• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En nefret ettiğim konu para başıma dert oldu (sanırım kısa tutamadım)

Adamcağızı söylerken art niyetim yoktu. Haklısınız ben de kötü olmaktan yanayım. Ayda 500 tl kenara koyuyor olsam 100 değil 200 veririm... veririm de bana mı okuyor diyesim geliyor. Neymiş 5 yıla kalmaz aylık 10 bin lira kazanırmış... bana ne. İnsanlar ne zorluklarda okuyor beyimizin sadece kirası ev gideri ayda bin lira. Yurtta kalmalıydı en baştan ama kalamazmış

5yıla kalmaz kazandığı paradan size paymı ver cek kazanacaksa kendine
Ana baba şimdiden sizden sonraki kapıyımı ayarlıyo tövbe tövbe

Tamam okuyana yardım edilirde karşı taraf çok muhtaçtır tasarruf ettiği halde yetişmiyordur eyvallah
Sizin durum farklı kimse bişeyden kısmıyor size yükleniyorlar
Üstelik yardım edilecekse kocanın gucu yetiyorsa etsin senden istemeye hakları yok

Adamcağızı söylerken art niyetim yoktu. Haklısınız ben de kötü olmaktan yanayım. Ayda 500 tl kenara koyuyor olsam 100 değil 200 veririm... veririm de bana mı okuyor diyesim geliyor. Neymiş 5 yıla kalmaz aylık 10 bin lira kazanırmış... bana ne. İnsanlar ne zorluklarda okuyor beyimizin sadece kirası ev gideri ayda bin lira. Yurtta kalmalıydı en baştan ama kalamazmış

Yok, artniyetli sözlediğinizi düşünmedim yanlış anlamayın yazarken bir arkadaşımın annesinin söylediği "Allah'ın acımadığına, sen hiç acıma." lafı vardı, şok olmuştum bu kadar iyi insandan nasıl bu kadar merhamesiz bir laf duydum diye ama kadın haklıydı yani durumu anlattığında, sınırları zorlayan iyi niyet sömürüsü insanı kötü hale getiriyor ister istemez. Bunu zevk alarak yapmadığından da kötü bilinmen daha çok sinir bozuyor. Eşinize umarım en makul şekilde anlatabilirsiniz hissettiklerinizi.

Eşimle kısacık konuştuk. 'Ben bu mevzuda olmak istemiyorum' dedim. Sen karışma zaten, ben söyleyeceğimi söyledim yardım edemem dedi. Borçlarım bitince bakarım dedi

Ne vicdansızlığı, neler diyorsunuz siz, gece gece içime dert oldu.

Sadece ev masrafı ve kirasına 1000 lira harcayıp çalışmayan insanın ya ailesi zengin olmalıdır, ya da bu insan yok olmalıdır bana göre. Bu kafayla değil 5 yılda o paraları kazanmak, bir ev parası da borca sokacaktır aileyi.

Yüzsüz ve terbiyesiz olmasını geçiyorum, bir öğrenci para yok pul yok geçinemiyorum nasıl diyor acaba? Para kazanıyor da mı geçinemiyor, maaşı mı az, aile kurmuş da mı geçinemiyor? Başkalarının parasıyla geçinememek ne demektir?

Eşiniz de ne yazarsanız yazın yumuşak yüzlü. 1 değil 2 değil 5 değil kullanılmışsınız maddi olarak. Eşinizi anlayışla karşılayayım evet sevgide para olmaz lakin ailesi bu denkleme dahil değildir hiçbir koşulda. Dahil olsa da 10 kere olamaz. Size böyle bir teklif yapmaya cesaret edememesi lazım ailenin. Eşiniz sizi gerçekten savunsaydı 2 borç olayı önce aile sizinle izin isteyerek selamlaşırdı. Pasif olmak iyi olmak değildir, etkisiz bir savunmanın da hiçbir anlamı yok.

Uzun lafın kısası para vermeyin, verdiklerinizi geri alın, eşinize bu konuda tepkinizi gösterin.

