En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

thumb_456463619.JPG
[/URL][/IMG]

buda yaptığım pirinç lokumu

rica ederimm canım, ellerin dert görmesin senin lokumda pek bir güzele benziyor.afiyet olsun nişanlına :))

şekerlerim,hastalıkdı , işin yoğunluğuydu derken buraya epeydir tarif ekleyemediğim ama fırsat buldukça bakıp ağzımın suları siliyorum yeni tariflerin kaydirigubbakcemile3 dün akşam misafir bir ablam vardı bizde onunla beraber haşhaşlı çubuk yaptık.ben ilk defa yaptım ve yedim , tadını çok beğendim sizlerle paylaşmak istedim hemen :))

haşhaşlı çubuklar

malzemeler;

1 küçük paket milföy hamuru
3 yemek kaşığı dövülmüş haşhaş
2 yemek kaşığı tereyağ

yapılışı;

haşhaşı tereyağında birgüzel kavurduk.mülföyün üzerine ekmeğe saralle sürer gibi haşhaşlı sosdan sürdük. milföyleri bir parmak genişliğinde kesdik.üst üste iki milföyü koyup kıvırdık.180 derece fırında 20 dak pişirdik ve sıcak sıcak yedik.haşhaş sevenler için güzel bir lezzet olduğunu ve denemenizi tavsiye ederim

Eklentiler

• $Has.jpg
    $Has.jpg
    11,1 KB · Görüntüleme: 44
  • $Haş.jpg
    $Haş.jpg
    10,5 KB · Görüntüleme: 38
aynı tepside pişirdiğim arasında patates ve kaşar olan rulo buzluk böreğim ve cahidenin elleri sitesineden denediğim lokumlu kurabiyeler..
MALZEMELER
1 Paket muzlu toz puding (pişirilmemiş)
125gr.teryağı yada margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
yarı paket k. tozu
Aldığı kadar un
Üzerine serpmek için pudra şekeri
ıçine koymak için renkli küçük lokumlar(miktarını yazmıyorum biz bir kiloda alsak üç gün sürmeden bitiyor:) Yani sizde çocuklara göre alın
YAPILIŞI
Her zaman yaptığınız gibi un hariç bütün malzemeleri karıştırın.Unu azar azar yumuşak bir hamur elde edene kadar ilave edin.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tezgahın üzerinde çay bardağı büyüklüğünde açın içine bir tane lokum koyun kapatın.Önceden175 derecede ısıtılmış fırına sürün.renkleri çok kızarmadan çıkarın sıcakken üzerine bolca pudra şekeri serpin afiyet olsun.
4276.jpg

cahidenin elleri sitesinden alıntı foto..lokumları göstermek istedim..
S6000020.JPG

Son düzenleme:
moonserosecim haftasonu denemeni yapmışın bakıyorum da eline sağlık...

Son düzenleme:
Yoğurtlu Cheese kek
Labnesiz
cheese.jpg

2 yumurta, 1 kaşık un, yarım kilo suyu süzülmüş yoğurt, yarım pk kabartma tozu, damak tadınıza göre şeker muhallebi gibi pişirin altına erimiş yağla karılmış pötübör.
Fırına verin 180 derecede pişirin. Önece çok güzel kabarıyor.Fırını kapattıktan sonra sönüyor. Üstüne dr oetkerin meyve sosu yada evde yapabileceğiniz kakao sos. Oldu bitti.

Edit:Bir daha yaptığımda biraz yağ ekleyeceğim bakalım nasıl olacak.

bu tarifi ve fotoyu görünce ilk cümlem şu oldu:vay be ne becerikli hatunlar varmış bizim topikte oldu..millet bi de bana beceriklisin diyo..seni görmemişler daha anlaşılan..link attığın site senin mi bu arada?

Evet benim blogum vakit buldukça yazıyorum. Bu yakınlarda bir sürü şey pişirdim ama foto çekemedim. Makinem çocukların elinde bayağı hasar gördü:KK43: Zaten güzel olunca anında bitiyor, Kötü olursa da resmini çekmeye gerek yok hasır altı ediyorum:)))

elleriniz dert görmesin hatunlar valla sayenizde gözüm gönlüm bayram etti opuyorumnanaktan

merhaba kızlar bende margarinle yaptığınız kek tarifi isticektim sizden ben hep sıvıyağla yapıyorum keklerimi güzelde sonuç alıyorum ama bide margarinle denemek istiyorum nası bi özelliği oluyo

merhaba kızlar bende margarinle yaptığınız kek tarifi isticektim sizden ben hep sıvıyağla yapıyorum keklerimi güzelde sonuç alıyorum ama bide margarinle denemek istiyorum nası bi özelliği oluyo

