• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En nefret ettiğim konu para başıma dert oldu (sanırım kısa tutamadım)

Konu sahibesi bu zamana kadar benim param dememiş lakin eşi dahil herkesin beklentisi olmuş.Eşinin evlenmeden önceki borçları,cici kv diş,kardeşe para,uçak bileti bilmem ne.
Bence artık bu benim param demenin zamanı gelmiş.
Direkt olarak söyleme ama ima et.

İnsan bu kadar yüzsüz olamaz.Sen oğlunu 40bin tl borçla evlendir; altın,set,ev,araba isteyen kızlardan olmayan tok gözlü bir gelin bul; oğlun 50binlik zarar etsin gelinin ona da destek olsun, bütün bunlar olurken kendi keyfine onların çeyrekleriyle git dişlerini yaptır,okuyan evladının borçlarını da oğluna-gelinine yık...Arada götürdükleri de cabası...Ya insanlar ne kadar uyanık ve yüzsüz.Sizi sömüre sömüre yaşamayı hayat biçimi haline getirmişler, nasıl izin verdiniz buna. Biran önce ev alın mesafe koyun aranıza,ilk evinizin parası uçup gitmiş,bari 2.ev paranız heba olmasın

Evet baştan belli taviz çok yanlış altın alacak para yok siz herşeyi kabullenmişsiniz ileride ne yaptın ki olur insanoğlu nankör buna hazırlıklı olun derim
Siz en başında kendinizden taviz vermişsiniz. Eşinizin başı eğilmesin diye sarraftan bilezik alıp iade etmişsiniz, ne için gösteriş için, geline bilezik takmadı demesinler diye. Eşinizin sizden önceki borcunu kabullenmişsiniz, eşiniz ben olsam benimle evlenmem demiş.Ardında 50 bin borç yapmış. Nasılsa yardım eden var, nasılsa kocayı böyle kabullenen var diye... Daha ailesi kısmının devamını okumadım. Kusura bakmasınlar da ekmek parası kolay mı kazanılıyor. Valla yerinizde olsam 5 lira vermem. Ne güzel, siz çalışın kazanın kocanızın borçlarını ödeyin daha da yetmesin ailesine gönderin.

Bal gibide benim param olayina getirin.. Cok bile idare etmissiniz yani.. Surekli harc.borclami ugrasacaksiniz.. Sakin.kredi cekmeyin... Sizin yaptiklarinizi esiniz gormuyorsa daha hala.beklentiye girecekse kirilsin.zaten... Kendinize bakin birazda..
Yazik degil mi size o paralar hic kolay kazanilmiyor.. Yapmaniz gereken.sey basit karsi taraf.gibi bencil olmak.. Vallahi insanlar.bundan.anliyor daha kiymetli olursunuz..

Düğün yaptık borca girdik demedim dikkatli okursanız. Düğün yapmak istedim yaptık. İşin bu kısmında değilim. Sonraki süreçteki aymazlıktayım. Zaten kv ile de ilgili bir şey söylemedim. Onla ilgili durum yok çok.
Ayrıca kullanamayacağım setle ne havası atabilirim ki. Benim ailem çok istedi set taksınlar, yok takacaklar mı vb. Paramızı 3 bin tl sete gömmek istemedik hayatta kullanmayacağım. Annemler de mutlu oldu.

Ben 40 ve 50 bin borctan gerisini pek okuyamadim. Kv kp geciyodu aralarda bir de orda cok para mevzusu olmus onu gordum. Size de yazik. Hep birileri icin ugrasmissiniz. Annem istedi seti demeni bile onu gosteriyo.

Bir erkek bekarlikta borcluysa bir daha asla toparlanamiyor.

Kimseyi suclamaniza gerek yok. Cunku kendi secimleriniz bu kadar yukun altina en basta girerek yolunacak kaz imaji vermissiniz.

Daha ne vereceksiniz,aferdersiniz karsi taraf bulmus bir maden ... Aslinda madem degil size nezaketimden maden dedim.belli ki cok iyi niyetli birisiniz lutfen kendinizi biraz daha düşünün.

buna bir dur deme zamanınız gelmiş...

büyük bir olasılıkla önceden yaptığınız tüm iyilikler yok sayılıp kötü gelin olacaksınız....

para verilir aileye, ama kullanılmaya başladıysanız dur demek gerekir. dur deyin lütfen...

