• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En nefret ettiğim şeydir haksız yere suçlanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.659
798
Evet, hayatta en nefret ettiğim şeydir, üstelik de kendini ispatlayamamak.

Babaannem çok yaşlı ve yalnız bir kadın.
Çarşıda işim vardı, hadi dedim ona uğrayayım, zaten şikayet eder gelmiyorsun vs diye, yalnız kalmasın.
O gün orada bir komşusu vardı.
Altınlardan falan bahsediyorlar işte.
Ağzının ayarı da hiç yoktur.
Her yerde her şeyi anlatır.
Bir de söylediği her şeyi yuttum bugüne kadar kafası kırık, yaşlı vs diyerek
Yok siz hayırsızsınız, yok gavursunuz bilmem ne.

İki tane altın almış ailede iki bebek var gelecek, onlara takacakmış.
İki gün sonra öğrendim babamdan bunun altınları yokmuş (onun da ağzını arıyor güya işte anahtarı var diye)
Artık bir yere mi koydu bulamadı, yoksa biri mi çaldı
Ama olayın saçmalığı para duruyor, altınlar gitmiş
Belki de çalınmadı, bir yere koydu unuttu işte neyse

Şaşırdık ama saflığına verdik sonuçta herkese anlattığı için mümkün

Neyse bugün beni aramış diyor ki

"Just sen o gün benim yatak odama girdin mi?"

Size yemin ediyorum lavabodan ötesine geçmedim.
Hatta çok sıkışmıştım ama üşendim, çünkü çok soğuktu evi, battaniye kucağımda oturdum öyle bir saat boyunca, komşusu tam kapıdan geçecekken
"Babaanne ben de bir wcye gireyim gideyim artık" dedim
Ki o da bunu gördü

"Ne demek istiyorsun sen" dedim elim ve sesim titriyor artık burada sinirden

"Komşu kadın seni görmüş, kapı kapandı dedi de..." dedi

Kestim lafını direkt

"Ne biçim konuşuyorsun ya, beni aradığın şeye bak, terbiyesiz" dedim
"Babamın küstüğü kadar varsın (ölmüş büyükbabamın arkasından konuşuyor diye küsmüştü babam), hak ediyorsun" dedim kapadım suratına

Ancak çok üzgünüm.
Bir insan torununu bununla nasıl suçlayabilir ya
Nasıl bir haddini bilmezliktir
Elin komşusunun lafına bakıp beni arayıp bir de bunu bana soruyor

Ben güvenlik çantasını arayınca bile utanan bir insanım.
Sinirden ağlıyorum gerçekten.

Son düzenleme:
Ay bu babanneler ne fena esiminkide oyle. Milletin icinde olup olmadik seyler konusur cevap alinca da milletin yaninda bana boyle dediler der. Ne diyeyim bilemedim ki.

:oha:Bir daha evine ayak bile basma just
Ne ayip! Neyini gormus de seni suclayabiliyor hayret bir sey

Basmam zaten.
Hadsiz.
Babamları arayıp anlatmazsam ben de just değilim.
Ağlasın bakalım yine yalnızlıktan pıssın köşesine.
Ulan o kadar küslükte şeyde yalnız bırakmadım, destek oldum.
Tuttum babamı kolundan hastaneye götürdüm, barıştırdım.
Adam haklıymış, ağzının ayarı yok ben konuşmam onla dediği kadar varmış.
Ölü büyükbabamın arkasından konuşuyor diye küsmüştü zaten babam da.

Ay bu babanneler ne fena esiminkide oyle. Milletin icinde olup olmadik seyler konusur cevap alinca da milletin yaninda bana boyle dediler der. Ne diyeyim bilemedim ki.

Hep böyle ya.
Şikayet ederken bile sizden hayır yok, beni çirkin buluyorsunuz, beni kimse sevmiyor, öleyim diye bakıyorsunuz.
Ya kulakardı ettim hep bunları ne dediğini bilmiyor yaşlı diye ama bir insanı hırsızlıkla da suçlayamazsın ki ya!
Bu kendini bilmezlik değil artık
Onurum zedelendi.

Basmam zaten.
Hadsiz.
Babamları arayıp anlatmazsam ben de just değilim.
Ağlasın bakalım yine yalnızlıktan pıssın köşesine.
Ulan o kadar küslükte şeyde yalnız bırakmadım, destek oldum.
Tuttum babamı kolundan hastaneye götürdüm, barıştırdım.
Adam haklıymış, ağzının ayarı yok ben konuşmam onla dediği kadar varmış.
Ölü büyükbabamın arkasından konuşuyor diye küsmüştü zaten babam da.
Ah be just. Ben de ogrendim bu dedigini. Birileri birileriyle konusmuyorsa,uzak durmayi tercih ediyorsa vardir bir bildikleri. Salla gitsin,sakin kendini uzme,ne agliyorsun yahu! Aglama sakin canim benim,inan degmez

Ah be just. Ben de ogrendim bu dedigini. Birileri birileriyle konusmuyorsa,uzak durmayi tercih ediyorsa vardir bir bildikleri. Salla gitsin,sakin kendini uzme,ne agliyorsun yahu! Aglama sakin canim benim,inan degmez

Dışarıdan biri olsa bu kadar üzülmeyeceğim ama aile içi birisi
Ve biliyorum şimdi gider herkese söyler bu, bunu
Halamlara, amcamlara.
Ya bana şüpheyle bakarlarsa?

