmel diyemesem de çok hoş bir film ve Groot karakterine bayıldım :))

Leap Year (Aşka Yolculuk)

Vakit geçirmelik hoş bir romantik film.

Bunu yazmak için girmiştim şu anda. Hakikaten harikaydı

Kızıl Serçe

Anlaması zor süprizlerle doluydu.Ama beğendim.
Bir inceleme okumak istedim film hakkında, kafamın karıştığı yerler var.

Sarışın bomba
Bitti yazısını görmeden kapatmayın, beyin yakan filmlerden, beğendim :)

Orjinal Adı Children Of Men , Türkçe ye ise Son Umut olarak çevrilmiş Alfonso Cuaron'un yönetmenliğini yaptığı 2006 yapımı film.
Film beni çok etkiledi. İzledikten sonra nette yaptığım araştırmalarda Filme distopya diyenler olduğunu gördüm. 2017 deyiz film 2006 da çekilmiş ve hala distopya diyorlar. Halbuki bana göre zaten o "distopyanın" içinde yaşıyoruz.
Olay güya Londra'da geçiyor.. ancak filmin geçtiği sokakların Suriye, Filistin ya da Irak'tan farkı yok. Göçmenler sokaklarda ellerinde silah "allahuekber" diyerek üstü açık cenazelerini taşıyorlar. Başörtülü kadınlar, sakallı adamlar, siyahlar...her yerde belediye anonsu duyulur, "terörist göçmenlere yardım etmeyin, destek vermeyin! "

Arap baharı 2010 yılında başlıyor. Sonrası ortadoğu için cehennem. Bugün ve bu olaydan sonraki her gün göçmenler akın akın avrupaya göç ediyor. Mezarı deniz olan binlerce göçmen.

Benden Bu Kadar / As Good As It Gets

Film obsesif bir adam, oğlu hasta olan bir anne, eşcinsel olan bir adam ve bir köpeğin başından geçenler ile ilgili.

Obsesifliğin neden ortaya çıktığı halen bilinmemekte. Hem psikolojik, hemde beyin ile alakalı bir rahatsızlık.

Filmde bu hastaların günlük hayatlarının, insan ilişkilerinin ne kadar zor olduğu bizlere iletiliyor. Fakat bazı durumlarda filmde gördüğünüz de şiddetli olabiliyor.

Jack Nicholson ve Helen Hunt zaten usta oyuncular. İzlerken hem güleceksiniz, hem düşüneceksiniz, hemde duygusal anlar yaşayacaksınız.

Raging bull
imdb puani: 8
Yonetmeni martin scorsese , basrol robert deniro. Unlu bir boksorun hikayesini anlatiyor. Sahsen ben scorsese'nin biyografi filmlerini cok seviyorum. Cok keyifliydi.

American psycho
Imdb puani: 7.4
2000 yapimi bir film,bir roman uyarlamasiymis. Biliyordum ama firsat bulamamistim. Izlemeye deger ozellikle karakter cok basarili olmus. Ama derinligini yeterince aktaramamis gibi geldi, sonunu da pek mantikli bulmadim.

The graduate
Imdb puani: 8
Bu filmi cok merak ediyordum cunku zamanina cok damga vurmus. Film 1967 yilina ait, daha sonra bize de gecen album filmleri gibi biraz. Simon and garfunkel' in sarkilariyla dolu cunku. Zengin, ailesinin kendi icin cizdigi yoldan ayrilmayan bir gencin mezuniyet sonrasi depresyon ile baslayan hikayesini anlatiyor. Bayildim diyemem ama keyifliydi.

Shutter island
Imdb puani: 8
Martin scorsesenin izlemedigim onemli iki filmi kalmisti. Biri raging bull biri de bu. Cok iyi bir filmdi, surprizli son sevenler cok sevecektir.

Jacobs ladder
Imdb puani: 7.5
Herkese tavsiye etmiyorum, bazilarina sikici gelebilir. Ozellikle illuzyonlu, karmasik filmleri sevmiyorsaniz. Ama pek anlatilmayan bir noktayi anlattigi icin filmi sevdim, spoiler vermemek icin soyleyemiyorum. Ayrica tim robbins neden bu kadar az filmde oynamis?

The florida project
Imdb puani: 7.6
Filme bayildim. Tam olarak gercek hayati, siradan olmayan siradan hikayeleri anlatiyor. Evsizligin ucunda genc ve yalniz bir annenin ve kizinin hikayesi. Cocuklar harika. Oyuncularin cogu amator, William defoe disinda. Bu tarz filmleri konusuz vs. diye sevmeyenler olabiliyor ama malesef az yapilan cok guzel bir tarz bana gore.

Argo
Imdb: 7.7
Gercek hikaye. 1980 lerde irandaki abd buyulelciligi olaylarinda kacip kanada buyukelciligine siginan 6 abd vatandasinin iran'dan kacirilis hikayesi. Gercek olmasi sebebiyle iyiki izlemisim diyorum ama klasik amerikan kahramalik hikayesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…