En son izlediğiniz, tavsiye ettiğiniz filmler ve yorumları?

Olsun yine de değer :) aynı parayı hatta belki iki katını verip film alacağımıza istediğimizi seçip online izleriz. En fazla internet hızımız düşer.

Olsun yine de değer :) aynı parayı hatta belki iki katını verip film alacağımıza istediğimizi seçip online izleriz. En fazla internet hızımız düşer.

En yüksek ceza hız düşürmek olmaz sanırım, tekrarlanması halinde farklı şeyler de olabilir
Bakalım inşallah dediğim gibi süreli engellemeler olur en azından...

En yüksek ceza hız düşürmek olmaz sanırım, tekrarlanması halinde farklı şeyler de olabilir
Bakalım inşallah dediğim gibi süreli engellemeler olur en azından...
Sen söyleyince eşime sordum bu durumu, internet hızını düşürebilirler kotalı olur dedi :) faturaya yansıtsalar bile buna değer dedi. Çünkü film izlemek benim için bir ihtiyaç oldu hobiden öte.. Bu şekilde dinleniyorum. Zaten her türlü film masrafına sokuyorum kendisini :)

Hmm anladım, evet internet masrafına eklenebilir, benim için biraz zor olabilir açıkçası şuan :)
Şuan çalışmadığım ve günlerim dolu olmadığı için istersem her gün açıp izleyebiliyorum, o zaman bu kadar rahat olmaz en azından.
Düşününce öyle bir durumda da kitaba da sarabilirim belki, daha güzel bir şeye teşvik edebilir Çünkü maalesef çok nadir okuyorum, bazen art arda okuyorum bazen çok uzun zaman geçiyor üzerinden canım hiç istemiyor.
Bakalım sonuç ne olacak :)

Aynen bende öyleyim. Bazen bir hevesle kitabı yarılıyorum, sonra olaylar sıkıcı bir hal almaya baslıyor. Belki birkaç sayfa sabretsem olaylar yine akıcı olacak ama sıkılıp bırakıyorum orada :)

Aynen bende öyleyim. Bazen bir hevesle kitabı yarılıyorum, sonra olaylar sıkıcı bir hal almaya baslıyor. Belki birkaç sayfa sabretsem olaylar yine akıcı olacak ama sıkılıp bırakıyorum orada :)

Yarım bıraktığım kitaplar da var evet, geri dönmeyi de pek sevmiyorum çok başında bırakmamışsam, aynı yerleri tekrar okuyup hatırlamayı sevmiyorum pek, yeni bir şeye başlayasım geliyor daha çok.
Bir kitabı beğenmedim mi yenisi de kötü çıkacak korkusu oluyor, soğuyorum kitaptan, bazen de birini çok beğeniyorum art arda kitap okuma isteği geliyor. Ama normalde okumuyorum pek maalesef, istiyorum ama olmuyor, çok canım sıkılacak veya kafam dolu olmayacak, yoğun olmayacağım, çok düşünceli olmayacağım.. Film, dizi izlemekten farklı daha bir odaklanma gerektiriyor. Bazen de bi anda bir istek duyuyorum kafa dağıtmak için, başka hayatlara gitmek için.
Bir kitap var 2 sene önce işe girdiğimde yarım bıraktım işe odaklanmam gerektiği için sonra da başlayamadım bir daha, dili ağırdı ama ilgi çekici geldiği için merak ediyordum, o dilini de seviyorum ama zorlayıcı gerçekten, sözlük lazım yanına.. Elif Şafak - Pinhan. Son günlerde aklıma geldi yine :)

Kitaplar tamamen şans işi :) iyi mi çıkacak kötü mü bilmeden alıyorsun. Ben sadece bu yüzden almak istemiyorm bazen. Yüzlerce kitap var. Ama güvenemiyorum sanki :) fragmanı da yok ki seçesin. Öneri alsan herkesin kitap zevki bir olmuyor. Onun sevdiği bana sıkıcı geliyor. Bir kitap akıcıysa akıcıdır hiç sıkılmana fırsat vermez. Ama bazen bunu anlamak için yarısına kadar gelmek gerekiyor. Sonra bırakırsan bütün hevesinde kaçıyor. Boşa geçmiş bir sürü sayfa.. Hepsi bomboş kalıveriyor.
Ama kitapların büyüsünü severim. Olasılıksız'ı okudum en son :) sevmiştim.. Kalın bir kitaptı ama 3 günde bitirmiştim :) o neva'nın yerine kendimi mi koymadım, charlie'yle mi uçmadım, bildiğin kitabı yaşadım. İsimleri doğru hatırlamışımdır umarımm:) asıl karakter ölünce gözlerim dolmuştu. Birde okuyup kitabın üzerine yatınca, uykuya dalana kadar kitabı düşünüyorsun. Acaba neler olacak.. Hayaller kuruyorsun :) acaba kalkıp sonraki sayfayı okusam mı oluyor insan :) sırf öyle meraktan kalkıp kalkıp okuyordum. O nasıl bir dünya biliyor musun.. tabi ki biliyorsun :) kitabı okumaya başladığın an da zamanın bir evresinde yaşanan olaylar silsilesi başlıyor. Okudukça yaşanmaya devam ediyor. 60 sayfa sonra kitabı kapattığında zaman duruyor. Sen açmadan devam etmeyecek :) gerçekleşecek her şeye engel olabilirsin her şey senin elinde :) ama açıyorsun yaşanacaklara izin veriyorsun :) ben derin düşünmeyi bunların heyecanlarını seviyorum