Çok ayıp etmiş babanın konuşmadığında varmış bişey. Görüşme bir daha just.

Sen de çerkes olduğun için yazıyorum bunu, bizimkilerde büyüklere bir kutsallık addedilir neredeyse ama ben her zaman bu fikirde değilim. Kimsenin kimseye sırf ondan daha önce doğdu diye böyle saygısızlıklar yapmaya hakkı yok. Çocuk musun sen kocaman kadınsın yakıştırdığı şeye bak.

Sen kendini bildikten sonra kime ne anlatmış boşver. Kimseye kendini ıspatlamak zorunda değilsin. Uzak dur bundan sonra. Ne hali varsa görsün. Böyle babaanne düşman başına.

Kaç yaşında bu babaanne, evet yaptığı çok yanlış fakat yaşlılığına verseniz.
Aklıma birde şu geldi, acaba altınları vermekten vazgeçti de, kayboldu demek için mi böyle bişi yaptı bilemedim ki :(

Kesin komşu kadında bi halt var ve senin üstüne atmaya çalışmış
Babannende saftirik hemen seni aramış senmi yaptın diye komsuyu hesaba çekmek lazım

Komşu kadın böyle bir şey soylememis bile olabilir. Kendi aklına geleni direkt söylemek yerine onun ağzından söylemiştir belki.

Bana komşu kadın sanki suçunu seninle kapatmaya çalışıyor gibi geldi öyle dediğine göre of nasıl böyle konuşurlar Bi insanın onurunu zedelemek ne kadar kolay bu hayatta iki dudağının arasinda

Ne biçim bir büyükanneymiş o!
Ben bu büyük diye her tür terbiyesizliğe susmayı hiç anlamam. Büyük de büyüklüğünü bilsin bilmiyorsa da keyfi yalnız kalmak istiyor demektir.
Hiç aramayın sormayın direkt silin defterden fazlasıyla hak etmiş.

Allaha havale edin rabbim herşeyin doğrusunu gösterir hauirlisoyla

Senden suphelenen zaten akraban degildir, ben olaya boyle bakiyorum.

Evet darkmorecum herkes biliyor zaten onun ne kadar saçma sapan konuştuğunu, ağzının ayarı olmadığını, beni de biliyorlar neyse ki. Ki tek sorduğu da ben değilmişim. Babamı falan da aramış, ağzını aramış, anahtarı var diye de onu suçlamaya cesaret edemiyor, pamuk ipliğine bağlı ilişkileri çünkü ki çok sinirlendi. Ben diyeceğimi bilirim ona bir daha arasın, dedi.

Komşu sizi hedef gösterdiğine göre kendi bir haltlar karıştırdı herhalde

Aynı şeyi düşünüyorum.

Çok ayıp etmiş babanın konuşmadığında varmış bişey. Görüşme bir daha just.

Sen de çerkes olduğun için yazıyorum bunu, bizimkilerde büyüklere bir kutsallık addedilir neredeyse ama ben her zaman bu fikirde değilim. Kimsenin kimseye sırf ondan daha önce doğdu diye böyle saygısızlıklar yapmaya hakkı yok. Çocuk musun sen kocaman kadınsın yakıştırdığı şeye bak.

Baba tarafım çerkes değil canım mihailcim, zaten anneannem elimde görse altınlarını yine inanmaz benim alacağıma.
Bir insanın onurunu zedeleyecek bir şey yapmadan önce emin olmak gerektiğini bilir.
O da yaşlı ama edebi vardır.

Sen kendini bildikten sonra kime ne anlatmış boşver. Kimseye kendini ıspatlamak zorunda değilsin. Uzak dur bundan sonra. Ne hali varsa görsün. Böyle babaanne düşman başına.

Teşekkür ederim, annemler de öyle dedi zaten. Herkes de biliyor beni.

Kaç yaşında bu babaanne, evet yaptığı çok yanlış fakat yaşlılığına verseniz.
Aklıma birde şu geldi, acaba altınları vermekten vazgeçti de, kayboldu demek için mi böyle bişi yaptı bilemedim ki :KK43:

Çok şeyi yaşlılığına verdim de bu sefer haddini aştı.
Kafası kırık, deli biri bile bilir yani bunun onur kırıcı olduğunu.
Öyle saçma şeyler söyler ki.
Siz gavursunuz, siz hayırsızsınız gibi laflar.
Sonra niye kimse beni aramıyor, bana gelmiyor diye ağlıyor bir de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back