• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En sevmediğim gün Öğretmenler günü. Ve ben çok mutsuzum

bu konudan muzdarip o kadar çok insan var ki..
bir şekilde çözüm bulunması gerekiyor..
en basiti madem iş bulunamayacak kontenjanları azaltmaları gerekiyor..
Allah yardım etsin ne diyeyim.

Bugün öyle mutsuz oluyorum ki.
ben atanamamış bir öğretmenim.
Atanamamış olduğumuz için çevre tarafından öğretmen gözüyle bile bakılmıyor.
hatta onca okudugun okullar diplomalar olmasına rağmen geri zekalı muamelesi görüyorsunuz.
çünkü atanacak kpss puanını alamamış oluyorsunuz.

Gördüğümüz onca , meslekten habersiz sırf para için çalışan mesai öğretmenlerine rağmen siz sırf atanamadığınız için bu kutsal meslek gurubundan sayılmıyorsunuz.

Peki nasıl atlatacağım bu durumu.
Tüm mesele atanmaksa eger nasıl atanacagım.
Bir türlü hayatımı rayına sokamıyorum.

Yaptıgım ücretli öğretmenlikleri bile en iyi şekilde yapmaya çalışırken
sanki devletin bir numaralı çalışanı gibi tüm vakitlerimi aldıgım üç kuruşa ragmen öğrencilerime harcarken
Hatta yeri geldiginde o üç kuruşu dahi öğrencilere hediye alarak tüketirken
NASIL OLACAKTA HAKETTİĞİM meslege daimi katılacagım.

Biraz içimi dökmek istedim sadece. VE sizce ne yapmalıyım.
Tüm umutlarım bitiyor şimdi hamdolsun birde hamileyim ama ona ragmen gaza gelip çalışmak başarmak istiyorum.
ATANIP kendime öz güven saglamak istiyorum.
sevdigim şu meslegi hakkını vererek yapmak istiyorum.

Sizce Hem bebegimden vazgeçmeden onun ihtiyaclarını gidererek hemde ders çalışarak atanmam mümkün mü.?😟

Başarı öykülerine ve bolca altı dolu Gaza ihtiyacım var hanımlar.

Lütfen bir el atın.?

😔😔😭😭
Ogretmenler gününüz kutlu olsun:KK200:

Aynen dediginiz gibi Vallahi .
Diğer meslekler çalışmasada meslefinin ismiyle anılıyor ama siz üniversite okudunda ne oldu kafasıyla hitap ediliyorsunuz.

Ah o mülakatlar.

Aslında tam 3 mülakata giriş hakkı kazandım.
İlk 2 sinde tüm cabalarıma ragmen ve yüksek kpss puanıma ragmen geçerli puanı alamadım.
Benden düşük puanlılara yüksek notlar verildigini görünce umudumu yitirdim.
Üçüncüye de bu yıl çagırıldım ve artık bunada gitmedim.
Aslında bu yıl çagırılanda mülakat ta hiç kimseye ekstra puan verilmedi.
Gayet adaletliydi lakin bu yılda zaten önceki yılların yıpranmışlıgıyla yeterli puan alamamış ve ilk atanacaklar sıralamasında değildim.

Boş yere mülakata girip çıkıp kendimi umutlandırmak istemedim.
Ben de çok duydum KPSS de yüksek not alıp mülakatta elenenleri hemde kendinden oldukça dusuk puanlilardan. Mülakatta kriter ne, o puanlar kime nasıl veriliyor burda yazmaya gerek yok az çok biliniyor. Umudunuzu kaybetmeyin ve denemekten vazgecmeyin. Her sınava ve mülakata mutlaka girin.

Bi arkadaşım dort çocuklu en küçük bir yaşındayken atandı. Çocukların yaşları da birbirine çok yakın. Çok zorlandı orası ayrı. Ama çocukla olmaz diye dusunmeyin.

Gördüğümüz onca , meslekten habersiz sırf para için çalışan mesai öğretmenlerine rağmen siz sırf atanamadığınız için bu kutsal meslek gurubundan sayılmıyorsunuz.

Lütfen bir el atın.?

😔😔😭😭

öğretmenlerle dolu bir çevredeyim,şunu cidden anlamıyorum, atanmayan öğretmenler atanan bazı öğretmenlere ... atmadan kendi hallerini anlatamıyor sanırım, atanmamanızın sebebi o öğretmenler değil biliyorsunuz değil mi?
çalışın siz de atanın eğer kolaysa. nerde bir ucretli öğretmen arkadaşım var, hemen kadrolu öğretmenler hakkında "ben hepsinden daha iyiyim bir de kadrolu olacaklar" falan diyor, bunun adı azim değil çekememezlik.

atanamamasının sebebi kadrolu öğretmenlerin kendinden daha kötu olması değil ki, kadroluların sınavları geçmeleri. siz de geçin inşallah, ama geçene kadar da para için çalışıyolar falan demeyin bence. çunku siz de atanınca hayrına çalışmayacaksınız sanırım.

geçen gun bir tanıdığım bir doktordan bahsederken ben neden olamadım şu ....zekalı bile doktor olmuş dedi, şu çekememezlik neden hiç anlamıyorum, sanki kendisinin doktor olamamasının sebebi o kadın? cidden şu birşeyler isterken diğer tarafa ... atmayı sevmiyorum.

