• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En sağlıklı,kaliteli makyaj markası hangisi ?

konu biraz oriflame üzerinden gidiyor ama ben young blood ürünlerini kullanıyorum, kapatıcı, likit ve toz fondötenini. Eczanelerde satılıyor, çok memnunum. benim cildim kuru ve yüzümde renk değişikliği var kılcal damarlardan kaynaklı, özellikle kışın cildimi soğuktan koruması için fondöten kullanmayı tercih ediyorum. Bana kalırsa young blood ürünleride pahalı sayılmaz en son aldığım likit fondöteni 67 tl idi.

%1 doğru bir oran değildir. Bende üstte onu anlatmak istemiştim zaten. Ama neyse..
Oriflameyi bende kullanıyorum:)
Ama zararsız demiyorum işte arada bir fark var..
Zarar vermesin istiyosak zaten birşey kullanmamamız lazım.
Ama kadınız işte süsümüzden püsümüzden ödün vermiyoruz.
Ben sadece ben bu ürüne güveniyorum demek yanlış bunu belirtmek istedim.

katılıyorum size ben de oriflame kullanıyorum fakat elbette %1 bitkisel değil, bunu diyemem kimseye göz göre göre. bu arada sanırım meslektaşız sizinle :) içeriklere baktığım zaman hangi madde suni hangisi doğal anlıyorum ama miktarı da yazsaydı daha iyi olurdu... ve maddi durumum nedeniyle mineral makyaj ürünleri ve dermokozmetik-organik ürünler kullanamıyorum, çok pahalı... malesef bir de maddi yönü de var yani. ama yine de uygun fiyatlı, sağlıklı, mümkün olduğunca az zararlı madde içeren markaları araştırıp kullanmalıyız.

Benim eskiden cildim çok sorunluydu çok sivilcem vardı fondöten bile süremezdim sivilceden:(
Daha sonra malum sivilce haplarından kullandım şimdi hiç sivilcem yok ama biraz sivilce izlerim var:/
O yüzden kozmetik ürünü seçerken özellikle fondöten ve pudra marka konusunda çok dikkatli davranmaya çalışıyorum. Yaklaşık 2 yıldır diorun fondötenini kullanıyorum. Biraz pahalı ama her gün kullanmama rağmen 3-4 ay arası yetiyor bana:) ve gözüm kapalı da tavsiye edebilirim.
Bi de lancome un makyaj paleti var onun da göz kalemi ve rimelini öneriyorum. Gerçekten göz kaleminin sürülmesi çok rahat ve rimeli kirpikleri birleştirmiyo.
Clinique markasının da gözenek sıkılaştırıcısını kullanıyorum pore minizer adında. Açıkcası bunu pek öneremiycem. Ufacık bi tüpü 65 lira ve pek bir işe yaramıyor:) Serinin bütün ürünlerini alınca sağlıklı sonuca ulaşıldığını söylüyolar ama fasa fiso şekerim:P
Son olarak da loreal pudra hakkında bir yorum yapmak istiyorum. Senin cilt tipini bilemem sorunlu mu değil mi ama ben de arada 1-2 ufak sivilce çıkarıyo:(

Ben maxfactor'ü çok beğeniyorum özellikle rimel konusunda, ojelerde de pastel vazgeçilmezim. Yani her tür için farklı bir marka söylemek mümkün çünkü bir markanın hepsinde iyi olması biraz zor

Ben de kuru cilde sahibim kızlar bu yüzden nemlendirmesi açısından Clinique likit kullanıyorum. İsmi aklıma gelmedi tam olarak cam şişede:) Genelde de elimin üzerine biraz döküyorum parmağımla hafif ısıttıktan sonra yüzüme sürüyorum ya da hafif nemli süngerle uyguluyorum.kuru cilde sahip olanlar kesinlikle denemeli..

İllaki sağlık açısından düşünecek olursak kesinllikle mineral makyajı denemelisiniz. İnternette bir sürü mineral makyaj markaları var. Fakat en sağlıklısı bir eczaneye gidip yüzünüze uygulattıktan sonra satın almak:)

Evet katılıyorum söylediklerinize:) Sadece şunu eklemek isterim, eğer cilde zarar verip vermemesi konusunda endişeleriniz varsa internnet bir site var. oraya kullandığınız markayı yazıyorsunuz ve o üründe kullanılan maddleri yarıştırarak cildiniz uygunluğu hakkında bilgi veriyor. Ben emin olamadığım zaman normal bir krem bile olsa, hemen yazıp kontrol ediyorum. Sonuçta yabancı maddelerin türkçesini anlamıyoruz. Yeri geliyor türkçesinin bile nerelrde kullanıldığı konusunda bilgi sahibi olamayabiliyoruz:)

Bakın hanımefendi 64 liralık bir üründe çok pahalı değildir zaten.
Sizin o bitkisel dediğiniz ürünler kozmetik ürünlerinde kullanılmak için bir düzine işlemden geçiyor.
Bu işlemler sırasında kimyasal bir ürünle temas etmeme olasılığı çok düşük.
Kozmetik firmaları kimyasal ürün satan fabrikalardan bu maddeleri alıyorlar ve ürünlerinde kullanıyolar.
Örnek vermem gerekirse eğer c vitamini askorbik asittir. Bu c vitaminli sebze meyvelerden alınır. Hoş bi kokusu vardır pek çok meyve içerikli parfümde de kullanılır.
Parfümün içerisine direkt olarak portakalı limonu sıkmayacaklarına göre, bir dizi işlemden geçirip bu maddeyi bitkiden çıkarırlar ve öyle kullanırlar.
Umarım anlatabilmişimdir.

