- 30 Mayıs 2013
- 3.165
- 3.320
- 198
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Siz en başında kendinizden taviz vermişsiniz. Eşinizin başı eğilmesin diye sarraftan bilezik alıp iade etmişsiniz, ne için gösteriş için, geline bilezik takmadı demesinler diye. Eşinizin sizden önceki borcunu kabullenmişsiniz, eşiniz ben olsam benimle evlenmem demiş.Ardında 50 bin borç yapmış. Nasılsa yardım eden var, nasılsa kocayı böyle kabullenen var diye... Daha ailesi kısmının devamını okumadım. Kusura bakmasınlar da ekmek parası kolay mı kazanılıyor. Valla yerinizde olsam 5 lira vermem. Ne güzel, siz çalışın kazanın kocanızın borçlarını ödeyin daha da yetmesin ailesine gönderin.
Düğün yaptık borca girdik demedim dikkatli okursanız. Düğün yapmak istedim yaptık. İşin bu kısmında değilim. Sonraki süreçteki aymazlıktayım. Zaten kv ile de ilgili bir şey söylemedim. Onla ilgili durum yok çok.
Ayrıca kullanamayacağım setle ne havası atabilirim ki. Benim ailem çok istedi set taksınlar, yok takacaklar mı vb. Paramızı 3 bin tl sete gömmek istemedik hayatta kullanmayacağım. Annemler de mutlu oldu.
Zaten suçlamıyorum bundan sonra nasıl devam edeyim derdindeyim. Kimseyi kırmak istemiyorum. Ama eşim de benim gibi düşünüyor dün kısacık konuştuk. Sanırım sakin bir şekilde çözeceğim allah nadip ederseBen 40 ve 50 bin borctan gerisini pek okuyamadim. Kv kp geciyodu aralarda bir de orda cok para mevzusu olmus onu gordum. Size de yazik. Hep birileri icin ugrasmissiniz. Annem istedi seti demeni bile onu gosteriyo.
Bir erkek bekarlikta borcluysa bir daha asla toparlanamiyor.
Kimseyi suclamaniza gerek yok. Cunku kendi secimleriniz bu kadar yukun altina en basta girerek yolunacak kaz imaji vermissiniz.
Esin senin gibi dusunuyosa problem yok. Esin umarim is kurmaya filan kalkiasmaz bir daha.Zaten suçlamıyorum bundan sonra nasıl devam edeyim derdindeyim. Kimseyi kırmak istemiyorum. Ama eşim de benim gibi düşünüyor dün kısacık konuştuk. Sanırım sakin bir şekilde çözeceğim allah nadip ederse
tabi öyle oluyor... fikir alışverişi iyidir :) biz hep burdayız :)Eşim yavaş yavaş anlamaya başladı. Kv ve abimler zaten çok farklı. Kv de zaten yok olduğunda ne o ne biz esirgemeyiz. Abimlerde aynı biz gibi tipik orta gelir çalışan insanlar. Ama kp ve kayınbirader sinir etti beni.
Burda neyi anladım biliyor musunuz kızlar sakin sakin konuşunca daha rahat çözülüyor sorunlar. Yazmasaydım kesin eşimle tartışacaktım.
Anladigim kadariyla esine toz kondurmak istemiyorsun ama burda asil suclu esin bence ailesine tavrini koyabilse bnlar bu kadar yuz bulamaz kocami ezmem diyosun ama o seni ezip nasil senin ceyreklerini babasina verebilir nasil goz yumabilir buna sen onunla evlenebilmek icin ailene yalanlar soylemissin set ve altinlar konusunda insan demezmi sana evlenirken bisey yapamadim gel su ceyreklerle 2 bilrzik alalim koy kenara diye bu kdar iyi niyetli olmayin bence cunku insanlar artik iyi niyet avcisi olmus bundan sonra yedirme parani kimseye..Genel olarak katılıyorum aile konusunda. Ama düğün süreci ve altınlar konusunda katılmıyorum. Sonuçta yoktu eşimde ve biz böyle çözüm bulduk. Bundan da gocunmadım. Eğer mahalle baskısı olmasa bir nikah yüzüğü ile de evlenirdim.
Bu nedenle asla eşimi ezmem. Konu da ne kadar tok gözlü olduğumu anlatmak için buna yer verdim eşimi yermek için değil gerçekten
Aslında daha uzatmamak için yazmadım allaha şükür birikimim var düğün altınlarımdan 17 çeyrek haricinde duruyor :) kötü gün paramız, bireysel emeklilik birikimlerimiz de var hatırı sayılır miktarda. Bu söylediklerim hazırdan gitmedi şükür. Son aylarda eşimde görmeye başladı o da birikim yapıyor yavaş yavaş. Bu konuyu gündem yaptık. Gerçekten verdiklerimde gidende değilim. Doğru veya yanlış onları rızamla verdim. Muhasebesini yaptığım bundan sonrası. İnşallah iyi olacak ve toparlayacağım kendimiArtık vermeyin para mara, kredi de asla çekmeyin.Ne kadar yüzsüzmüş hepsi, istedikçe siz de verdikçe bir sınır yok, sizi delirtene kadar böyle gider.Eşiniz de artık aklını başına toplasın, kenarda köşede anladığım kadarıyla kötü gün için paranız birikiminiz yok.Elde avuçta ne varsa zaten borçlara gitmiş, kenara atacağınız para da eşinizin ailesinin dişine , borcuna gitmiş.Valla ben burada çıldırdım konuyu okurken, eşinizle hangi şekilde artık sizi anlayacaksa o dilden konuşun, yeter ki artık sizi kullandırtmasın.Ben sizin yerinizde olsam , maaşımdan atarım her ay kenara para , eşime de söylemem.Kendinizi de düşünmeniz lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?