Ben ogretmenmiyim onu bile soyleyemiyorum
Okurken lise kpss ile atandim cok zordaydik baska carem yoktu. Okulu bitirmek icin 1 yil ugrastim. Fakat olmadi en guzel zamanlarim zehir oluyordu. Biraktim. Memuriyette 9. Senem. 32 yasindayim. Mudurum alese hazirlanmaya basladi biraz anlattim odaya cocuklar ugradi onlara anlattim ertesi gun ablasini gonderdi beni anlatmis cok guzel anlatiyor demis kendimi tuhaf hissettim. Cok uzak cok hemde. Geri donermiyim hayir sanmam. Atama rotasyon ve yasadigim sehir bu karari almamda etkiliydi.
Hayat bir butun sartlarinizi toplayin cikarin ona gore karar verin ve odaklanin

Hepimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Ben de senelerce kpss'ye girip atanamamış bir öğretmenim. 8 senedir özel kurumlarda çalışıyorum. Son 7 senedir çalışmakta olduğum kurumdan (meb'den sonra en fazla okula sahip özel okullar zinciri) 3 aydır maaşımı alamıyorum. Özelde de zerre kıymetimiz yok, insanca yaşayabilmek hayatımızı idame ettirebilmek bile imkansız halde. 3 ay diyorum koskoca 3 aydır maaş yok! Buna rağmen her sabah maske takıp çocuklarıma elimden geldiğince bilgimi aktarmaya çalışıyorum.. Kiradayım, önümüz kış ve benim gibi binlerce öğretmen bedavaya çalıştırılıyor.. Ben geçen temmuzda arkadaşlarımın gazına gelip 7 sene aradan sonra ilk kez kpss ye girdim, tabi ilk kez alan sınavına girdiğim için özel okulda çalışmış olmanın avantajıyla daha önce alamadığım puanı aldım. Şubatta olası bi atamada atanma ihtimalim yüksek, tabi atama olursa.. Yani, bırakma arkadaşım.. Özelde de çaliş, bi iki sene ara ver hatta kpss ye ama bırakma.. İnşallah hepimiz emeğimizin karşılığını alabileceğimiz şekilde yaşayabilme imkanına erişiriz..

Ben bu işin içine biraz torpil de girdiğine İnanır oldum benim çevremde birden fazla öğretmen var bazıları alması gereken yüksek puanı alarak atandı ama içlerinden biri var ki kocası askeriyede tam görevini bilmiyorum benim atanmam için 90 üzeri almam gerek diyordu ama 60 puanla atandı sonra bu atandığı yerde bilmem ne kadar 3 yıl mı çalışması gerekiyor du ertesi yıl İstanbul’a geldi ya çok şanslı biri yada torpil var diye düşünmeden edemiyorum

Oncelikle ogretmenler gununuz kutlu olsun sevgili meslekdasim
Fakat benim de dikkatimi çeken bir nokta var iletinizde. "Meslekten habersiz, para icin calisan" insanlardan bahsetmissiniz.
Elbette hayatta tutunabilmek icin herkes para kazanma ihtiyacinda. Siz de ücretli öğretmenlik yapiyorsunuz ve hakkinizdan çok daha azına kanaat getiriyorsunuz. Lütfen üstteki üyenin de belirttiği gibi derdinizden yakınırken başka insanları öne surmeyin.
Ve emin olun atandiktan sonra da okadar yorulacak, okadar soyleneceksiniz. Bu mesleginizi sevmediginiz anlamina gelmeyecek yine de.
Çocukla atanılabilir mi Gayet de guzel atanilir eger belli bir süre tum enerjinizi bu işe verirseniz. Ama ücretli öğretmenlikle bir arada yürümez benim kanaatim.