Benim bunu yazmamda ki amaç pahalı ürünleri korumak falan da değil esasında.
Siz ilk mesajınızda dediniz ya hani kesinlikle doğal ve bitkisel diye.
Bir ürünün doğal ve bitkisel olaması onun sağlıklı olduğu anlamına gelmez işte.
Benim demek istediğim herhangi bir markaya körü körüne bağlanmayın.
Her dediklerine belge diye önünüze sunduklarına da inanmayın..
Size iyi olan bir taraflarını gösterirken kötü olan 9 taraflarını da söylemez saklarlar..
Ticaret denilen şey budur ve bunu gerektirir.

Oriflame dediğiniz için bu marka üzerinden örnek verdim ben. Başka bi markayı çok övseniz aynı şeyleri onun üzerinden de söylerdim.
Umarım anlatabilmişimdir..

ben simdiye kadar denedigim urunlerin icinden en cok clinique begendim makyaj olarakta mac laura mercier krylon dior kaliteli ha clinikin makyaj urunleride cok kaliteli hatta hepsinde mineral vitamin felan varmis cilde zarar vermiyor yani hafif urunler ama kesin konusamam tabi herkesin cilt yapisi felan farkli ama cilt bakimini dersek kesinlikle en etkilisi ve guzeli clinique diyebilirim...

bence Lush ve Balance me markaları en sağlıklı ve kaliteli makyaj ve bakım markaları

Arkadaslar ben araniza yeni katildim ve belirtmek istedigim bir konu var.... Kozmetik ürünlerinin ürzerindeki Organiktir sembolü sadece icerigindeki bitkilerin organik oldugunu belirtir...Organik tarım ile geçerli bir sertifika (ECOCERT gibi) bitkinin organik olduğu tescillenir ama bu sertifika damıtma metodunu kapsamaz...yani bitkilerin özü, suyu veya yaginin nasil elde edilgini garanti etmez...

rareblossomı severek kullanıyordum satıştan kalktı maalesef, la mer kremim de bittiğinde tekrar almıcam keza hayvanlar üzerinde test yapan hiç markadan alışveriş yapmama kararı aldım. lush fena diil sanki.

bu arada akita markasını kullanan var mı değerli arkadaşlar? 1 cc gül yağına 250 dedi, 2 kat altta arifoğlunda aynı yağa ki şişesi falan aynı 55 dediler.
sitede baktım bu marka ilk çıktığında fiyatı normalmiş, kremi de 350 dedi satıcı teyze, kullanan varsa yazsın lütfen.

Kesinlikle Beauty Cycle ve Artistry markalarını önerirm. Hem paraben oranları ölçülemeyecek kadar az hem de Clinique Estee Lauder vs gibi markaların kalitesinde ama daha sağlıklı ve daha ucuza ürün elde ediyorsunuz.

Merhaba,
Sitede yeniyim. Bugün şöyle bir şey yazmıştım: http://www.kadinlarkulubu.com/cilt-...lerinizi-paylasir-misiniz-6.html#post29868316 orda organik/doğal kıyaslaması yapıp birkaç marka saydım.

Göz Makyajı: İçeriği doğal olmasa da Clinique'ten vazgeçemiyorum. Öyle alışmışım ki başka bir maskara kullandığımda kirpiklerimin dibi kaşınıyor. Kalemleri çok kaliteli ve alerji yapmıyor. Lensle çok rahat kullanılıyor. Çok uzun süre gidiyor. Verdiğin paraya değiyor. Yurtdışında zaten çok uygun fiyata bulunuyor.

Fondoten Allık Vb: Mineral ürün kullanıyorum. Yalnız, mineral ürün bazı ciltlerde alerjik reaksiyona neden olabiliyor içeriğindeki mineral yağlardan ötürü. Onu deneyip görmek lazım. Bare Minerals kullanmaktayım ben son 6 aydır. Mineral olduğu için bozulma, bakteri tutma gibi sorunu yok. En az 1,5 sene daha kullanırım ürünlerimi. Fiyat/Kullanım performansı iyi yani.

Primer: Bunu ayrı olarak yazmak istedim. Piyasadaki pek çok primerde silikon, sülfat ve paraben var. Ve maalesef silikon içerikliler çok güzel oluyor. (örneğin Loreal Studio Secrets çok çok çok başarılı bir ürün fakat içeriği pek sağlıklı değil). Stila, Urban Decay ve Boscia "doğal" olduğunu iddia ediyor.

Son düzenleme:

Ürün tercih ederken buna da dikkat edelim arkadaşlar..:42:

Back