En sevmediğim gün Öğretmenler günü. Ve ben çok mutsuzum

Dediğiniz gibi öncelikle sırf üniversite okumuş olmak için okunuyor artık bu bölümler. Bir de o yıllarda nedense herkes özel sektörün daha iyi olduğunu düşünüyor. Yani öğrencilerde bir ‘ ben bir başlayayım da sonra elbet bir yolu bulunur ‘ düşüncesi hakim ama mezun olunca işler değişiyor tabiki.
Bahsi geçen bölümlerin ataması fazla olmadığı için de taban puanları düşük oluyor. Yani sınavdan oldukça az puan almış öğrenciler de rahatlıkla girebiliyor. Kpss de yeteri kadar puan alınamamasının sebeplerinden biri de bu.
Konu sahibini ve gerçekten isteyerek bu bölümleri seçen arkadaşları elbette tenzih ediyorum, Allah herkesin gönlüne göre versin.

Umutsuzluk yok. İnsan ömrü boyunca koşar koşar ama yetiştiği sadece nasibidir. Nasibinizde varsa birgun olur insallah. Sınava girmekten vazgeçmeyin. Allah gönlünüze göre versin. İnsallah seneye öğrencılerınızle kutlarsınız:) Gününüz kutlu olsun.

Öncelikle öğretmenler gününüz kutlu olsun Değerli hocam..

Evet ben! Çocuğum 3 yaşındayken kpss kursu ve evde hazırlanarak atandım ..
15 yıldır görevdeyim..
Çocuğumu bir yandan ayağımda pışpışlıyor bir yandan soru çözüyordum..

Lütfen pes etme sen elinden geleni yap ..Her şey sırasıyla olur.

Merhaba.ben özelde calisirken hem de yonetici olarak ve cok yogun calisirken bir yandan da aksamlari 60 km yol gidip kpss ye hazirlandim.gece hic uyumadan ise giderdim.çok zor gunlerdi.cok dua ettim.annemin kpss puani aciklandiginda yine mi kazanamadin dedigini bilirim kac defa girdim sinava. 100 gk gye 106 net yaptigim halde egitim bilimlerinden atanamamistim cunku o sinavda 120 de 120 ler havada ucusmustu.nasil ucustugu malumunuz...kendimi gerizekali gibi hissediyordum.o kadar calismaya emege giremiyordum.zordu cok zordu.tum odamim duvarlari boydan biya egitim bilimleri notu kapliydi resmen.karsi duvarimda tarihler asiliydi.gelen misafir aciyodu bana.Senden ya da atanamayanlardan zeki oldugum icin degil vazgecmedigim icin oldu.
Sen de vazgecme.madem istiyorsun.vazgecme.eninde sonunda olur.hamile de olsan calisirsan azimle olur.yeter ki cani gonulden iste ve calis.
ÖĞRETMENLER GÜNÜN KUTLU OLSUN...dilerim en hayirli sekilde atanirsin.

Öğretmenler günün kutlu olsun meslektaşım tabi ki ders çalışarak atanan mümkün ama önce sakin olmalısın. Hedefin başarı ve işini hakkıyla yapmak olunca Allah önünü açıyor bunu kendimde de gördüm çok şükür. Ayrıca bebek bereketiyle gelir. Sen bir öğretmensin, öğretmenler yorulur ara ara ama asla pes etmezler

Aynen öyle puan düşük kazanması kolay Bi şekilde üniversite mezunu olalım diye okunuyor. Şehir dışı okunursa 4 yıllık Bi fakülte Bi ton da para dökülüyo bunun yerine bu parayla iş kurulabilir, 2 yıllık ara eleman yetiştiren bölümlere yerlesebilir. bu ülkede herkes 4 yıllık üniversite okuma hastalığına tutulmuş. Çünkü kimse çocuğum mühendis, doktor olamaz diyemiyor kimse çocuğu ara eleman olsun istemiyo, kimse çocuğunun kapasitesini kabul etmiyo çünkü komşu Ayşe teyzenin oğlu 4 yıllık üniversite okumuştur onla yarıştıroyodur. Bu saçma sistemin suçlusu biraz da anne babalar

Mezun olduktan 3 yıl sonra atandım
Atanmak bana hayal gibi gelirdi atanınca da tüm sorunların çözüleceğini sanırdım
Atanamadigim yıllarda hep atanan arkadaşlarının fotoğraflarına baktım kendimi kötü hissettim gittim ağlayarak ders çalıştım evliydim atandığımda insanlar olmaz dedi ders çalıştım ücretli öğretmenlik yaptım öğrenciler ciddiye bile almadı ücretli diye masalarda uyuyarak çalıştım ama çok şükür atandım sonra ben bu işin biraz da nasip olduğunu düşünüyorum inşallah size de nasip olur gününüz kutlu olsun