Vicdanım rahat etmiyor diyorsanız kardesinisec programından yüzsüz ve terbiyesiz olmayıp gerçekten yardıma muhtaç olan birine aylık 100 lira yardım yapın.

Kayınbiraderiniz de... Neyse.

Kardeşi 1500 borcu nasıl yapmış ya ? Okursunda adabinla oku be arkadaşım. Yapmaniz gerekenleri zaten fazlasiyla yapmışsiniz

ben de üniversite okuyorum... hem de çalışıyorum.. ailemden 1 kuruş kabul etmiyorum..
resmen o kayınbirader sırtını size dayamış... kp de tabi...
parası olmayan diş yaptırmaz, noluyor be...
sizin de çolugunuz çocugunuz olacak...
para kolay kazanılmıyor.. rızkınızı böyle dağıtmayın.. önünü alamayacaksınız...
çok iğrenç böyle para istemeleri... yüz vermeyin...

Ne vicdansızlığı, neler diyorsunuz siz, gece gece içime dert oldu.

Sadece ev masrafı ve kirasına 1000 lira harcayıp çalışmayan insanın ya ailesi zengin olmalıdır, ya da bu insan yok olmalıdır bana göre. Bu kafayla değil 5 yılda o paraları kazanmak, bir ev parası da borca sokacaktır aileyi.

Yüzsüz ve terbiyesiz olmasını geçiyorum, bir öğrenci para yok pul yok geçinemiyorum nasıl diyor acaba? Para kazanıyor da mı geçinemiyor, maaşı mı az, aile kurmuş da mı geçinemiyor? Başkalarının parasıyla geçinememek ne demektir?

Eşiniz de ne yazarsanız yazın yumuşak yüzlü. 1 değil 2 değil 5 değil kullanılmışsınız maddi olarak. Eşinizi anlayışla karşılayayım evet sevgide para olmaz lakin ailesi bu denkleme dahil değildir hiçbir koşulda. Dahil olsa da 10 kere olamaz. Size böyle bir teklif yapmaya cesaret edememesi lazım ailenin. Eşiniz sizi gerçekten savunsaydı 2 borç olayı önce aile sizinle izin isteyerek selamlaşırdı. Pasif olmak iyi olmak değildir, etkisiz bir savunmanın da hiçbir anlamı yok.

Uzun lafın kısası para vermeyin, verdiklerinizi geri alın, eşinize bu konuda tepkinizi gösterin.

Vicdanım rahat etmiyor diyorsanız kardesinisec programından yüzsüz ve terbiyesiz olmayıp gerçekten yardıma muhtaç olan birine aylık 100 lira yardım yapın.

Kayınbiraderiniz de... Neyse.
Hak veriyorum size. Araftayım. Bir yandan ''ya benim babam ya bemim kardeşim"bu durumda olsa diyip içimi yiyorum. Ondan oluyor zaten yumuşak yüzlülüğüm. Halbuki despotumdur normalde.
Zaten az evvel eşimle konuştuk biraz. O da aynı söylediğinizi dedi. Bir o mu var okuyan diye. 'Beni para işlerinize karıştırmayın'dedim, annemle konuşacağım zaten dedi. Abi napıyosun diye aramayan adama artık bir şey yapmam dedi

ben de üniversite okuyorum... hem de çalışıyorum.. ailemden 1 kuruş kabul etmiyorum..
resmen o kayınbirader sırtını size dayamış... kp de tabi...
parası olmayan diş yaptırmaz, noluyor be...
sizin de çolugunuz çocugunuz olacak...
para kolay kazanılmıyor.. rızkınızı böyle dağıtmayın.. önünü alamayacaksınız...
çok iğrenç böyle para istemeleri... yüz vermeyin...
Eşim yavaş yavaş anlamaya başladı. Kv ve abimler zaten çok farklı. Kv de zaten yok olduğunda ne o ne biz esirgemeyiz. Abimlerde aynı biz gibi tipik orta gelir çalışan insanlar. Ama kp ve kayınbirader sinir etti beni.
Burda neyi anladım biliyor musunuz kızlar sakin sakin konuşunca daha rahat çözülüyor sorunlar. Yazmasaydım kesin eşimle tartışacaktım.