Aynen öyle, o an bir hevesin yoksa bir tane de kötü kitaba denk gelmişsen özellikle dediğin gibi oluyor.
Olasılıksız' ı okudum sanırım ama hatırlayamadım tam İşte bu dediklerin hep odaklanma, başka hayatlara gidip gerçek hayata dönmek, bir an yaşadıklarından, gerçeklikten kopmak gibi.. Bu dengeyi kuramayacağını düşündüğün dönemlerde kitaba başlamak biraz daha zor oluyor sanırım, kafan doluyken..
Dediğin gibi bazen bir kitap okuyorsun saat çok geç oluyor "hadi artık yeter, hem hemen bitirme" diyorsun kendi kendine ama dayanamayıp yine eline alıyorsun.. Ben Göçebe'yi okumuştum öyle, filmi de var, 700 sayfaydı ve gerçekten bir film izlemiş havası veriyor okurken de, çok çekmişti beni içine sonlara yaklaşırken bir gece böyle elime alıp bıraktım alıp bıraktım ve bir baktım bitti, baya da bir sayfa vardı aslında ve üzülmüştüm.. Bir arkadaşıma önermiştim de o daha aksiyonlu şeyler sevdiği için sıkılmıştı biraz ama ilgi çekici bir hikayeydi.

Bende aksiyon, psikoloji, felsefe kitaplarını seviyorum. İçinde aşk olabilir ama sadece aşkı konu edinmemeli. Sadece bir parçası olmalı. Olaylar gerçekleşirken bir yandan atıyorum, maria dan cevap alacak mı diye sorgulamak istiyorum. Kitap boyu maria görmek istemiyorum. Ya da maria mı yoksa elizabet mi adamla olacak diye sormak istemiyorum. Öyle aşk üçgenine inanmam ben. Her şey tadında olmalı. Öyle delice aşklara da inanmam. İmkansıza yakın ilişkiler dikkatimi çekmez merak etmem. Olabilitesi olan aşk hikayeleri olabilir. Sadece duyguları sorgulasın kitap isterim. Polisiye sevmediğime karar verdim.. O diplomasi diplomasi sohbetler masa başı enine boyuna sayfa sayfa süren.. Aylar önce son okuduğum ve yarıda bıraktığım kitap böyleydi.

Aşk kitabı okurum ben, abartılı, cıvık şeyler olmasın tabi yine de, nefes aldırsın, Kahraman Tazeoğlu - Bukre gibi olmasın mesela, gençlik öyküsüydü daha çok, basit bir havadaydı, edebiyat kasmış gibiydi baya ama yine de heralde çok günümüzden, gerçeklikten diye mi nedir bir etkisi olmuştu üzerimde bir süre. Bir kız arkadaşımın aşk hikayelerinde hep yanındaymışım gibi bir şeydi. Bir de evet sırf aksiyon sevmem hayatın içinden duygusal konular ele alınmazsa sıkılıyorum çoğu zaman. Tarih de çok sevemiyorum, olacaksa da yine böyle hayatın içinden olsun, birilerinin hayatı üzerinden anlatılsın ama yine de elime alıp okumak güç gelebiliyor, kasvet de oluyor biraz.. Orhan Kemal'in bir kitabını okumuştum tarihten kesitler vardı diye hatırlıyorum, çok beğenmiştim ama adını hatırlayamadım şimdi, evde duran benim geç okuduğum bir kitaptı. Felsefe ve psikoloji evet, ama nasıl değindiğine bağlı biraz da, çok teknik veya çoook derin kalırsa sıkılabilirim :) Çok ilgilisine hitap eden kitaplar/filmler oluyor.

Bu arada Göçebe filmini de önermiş olayım :)

Colonia

Aklımdaydı sonunda izledim. Tarihi, romantik, dram, gerilim.. Bu türü(tarih) çok bilmem genelde, türe daha yakın bir arkadaşım imdb 7.2 puanı fazla buldu ama ben az buldum, gayet beğendim. Tavsiyemdir.
Gerçek bir hikayeden uyarlanmış ayrıca.

Yapay Zeka

Bilim kurgu, dram..
Bencil insanoğlu işte, çok üzücüydü.. Gözler doluyor, mommy diyor, sadece sevgi istiyor...
Film çok iyiydi...

Yapay Zeka

Bilim kurgu, dram..
Bencil insanoğlu işte, çok üzücüydü.. Gözler doluyor, mommy diyor, sadece sevgi istiyor...
Film çok iyiydi...
Bende izlemiştim güzel film gerçekten. Üzücü bir film.. Maddelerin de bir ruhu vardır robot bile olsa. Sevgini neye verirsen oda seni sever.

Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı

Çok çok güzeldi. Dram, romantik, komedi, macera.. Komedi noktaları öyle hoş geldi ki bana :)
Bir ara izlemek için açmış başlarda sıkılmış kapatmıştım ama tavsiyeyle tekrar izledim, bayıldım, o an aradığım film bu değildi sanırım.
Bir çok yerde ellerimi çeneme koyup öylece gülümseyerek izledim, dinlendirici, hafif, hoş bir havası var.
Kesinlikle tavsiyemdir.

Old Boy / İhtiyar Delikanlı

Konusu çoook ağır. Sarsabilir...
Bu filmi seçerken bunu beklemiyordum hiç, daha normal bir intikam filmi bekleyerek açtıydım.
Bileydim izlemeyebilirdim...
"Film" olarak iyi yine. Çarpıcı yani, oyunculuklar falan da iyi.

Brave / Cesur

Bence vasat bir animasyon filmi, vakit geçirmelik :)

Children of Men / Son Umut

İlginç konusuyla tavsiye edebileceğim bir film. Güzeldi...

Canavarın Çağrısı – A Monster Calls

Çok güzel, çok duygulu bir dram-fantastik filmi. Bir çocuğun zorlu bir döneminde yaşadıklarıyla başa çıkmaya çalışması...
Kesinlikle tavsiyemdir :)

Chocolita

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…