2 çocuk ve huysuz bir eşe rağmen 1 sene boyunca gece 12 de yatıp, 3.30 da kalkıp sabaha kadar ders çalışarak atandım. Eşimin haberi yoktu dersçalıştığımdan (gizli gizli çalışıyordum ki, daha sonra o kadar çalıştın yapamadın diye başıma kakmasın diye) çünkü sürekli olumsuz yorumlar yapıp canımı sıkıyordu, nasılsa atanamayacaksın diyip duruyordu, o gazla bir sene öyle bir çalıştım ki ilk tercihime atandım çok şükür. Eşim de hala şaşırır, bu kadar az çalışmayla nasıl yüksek puan alıp atandığıma.

Kim sevdigi işi yapıyor veya herkes hakettiği yerde mi? Ücretli öğretmenlik yapabiliyorsanız bile ne ala... Meslek degiştiren birçok arkadasım oldu benim. Allah hayırlısını versin önce. Saglıkla kucagınıza alın yavrunuzu.Öğretmenler gününüz de kutlu olsun.

bende 11 yildir ogretmen olarak calistigim kurumdan atildim. (sozlesmeliydik) bugun eski ogrencilerim ve mudurlerim arayip ogretmenler gunumu kutladi benimmde onlari tersleyesim geldi artik ogretmen degilim kutlamayin sunu diye... o meslegi yapmiyorken kutlamasinlar inanin aci veriyor...

Bugün banada mesaj atan öğrencilerim vardı .
Cevap bile veremedim.
Ve gerçekten artık insana küfür gibi geliyor bu çok garip bir ruh hali sizi anlayabiliyorum.

Öğretmenler gününüz kutlu olsun..
Siz öğretmensiniz canınızı sıkmayın.
Bu durum Sizin suçunuz değil. Bu durum eğitim politikaları olmamasının suçu.
Mesela tıp için bir kota vardır. O kotanın üstünde asla öğrenci kabul edilmez. Çünkü gerçekçi olalım herkes doktor olamaz. Kota olmasa herkes tıp okumaya kalkar. O zamanda mazallah bazı doktorlar kasap olur.
Bunun aynısı öğretmenlikte de olmalı.
Mesela benim annemde öğretmen.
Zamanında okulu bitirip atanmışlar. Kpss bile yokmuş. Ki bence çok saçma. Daha ne kadar kendini ispat edeceksin kaç kere sınavlara gireceksin Ki?
Diyelim devletin 10 bin öğretmene ihtiyacı var. O zaman o branşta kontenjan 10 - 15 bin olmalı. Ama şu an alım 10 bin fakat o branşta mezun sayısı 200 bin bir de buna şu an okuyanlar ekleniyor.
O yüzden bu durum oluşuyor. Arz talep dengesi kalmamış durumda.
Yanı bir an önce buna bir çözüm bulunmalı.
Ayrıca ücretli öğretmen maaşları aşırı düşük. En azından bu eğitim politikaları gelene kadar ücretli öğretmen maaşı yükseltilmeli.
Sizin durumunuza gelince de hedef koyun kendinize.
Ve azar azar sistemli olarak başlayın.
Burada püf nokta her gün çalışmanız lazım.
Ve umudunuzu koruyacaksınız.
Bizim bir tanıdığımız 43 yaşında devlete fen bilgisi öğretmeni olarak atandı.13 yıldır dershanede çalışıyordu. 5. Girişi idi. Yani azmetti bırakmadı.
Ilkinde olmadı hop bırakayım yapmayın.
Bu Kpss sürecinde azimli ve sabırlı olan ipi gögüslüyor.
Bu süreçte moralinizi bozacak kimselerle de görüşmeyin.

Umutsuz olmayın çalışmaya başlayın.

Son düzenleme:
Öğretmenler gününüz kutlu olsun öğretmenim.
Üzülmeyin lütfen..

Neden devleti tek seçenek olarak görüyorsunuz acaba?
Ben devlette kadrolu öğretmenim ama emin olun bir sene deli gibi hazırlandım çok şükür oldu.
Olmasaydı kesinlikle özele yönelir, öyle bir yol çizerdim kendime.
Devlet=Mutluluk değil ki..

Özelde yol alıp benden daha mutlu arkadaşlarım var.
Şartları da çok daha iyi..

Elbette einizden geleni yapın.
Kendinize 1 sene 2 sene gibi bir süre verin.
Ama baktınız olmuyor.

Lütfen kpss eziyetine bir yerde son vermeyi bilin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…