Konu sahibi kendine aci biraz.. Esinden gizli birikim yap motivasyon olur.. esinede onlarada mustahak..

Ben 40 ve 50 bin borctan gerisini pek okuyamadim. Kv kp geciyodu aralarda bir de orda cok para mevzusu olmus onu gordum. Size de yazik. Hep birileri icin ugrasmissiniz. Annem istedi seti demeni bile onu gosteriyo.

Bir erkek bekarlikta borcluysa bir daha asla toparlanamiyor.

Kimseyi suclamaniza gerek yok. Cunku kendi secimleriniz bu kadar yukun altina en basta girerek yolunacak kaz imaji vermissiniz.
Zaten suçlamıyorum bundan sonra nasıl devam edeyim derdindeyim. Kimseyi kırmak istemiyorum. Ama eşim de benim gibi düşünüyor dün kısacık konuştuk. Sanırım sakin bir şekilde çözeceğim allah nadip ederse

Artık vermeyin para mara, kredi de asla çekmeyin.Ne kadar yüzsüzmüş hepsi, istedikçe siz de verdikçe bir sınır yok, sizi delirtene kadar böyle gider.Eşiniz de artık aklını başına toplasın, kenarda köşede anladığım kadarıyla kötü gün için paranız birikiminiz yok.Elde avuçta ne varsa zaten borçlara gitmiş, kenara atacağınız para da eşinizin ailesinin dişine , borcuna gitmiş.Valla ben burada çıldırdım konuyu okurken, eşinizle hangi şekilde artık sizi anlayacaksa o dilden konuşun, yeter ki artık sizi kullandırtmasın.Ben sizin yerinizde olsam , maaşımdan atarım her ay kenara para , eşime de söylemem.Kendinizi de düşünmeniz lazım.

Ben size olacak olanları söyleyim okaynına para verip olutsan yarın hanımı seni sevmez evine dahi gelmezler malun elti,eltiyi sevmez sende yaptığın fedakarlığa acırsın
kimse kimseyi okutmasın özellikle evliyse ne kız tarafı nede erkek benim için doğrusu bu

valla zıkkımın kökünü vermem bu asalaklara.
öğrenci adam 1500 tl nası borç yapmış. ayda 1000 lira siz kendinize harcayamıyorsunuz belki.
bırakın Allah aşkına. o parayı çöpe atarım da bu insafsız, aç gözlülere vermem.
huyum kurusun isteyenden 1tl esirgerim içimden gelene de elimde ne varsa yaptıkça mutlu olurum.
eşinize anlatın durumu, empati yapsın. sizin aileniz bu kadar size yük olsa hoş mu? herkesin kendi evi, düzeni. ha ihtiyaçtır, hastalıktır, yoktur o ayrı ama bu resmen aymazlık.
geri adım atmayın, bir kere didişirsiniz ama ömür boyu kurtulursunuz.

Cok zor yanlis anlamadim degil mi konusulurken abinin son senesi yardim edin diye esinizden mi bahsediliyor. Herkes niye kendi hayatina bakmiyor cok ilginc. Bizde de durum buna yakin abi ailenin yukunu cekiyor maddi manevi (benim esim(
kardesi ki aralarinda 3 yas var evin kucuk simarik oglu. Neymis esim yanina alacakmisda ise koyacamis da bakacakmis da falan fcilan. Allahtan anasi babasi kiyamaz kucuk ogullarindan ayrilmaya da oyle bir ise kalkismiyorlar. Ama elhamdulillah esim buyuk olcude akilllik ediyor bu konuda simdi . Zamaninda cok somuruldugu icin biraz biraz farkina variyor. Darisi esinizin basina

Zaten suçlamıyorum bundan sonra nasıl devam edeyim derdindeyim. Kimseyi kırmak istemiyorum. Ama eşim de benim gibi düşünüyor dün kısacık konuştuk. Sanırım sakin bir şekilde çözeceğim allah nadip ederse
Esin senin gibi dusunuyosa problem yok. Esin umarim is kurmaya filan kalkiasmaz bir daha.