Ben farklı Bi açıdan bakacağım, her sene binlerce insan atamasının olmadığını bildiği halde tarih, coğrafya vb öğretmenlik okuyo sırf üniversite okudum diyebilmek için. Şimdi baştan herkes biliyo atamanın çok zor olduğunu ısrarla bu bölümleri okuyup kpss de yeterli puanı alamayınca üzülüp isyan etmek bana pek doğru gelmiyo. Binlerce mezun veriyo bu bölümler her sene bu kadar öğretmen açığı da yok belli ki. Herkes üniversite okumak zorunda değil ki bu ülkenin ara elemana da ihtiyacı var. Ayrıca özelden tanıdığım Bi matematik öğretmeni var senede sadece 5 öğrenci kabul ediyo kadın ve bu öğrencilerin geliriyle rezidansta evi lüks arabası var. Demem o ki ne iş yapılırsa tekniker, ara eleman, ücretli öğretmenlik en iyisi olmaya bakmalı. Üzülüp isyan etmek Bi işe yaramıyo

Öncelikle atanmış yad aatanmamış diye ayrım yapanları esefle kınıyorum ☺️öğretmenler günümüz bizim günümüz atanmış aatanmamış ücretli sözleşmeli diye Bi ayrım olmamalı.. Bi gün var bizim için ama keşke bugün olmaısndansa kıymeitmiz bilinse de günümüz olmasa.. Ben sınava girmeden 6 ay önce babamı kaybettim boş yere girmeyeyim dedim annem gir dene şansını deid ve oldu ☺️sonra anladım ki gerçekten kaderinde varsa Bi şekilde oluyo..

Öğretmenim o diplomamız varsa biz de öğretmeniz. 💗 Kutlu olsun 💗

Tabiki var. Daha önce illaki hazırlanmışsınızdır alt yapınız var mı? İnstagram kullanıyorsanız eğer evli olan çalışanlar çocuğu olanlar için plan yapmış hocalar var. Önce inanın olacak inşallah 🌸🙏

öğretmenlerle dolu bir çevredeyim,şunu cidden anlamıyorum, atanmayan öğretmenler atanan bazı öğretmenlere ... atmadan kendi hallerini anlatamıyor sanırım, atanmamanızın sebebi o öğretmenler değil biliyorsunuz değil mi?
çalışın siz de atanın eğer kolaysa. nerde bir ucretli öğretmen arkadaşım var, hemen kadrolu öğretmenler hakkında "ben hepsinden daha iyiyim bir de kadrolu olacaklar" falan diyor, bunun adı azim değil çekememezlik.

atanamamasının sebebi kadrolu öğretmenlerin kendinden daha kötu olması değil ki, kadroluların sınavları geçmeleri. siz de geçin inşallah, ama geçene kadar da para için çalışıyolar falan demeyin bence. çunku siz de atanınca hayrına çalışmayacaksınız sanırım.

geçen gun bir tanıdığım bir doktordan bahsederken ben neden olamadım şu ....zekalı bile doktor olmuş dedi, şu çekememezlik neden hiç anlamıyorum, sanki kendisinin doktor olamamasının sebebi o kadın? cidden şu birşeyler isterken diğer tarafa ... atmayı sevmiyorum.

Çok teşekkür ederim kardeşim.
Yanlış anlaşılmaya mahal vermişse sözlerim affola.
Aslına bakarsanız bende sizin söylediginiz gibi düşünüyorum.
Madem onlar öyle sende çalış atan iyi bir öğretmen nasıl olunur bunu kendin başar , bahanelere sıgınma diyorum .

Lakin sanırım sözlerim biraz yanlış anlaşılmış zira onlar öğretmenlik yapmasın demiyorum serzenişim yine aynı cümleye baglı şekilde yazdıgım kısım.

Yani bir atanmış hem derste başını telden kaldırmıyor.
Hem çocuklara bagırıyor dövüyor.
Hem her zaman hadi kitap okuyun deyip dersi anlatmaya tenezzül etmiyor
Hem çocuklarla iletşim becerisi kazanmamış.
Yaşlılıgına binaen yeni öğretim tekniklerinden habersiz
O kişilere " öğretmen " denilirken

Niçin bunca egitimi almış ama sadece atanmamış oldugu için. Biz atanamayanlara ÖĞRETMEN gözüyle bakılmıyor .

Demek istedim.

Yani meselem o öğretmenlerle değil.
Herles kendi dünyasını güzel yaşamak peşinde onlarda böyle kolayını bulmuştur buna ben karışamam

Benim sözüm

Biz bu meslege baş koymuş tüm öğretmenleri ayıranlara...

Bugün öyle mutsuz oluyorum ki.
ben atanamamış bir öğretmenim.
Atanamamış olduğumuz için çevre tarafından öğretmen gözüyle bile bakılmıyor.
hatta onca okudugun okullar diplomalar olmasına rağmen geri zekalı muamelesi görüyorsunuz.
çünkü atanacak kpss puanını alamamış oluyorsunuz.