sana da mrb bittercim topiğe hoşgeldin,bence pek de fark yok belki biraz daha sıvıyağla yumuşak oluyo olabilir kek diye düşünüyorum..yağ koymadan da denedim ben ,o şekilde de oluyo yani...:kahve:

sana da mrb bittercim topiğe hoşgeldin,bence pek de fark yok belki biraz daha sıvıyağla yumuşak oluyo olabilir kek diye düşünüyorum..yağ koymadan da denedim ben ,o şekilde de oluyo yani...:kahve:

hoşbuldum canım çok saol bu topiğine ilk gelişim değil sürekli uğrayıp takip ediyorum yağ koymadan nası bişi oluyoki ben kuru kıtır bi kek yapmak istiyorum içi nemli ıslak kekleri sevmiyoruz eşimle hazır keklerdeki gibi bi tat olsun istiyorum

hoşbuldum canım çok saol bu topiğine ilk gelişim değil sürekli uğrayıp takip ediyorum yağ koymadan nası bişi oluyoki ben kuru kıtır bi kek yapmak istiyorum içi nemli ıslak kekleri sevmiyoruz eşimle hazır keklerdeki gibi bi tat olsun istiyorum

canım merhaba yıllardır aynı tarifle aynı usülle kek yaparım ve herkes hazır kek gibi olmuş der terkibi şöyle

-3 yumurta
-1 bardak sıvıyağ veya 1 paket margarin hangisi olursa olur
-1 bardak toz şeker
-2 veya 2,5 bardak elenmiş un
-keki neyli yapmak istersen ona göre malzeme benim favori malzemelerim tarçın, fındık kırığı ve kuru üzüm siyah kuru üzümde koyabilirsin rengi çok hoş duruyor veya karışık meyva kuruları satılıyor onlardan koyarsan daha da hazır gibi oluyor
-vanilya -kabartma tozu
öncelikle yumurtaları mikserin yüksek devrinde çırpmaya başlıyoruz iyice çırp rengi değişsin kabarsın,daha sonra şekeri ilave et iyice çırp şeker bayağı eriyecek sonrasında yağımızı katıp çırpmaya devam ediyoruz, elenmiş unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz sonrasında kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ekliyoruz,tarçını tercihiniz kadar katıyoruz çok veya az,üzümleri ikiye bölüyoruz küçültüyoruz,una bulayıp karışıma ekliyoruz(bu işlemleri yapma nedeni malzemeleri hafifletip dibe çökmemelerini sağlamaktır)malzemeleri ekledikten sonra kaşıkla şöyle bir çeviriyoruz fazla karıştırmıyoruz hamjurumuzu yağlı kağıtla kaplanmış baton kalıba döküyoruz ben baton kalıp seviyorum bu kekde, kesildiğinde tost ekmeği gibi duruyor.keki soğuk fırına koyuyoruz benim fırın turbo 160 derecede pişirmeye başlıyorum 40 dk kadar pişiriyorum sonlara doğru 165 e getiriyorum bu sayede dışı sanki bir kabukla kaplıymış gibi oluyor fırından çıkarınca hiç dokunmadan iyice soğumasını bekliyorum ondan sonra kesiyorum.dikkat ederseniz süt veya yoğurt yok bu kekde bu sayede içi nemli gibi olmuyor hazır kekler gibi oluyor ve o tuhaf yumurta süt karışımı kokusu olmuyor sıvı şeyler olmadığı için çok un da kaldırmaz ve çok kabarıp büyük bir kek olmaz ama enfes bir kek olur,denerseniz memnun kalacağınız kolay bir tariftir umarım beğenirsiniz::))))isterseniz kekunla da uygulayabilirsiniz o zaman kabartma tozu katmazsınız afiyet olsun...

canım merhaba yıllardır aynı tarifle aynı usülle kek yaparım ve herkes hazır kek gibi olmuş der terkibi şöyle