Sabah iş var bana hanımlar. Sonuçta çok para kazanmam lazım:) hepinize teşekkürler. Sabah fırsat bulursam okumaya devam edeceğim

oncelikle sunu belirteyim tabiatim sebebiyle oldukca sert konusmalara sahip bir insanim o yuzdende ben olsam kisa ve net bir konusma yapardim.

"ben senin kazik kadar kardesine bakmak zorunda degilim! "

Ciddi anlamda geçim derdi çekiyor olsalar ve sizin elinizde varken vermezseniz evet vicdansizlik olurdu.Ama kp nnizde kayinbiraderinizde lüksleri için para istiyorlar..Onlar rahatlarindan feragat etmeyecek siz onların çilesini cekeceksiniz böyle mantik olmaz.. Kocaman adamlar gidip calissinlar.

kardesinin satacak bi teli arsa onu sataymis ya madem.bu para gozlulerin gozunu toprak doyursun

Ciddi anlamda geçim derdi çekiyor olsalar ve sizin elinizde varken vermezseniz evet vicdansizlik olurdu.Ama kp nnizde kayinbiraderinizde lüksleri için para istiyorlar..Onlar rahatlarindan feragat etmeyecek siz onların çilesini cekeceksiniz böyle mantik olmaz.. Kocaman adamlar gidip calissinlar.
Zaten sizinle aynı düşündüğüm için bu kadar öfkeliyim. İnsanlar lüksleri nedeniyle sıkıntıya düştüyse acımamak lazım diye düşünüyorum.
Bir müsibet bin nasihattan iyi derler eşimin aklı başına gelmiş.
Beni taraf etmeyecek. Bugün akşam da birlikte olursak kesin bir dille benden birşey istememelerini ve bu konuları yanımda konuşmamalarını isteyeceğim

Ne münasebet canim zaten yeterince yapmişsin yapacagini. Koskoca ailede kimse kalmadida ailenin gelini mi okutacak ögrencilerini. Ay yok yok sakın verme.