Eşim yavaş yavaş anlamaya başladı. Kv ve abimler zaten çok farklı. Kv de zaten yok olduğunda ne o ne biz esirgemeyiz. Abimlerde aynı biz gibi tipik orta gelir çalışan insanlar. Ama kp ve kayınbirader sinir etti beni.
Burda neyi anladım biliyor musunuz kızlar sakin sakin konuşunca daha rahat çözülüyor sorunlar. Yazmasaydım kesin eşimle tartışacaktım.
tabi öyle oluyor... fikir alışverişi iyidir :) biz hep burdayız :) En Büyük KK

7 yıl eşimin borcunu ödedim baktım sonu yok 5 yıl önce ev aldım ailemin yardımı ile
Eşime yardım kesilince ne oldu biliyormusun 9 ay önce evi terk etti
Kimse acıma üzülme sonra açıncak duruma düşüyorsan eğer bir vermeye başlarsan sonu gelmez

siz sadece eşinle kurduğun çekirdek ailenin sorumluluğunu değil tüm sülalenin sorumluluğunu almışsınız...herkes başı sıkışınca size geliyor bu ne yaa banka mısınız siz nakde ihtiyacı olana kredi falan...

insanlar zaten yüzsüzler.isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü misali....ama babanız sizi bunlara bakın diye mi okuttu?

bildiğin parazit bunlar yaaa....

Genel olarak katılıyorum aile konusunda. Ama düğün süreci ve altınlar konusunda katılmıyorum. Sonuçta yoktu eşimde ve biz böyle çözüm bulduk. Bundan da gocunmadım. Eğer mahalle baskısı olmasa bir nikah yüzüğü ile de evlenirdim.
Bu nedenle asla eşimi ezmem. Konu da ne kadar tok gözlü olduğumu anlatmak için buna yer verdim eşimi yermek için değil gerçekten
Anladigim kadariyla esine toz kondurmak istemiyorsun ama burda asil suclu esin bence ailesine tavrini koyabilse bnlar bu kadar yuz bulamaz kocami ezmem diyosun ama o seni ezip nasil senin ceyreklerini babasina verebilir nasil goz yumabilir buna sen onunla evlenebilmek icin ailene yalanlar soylemissin set ve altinlar konusunda insan demezmi sana evlenirken bisey yapamadim gel su ceyreklerle 2 bilrzik alalim koy kenara diye bu kdar iyi niyetli olmayin bence cunku insanlar artik iyi niyet avcisi olmus bundan sonra yedirme parani kimseye..

Artık vermeyin para mara, kredi de asla çekmeyin.Ne kadar yüzsüzmüş hepsi, istedikçe siz de verdikçe bir sınır yok, sizi delirtene kadar böyle gider.Eşiniz de artık aklını başına toplasın, kenarda köşede anladığım kadarıyla kötü gün için paranız birikiminiz yok.Elde avuçta ne varsa zaten borçlara gitmiş, kenara atacağınız para da eşinizin ailesinin dişine , borcuna gitmiş.Valla ben burada çıldırdım konuyu okurken, eşinizle hangi şekilde artık sizi anlayacaksa o dilden konuşun, yeter ki artık sizi kullandırtmasın.Ben sizin yerinizde olsam , maaşımdan atarım her ay kenara para , eşime de söylemem.Kendinizi de düşünmeniz lazım.
Aslında daha uzatmamak için yazmadım allaha şükür birikimim var düğün altınlarımdan 17 çeyrek haricinde duruyor :) kötü gün paramız, bireysel emeklilik birikimlerimiz de var hatırı sayılır miktarda. Bu söylediklerim hazırdan gitmedi şükür. Son aylarda eşimde görmeye başladı o da birikim yapıyor yavaş yavaş. Bu konuyu gündem yaptık. Gerçekten verdiklerimde gidende değilim. Doğru veya yanlış onları rızamla verdim. Muhasebesini yaptığım bundan sonrası. İnşallah iyi olacak ve toparlayacağım kendimi

Back
X