-3 yumurta
-1 bardak toz şeker
-keki neyli yapmak istersen ona göre malzeme benim favori malzemelerim tarçın, fındık kırığı ve kuru üzüm siyah kuru üzümde koyabilirsin rengi çok hoş duruyor veya karışık meyva kuruları satılıyor onlardan koyarsan daha da hazır gibi oluyor
-vanilya -kabartma tozu
öncelikle yumurtaları mikserin yüksek devrinde çırpmaya başlıyoruz iyice çırp rengi değişsin kabarsın,daha sonra şekeri ilave et iyice çırp şeker bayağı eriyecek sonrasında yağımızı katıp çırpmaya devam ediyoruz, elenmiş unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz sonrasında kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ekliyoruz,tarçını tercihiniz kadar katıyoruz çok veya az,üzümleri ikiye bölüyoruz küçültüyoruz,una bulayıp karışıma ekliyoruz(bu işlemleri yapma nedeni malzemeleri hafifletip dibe çökmemelerini sağlamaktır)malzemeleri ekledikten sonra kaşıkla şöyle bir çeviriyoruz fazla karıştırmıyoruz hamjurumuzu yağlı kağıtla kaplanmış baton kalıba döküyoruz ben baton kalıp seviyorum bu kekde, kesildiğinde tost ekmeği gibi duruyor.keki soğuk fırına koyuyoruz benim fırın turbo 160 derecede pişirmeye başlıyorum 40 dk kadar pişiriyorum sonlara doğru 165 e getiriyorum bu sayede dışı sanki bir kabukla kaplıymış gibi oluyor fırından çıkarınca hiç dokunmadan iyice soğumasını bekliyorum ondan sonra kesiyorum.dikkat ederseniz süt veya yoğurt yok bu kekde bu sayede içi nemli gibi olmuyor hazır kekler gibi oluyor ve o tuhaf yumurta süt karışımı kokusu olmuyor sıvı şeyler olmadığı için çok un da kaldırmaz ve çok kabarıp büyük bir kek olmaz ama enfes bir kek olur,denerseniz memnun kalacağınız kolay bir tariftir umarım beğenirsiniz::))))isterseniz kekunla da uygulayabilirsiniz o zaman kabartma tozu katmazsınız afiyet olsun...

3 yıl kadar önce böyle bi kek tarifim vardı..düzenli bi tarif defterim olmadığı için kaybettim...
bu haftasonu anneme soruyodum nasıl yepıyoduk diye ama o da toparlayamadı..çok teşekkür ederim tekrar tarifi buldum en kısa zamanda deneyeceğim..

noniscim çok teşekkür ederim tarif için ben kekime mutlaka yoğurt yada süt koyardım bide bu tarifi denicem

-3 yumurta
-1 bardak toz şeker
-vanilya -kabartma tozu

ben de sütsüz hiç denememiştim valla..hatta süt yok diye kek yapmaktan vazgeçerim..teşekkürler paylaşımın için...

bende en kısa zamanda deneyecem bu sütsüz,yağsız kek tarifini ,bi arada da baton kek kalıbı almam lazım ama ondan yok bende:)
bu arada görüşmeyeli nasılsınız monserose,ezineecimm diğer adını yazamadığım tüm arkadaşlarım....

bende en kısa zamanda deneyecem bu sütsüz,yağsız kek tarifini ,bi arada da baton kek kalıbı almam lazım ama ondan yok bende:)
bu arada görüşmeyeli nasılsınız monserose,ezineecimm diğer adını yazamadığım tüm arkadaşlarım....

ben iyiyim royallcim,özlüyoruz seni buralarda.. bi yaramazlık yoktur umarım?

AKITMA:
DSCF0046.JPG

DSCF0050.JPG

DSCF0051.JPG

İNTERNETTEN ALINTIDIR..
malzemeler:un,tuz,maya,su
yapılışı:malzemeler ilave edilir bozadan daha
civik akici bir hamur elde edilene kadar un ilave EDILIR
* Hamur elde edilir mayalanmasi icin kenara alinir
* Mayalanan hamurdan kepce yardimiyla
yaglamis teflon tavaya dökülür arkali önlü pisirilir
* Sonra tereyag ile yaglanir,
* Ister sade ister icine peynir vs konularak afiyetle yenir
dün bu tarifi yaptık,tadı hala damağımda sankiohaoldumsmile

bu tarifi denemeyi düşünüyorum bu akşam..baklayı bu şekilde yapan var mı?
EVCıNı.COM SıTESıNDEN ALINTIDIR
bakla_copy_1.jpg

Zeytinyağlı Taze Bakla

Malzemeler:

600 gr. taze bakla
Yarım demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı un
1 su bardağı oda sıcaklığında su
Tuz
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet kesme şeker
Tarif:

Baklaları öncelikle temizce yıkayın. Uçlarını kesin ve boylarına göre 2-3 parçaya bölün.
Bir tencerede yağı kızdırın ve küçük küçük doğranmış soğanları rengi sararana kadar bir miktar tuzla ve şekerle kavurun. Tuz ve şeker soğanın çabuk sararmasını sağlar.
Baklaları ekleyin. Tahta kaşıkla hepsini karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika kadar baklaları sarartın.
Sürenin sonunda oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı unu ekleyin. Topak kalmaması için iyice karıştırın. Suyu, tencereye ekleyip, hafifçe tencereyi sallayın. Tencerenin kapağını kapatın.
Baklaların boyutuna göre 50 -60 dakika kadar, tencerenin kapağını hiç açmadan orta ateşte pişirin. Bu sürenin sonunda suyunu çekecek ve yağına kalacaktır.
Ocağın altını kapattıktan sonra baklalar soğuyana kadar bekleyin. Servis tabağına alın. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve ince doğranmış dereotu serpiştirerek servis yapın. Yanına sarmısaklı yoğurt eklemeyi unutmayın.

X