Yaptıgım ücretli öğretmenlikleri bile en iyi şekilde yapmaya çalışırken
sanki devletin bir numaralı çalışanı gibi tüm vakitlerimi aldıgım üç kuruşa ragmen öğrencilerime harcarken
Hatta yeri geldiginde o üç kuruşu dahi öğrencilere hediye alarak tüketirken
NASIL OLACAKTA HAKETTİĞİM meslege daimi katılacagım.

Biraz içimi dökmek istedim sadece. VE sizce ne yapmalıyım.
Tüm umutlarım bitiyor şimdi hamdolsun birde hamileyim ama ona ragmen gaza gelip çalışmak başarmak istiyorum.
ATANIP kendime öz güven saglamak istiyorum.
sevdigim şu meslegi hakkını vererek yapmak istiyorum.

Sizce Hem bebegimden vazgeçmeden onun ihtiyaclarını gidererek hemde ders çalışarak atanmam mümkün mü.?😟

Başarı öykülerine ve bolca altı dolu Gaza ihtiyacım var hanımlar.

Lütfen bir el atın.?

😔😔😭😭

Kim seni öğretmenden saymıyor bakim, aklını alırım. Sen hem tatlı bi öğretmen, hem de güzel bi anne adayısın 🤗 Öncelikle sağlıkla bebeğini kucağına almanı, daha sonra da istediğin şekilde atanmanı diliyorum 🙏🏻 Bu arada öğretmenler gününüz de kutlu olsun 💐

Oncelikle ogretmenler gununuz kutlu olsun sevgili meslekdasim
Fakat benim de dikkatimi çeken bir nokta var iletinizde. "Meslekten habersiz, para icin calisan" insanlardan bahsetmissiniz.
Elbette hayatta tutunabilmek icin herkes para kazanma ihtiyacinda. Siz de ücretli öğretmenlik yapiyorsunuz ve hakkinizdan çok daha azına kanaat getiriyorsunuz. Lütfen üstteki üyenin de belirttiği gibi derdinizden yakınırken başka insanları öne surmeyin.
Ve emin olun atandiktan sonra da okadar yorulacak, okadar soyleneceksiniz. Bu mesleginizi sevmediginiz anlamina gelmeyecek yine de.
Çocukla atanılabilir mi Gayet de guzel atanilir eger belli bir süre tum enerjinizi bu işe verirseniz. Ama ücretli öğretmenlikle bir arada yürümez benim kanaatim.

Evet o yoruma bizzat cevap verdim.
Ki bende aynen sizin düşündügünüz gibi düşünmekteyim kardeşim
Sagolasınızben yanlış anlatmışım. Kusurum olduysa affola.
Kesinlikle bende öyle bir manada söyleme razı değilim.
Olamam da .

Lakin o cümlemin tamamını okursanız aslında sitemim atanmış başka öğretmenler değil.
Sitemim onlara Öğretmen denilirken biz sırf atanmadıgımız için Neden ÖĞRETMEN değil mişiz gibi bir algı oluyor etrafta diyorum.
Yani çevrenin atanmamış öğretmene bakış açısını eleştiriyorum.

Kim seni öğretmenden saymıyor bakim, aklını alırım. Sen hem tatlı bi öğretmen, hem de güzel bi anne adayısın 🤗 Öncelikle sağlıkla bebeğini kucağına almanı, daha sonra da istediğin şekilde atanmanı diliyorum 🙏🏻 Bu arada öğretmenler gününüz de kutlu olsun 💐

Hay Allah razı olsun. Az da olsa tebessüm ettirdiniz beni.
Böyle pozitif kimselere ihtiyacımız var gerçekten .
😊Hele ki hamilelik hormonları bu son anlarda bedenimizi ele geçirmişken

Dualarınız içinde çokca amin diyorum.
Rabbi sizide güzelliklerle karşılaltırsın ömrünüz boyunca.

Hay Allah razı olsun. Az da olsa tebessüm ettirdiniz beni.
Böyle pozitif kimselere ihtiyacımız var gerçekten .
😊Hele ki hamilelik hormonları bu son anlarda bedenimizi ele geçirmişken

Dualarınız içinde çokca amin diyorum.
Rabbi sizide güzelliklerle karşılaltırsın ömrünüz boyunca.
Ben de ataması yapılmamış bir edebiyat öğretmeniyim:)) Yalnız değilsin.
Damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış.
Ataması yapılmamış diyorum çünkü atanamamak bizim suçumuz değil.
Sırf daha fazla para için bölüm açanların suçu.
Günümüz kutlu olsun!

Bende atanamamis ustune 2 uni daha bitirip ve bi de yuksek lisans yapip işe girememis hala evde iş kovalayan bi ögretmenim. Ozel sektörü inatla reddettigim icin de calismiyorum maalesef. Her ogretmenler gunum buruktur. Esim babam cicek getirirler bana buruklugum gecsin diye daha da uzulurum bi seyi beceremedim diye 😪

Back