Ben de sanırım çok uzun yazacağım. Dertliyim...Bir çoğumuz gibi evlenene kadar borç yüzü görmemiştim. Ufacık birikimim vardı. Memur çocuğuyum idareyi bilerek büyüdüm. Eşimle tanıştığımızda bana ''ben olsam benimle evlenmem''dedi. Geçmişten gelen borçları vardı, hallederiz dedim. Öyle oldu da 3 yılda 40 bin tl ye yakın borç ödedik. Düğün yaptık, ele güne karşı eşimim yüzü eğilmesin diye sarraftan anlaşmalı bilezik aldık düğünün ertesi iade ettik. Arkadaşımın setini taktı eşim düğünde bana. Düğün ertesi onu da iade ettik. Düğünü çektiğimiz krediyle yaptık. Hiç gocunmadım. Bu süreçte eşim de elinden geleni yaptı destek oldu borçları ödemeye. Allaha şükür iyi bir işim iyi bir gelirim var. Bu süreç içerisinde tam düzlüğe çıkarken eşim karşı çıkmama rağmen bir işe girdi ve sonu hüsran 50 bin tl batırdı. Allah ödeyebileceğimiz kadar zarara soktu, güç kuvvet yerinde olsun öderiz dedik velhasıl 1 yılda baya toparladık. Bu süreç içerisinde evin tüm yükü bendeydi. Eşimin maaşı ancak kendi borçlarına gitti. Adamcağızın eline 100 tl kalmıyor harcayacak. Hayat müşterekse tüm zorluğu birlikte göğüsleyeceğiz. Çok şükür mutluyuz, canımız sağ. Lakin ailesinin beklentileri beni yormaya başladı. (kısa yazamıyacağım anladım).
Evlendik babası borç istedi, altınlar var ya... K.v ile ayrı cici k.v var. Cicinin dişleri yapılcakmış 30 çeyrek verdik 3 yıl önce.... hesabını yaparım 17 tanesini alamadık. Bu arada sürekli macera peşinde y.dışına gitti geldi iş kurcam diye. Yok bilet yok şu bu rahat 2 bin liram gitti. Gelen giden yok. Buraya gelir dönerken eşim biletini alır...
K.v ile aynı apartmandayız. Bir dükkan kirası var. Bir de kardeşimiz var ankara da ünv de okuyor. Annemin geliri yetersiz, k.p zaten biz para verelim desek diye bekliyor kendine hayrı yok. Kardeşi geçenlerde geldi 1500 tl borcum var. Aman para yaman para ben vermem dedim. Eşim 500 tl verdi. Sözde kardeşine ekimde para gelecek verecekti. Tabi gelmedi... bu arada k.p para istemiş eşimden. Eşim bana söyledi vallahi billahi senden gizli iş yapmak istemedim rıza göster babama para vereyim sana zararım olmayacak. Peki dedim verdi. Ben karışmam o parayı verirsen kendi borçlarını ödemeye gelince para isteme dedim. Dün erkek kardeş arıyor beni, açmadım teli allah var. Buraya gelecekmiş yol parası isteyecekmiş. Bir şekilde gelmiş. Bugün görüştük. Abim, eltim, kv, kardeş eşim ve ben. Bu sıçırtma bizi karşısına aldı yok şöyle geçinemiyorum yok böyle yok para yok pul yok krd çekin bana. Ortamda kredi çekebikecek tek kişi benim. Benden önce eşim dellidda evin tüm yükünü çekiyor kredi falan çekemez dedi. Sonra kv dediki abilerine işte son yılı yardım edin destek olun şu bu. Bir de eşim kardeşine diyor ki gel, okula sadece sınava git burda çalış para kazan beyefendi car car cevap veriyor. Neyse konu nihayete ermedi kalktık geldik. Eşim şu an evde değil birazdan gelecek bu konu açılacak. Ben değil 3bin 5bin aylık 100 tl ye bile razı değilim. Ailesi yordu para mevzusunda. Babamın para ihtiyacı oldu adam el oğlu var diye bana sormadı gitti halamla teyzemden borç aldı. Kendi anneme 20 tl para versem almaz. Ben insanların bu kadar pervasız olup ajitasyon yapıp para istemelerine dayanamıyorum. Eşimi de rencide etmeden kardeşine yardım etmesini istemediğimi, vermiş olduğu parayı da almasını istediğimi söylemek istiyorum. Kardeşi parayı alırken gerekirse telimi satar öderim diyordu. Çok mu vicdansızım bilmiyorum. Eşim gerçi kesin bir dille faydası olmayacağını söyledi ama yufka yürekli saf yine girecek bir girdaba. Bugüne kadar hiç yapmadım ama 'benim param' mevzusuna olayı getirip, eşimi kırmak istemiyorum. Ama bıçak kemiğe dayandı. Benim param.. Eşimle konuşmamda yol gösterin
Bana da bir 5bin çıksana bacım ya. Allah aşkına bu kadar saf olmayın bırakın ne halleri varsa görsünler ve gidin eviniz kira ise ev alın, kendi borcuma yetemiyorum deyip çıkın işin içinden.

Sabah iş var bana hanımlar. Sonuçta çok para kazanmam lazım:) hepinize teşekkürler. Sabah fırsat bulursam okumaya devam edeceğim
Bence de canim senin daha cook calisman lazim ama sen boyle devam ettikce ne esinin borclari biter ne ailesinin sen olmasan ne yapacaklarmis acaba iyiki calisiyorsun bu boyle evlilikten cok baska biseye donmus esin nasil kendine yedirebildi anlamadim zaten ondan bundan bilezik taki seti falan o da yetmemis allah bilir cogunu senin ailenin taktigi ceyrekleri de gitmis cici annesine vermis bide ustune bi ton borc odetmis sana bravo walla adam akilliymis iyi bir secim yapmis ama sana diyecek bisey bulamadim ailene bu kadar yedirmemissin yazik onlara bundan sonra ben olsam kendime ve aileme bakarim..

Back