Ben de sanırım çok uzun yazacağım. Dertliyim...Bir çoğumuz gibi evlenene kadar borç yüzü görmemiştim. Ufacık birikimim vardı. Memur çocuğuyum idareyi bilerek büyüdüm. Eşimle tanıştığımızda bana ''ben olsam benimle evlenmem''dedi. Geçmişten gelen borçları vardı, hallederiz dedim. Öyle oldu da 3 yılda 40 bin tl ye yakın borç ödedik. Düğün yaptık, ele güne karşı eşimim yüzü eğilmesin diye sarraftan anlaşmalı bilezik aldık düğünün ertesi iade ettik. Arkadaşımın setini taktı eşim düğünde bana. Düğün ertesi onu da iade ettik. Düğünü çektiğimiz krediyle yaptık. Hiç gocunmadım. Bu süreçte eşim de elinden geleni yaptı destek oldu borçları ödemeye. Allaha şükür iyi bir işim iyi bir gelirim var. Bu süreç içerisinde tam düzlüğe çıkarken eşim karşı çıkmama rağmen bir işe girdi ve sonu hüsran 50 bin tl batırdı. Allah ödeyebileceğimiz kadar zarara soktu, güç kuvvet yerinde olsun öderiz dedik velhasıl 1 yılda baya toparladık. Bu süreç içerisinde evin tüm yükü bendeydi. Eşimin maaşı ancak kendi borçlarına gitti. Adamcağızın eline 100 tl kalmıyor harcayacak. Hayat müşterekse tüm zorluğu birlikte göğüsleyeceğiz. Çok şükür mutluyuz, canımız sağ. Lakin ailesinin beklentileri beni yormaya başladı. (kısa yazamıyacağım anladım).
Evlendik babası borç istedi, altınlar var ya... K.v ile ayrı cici k.v var. Cicinin dişleri yapılcakmış 30 çeyrek verdik 3 yıl önce.... hesabını yaparım 17 tanesini alamadık. Bu arada sürekli macera peşinde y.dışına gitti geldi iş kurcam diye. Yok bilet yok şu bu rahat 2 bin liram gitti. Gelen giden yok. Buraya gelir dönerken eşim biletini alır...
K.v ile aynı apartmandayız. Bir dükkan kirası var. Bir de kardeşimiz var ankara da ünv de okuyor. Annemin geliri yetersiz, k.p zaten biz para verelim desek diye bekliyor kendine hayrı yok. Kardeşi geçenlerde geldi 1500 tl borcum var. Aman para yaman para ben vermem dedim. Eşim 500 tl verdi. Sözde kardeşine ekimde para gelecek verecekti. Tabi gelmedi... bu arada k.p para istemiş eşimden. Eşim bana söyledi vallahi billahi senden gizli iş yapmak istemedim rıza göster babama para vereyim sana zararım olmayacak. Peki dedim verdi. Ben karışmam o parayı verirsen kendi borçlarını ödemeye gelince para isteme dedim. Dün erkek kardeş arıyor beni, açmadım teli allah var. Buraya gelecekmiş yol parası isteyecekmiş. Bir şekilde gelmiş. Bugün görüştük. Abim, eltim, kv, kardeş eşim ve ben. Bu sıçırtma bizi karşısına aldı yok şöyle geçinemiyorum yok böyle yok para yok pul yok krd çekin bana. Ortamda kredi çekebikecek tek kişi benim. Benden önce eşim dellidda evin tüm yükünü çekiyor kredi falan çekemez dedi. Sonra kv dediki abilerine işte son yılı yardım edin destek olun şu bu. Bir de eşim kardeşine diyor ki gel, okula sadece sınava git burda çalış para kazan beyefendi car car cevap veriyor. Neyse konu nihayete ermedi kalktık geldik. Eşim şu an evde değil birazdan gelecek bu konu açılacak. Ben değil 3bin 5bin aylık 100 tl ye bile razı değilim. Ailesi yordu para mevzusunda. Babamın para ihtiyacı oldu adam el oğlu var diye bana sormadı gitti halamla teyzemden borç aldı. Kendi anneme 20 tl para versem almaz. Ben insanların bu kadar pervasız olup ajitasyon yapıp para istemelerine dayanamıyorum. Eşimi de rencide etmeden kardeşine yardım etmesini istemediğimi, vermiş olduğu parayı da almasını istediğimi söylemek istiyorum. Kardeşi parayı alırken gerekirse telimi satar öderim diyordu. Çok mu vicdansızım bilmiyorum. Eşim gerçi kesin bir dille faydası olmayacağını söyledi ama yufka yürekli saf yine girecek bir girdaba. Bugüne kadar hiç yapmadım ama 'benim param' mevzusuna olayı getirip, eşimi kırmak istemiyorum. Ama bıçak kemiğe dayandı. Benim param.. Eşimle konuşmamda yol gösterin