Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
vee hemen buldum :)) gökkuşağı salatası
4 adet orta boy patates.
_ yarim demet yesil sogan mevsimindeyse
_ 1 kucuk kivircik
_ 3 adet havuc
_ 1 adet kirmizi lahana
_ 1 kutu misir
_ 5 yada 6 yemek kasigi mayonez..
_ yarim limon
_ zeytin yagi
_ tuz
çoook teşekkür ederim
yarınki konuklarıma bunu yapıyorumm:)
canım bende fotoğraf yüklemek istiyorum 100 mesaj olmadan olmuyormuş sen becermişsin nasıl yaptığını teferruatlı bir şekilde anlatırsan sevinirim
sekerim mesajı yazınca en altta diger secenekler var orada eklenti ekle ye tıkla sonra yeni sayfa acılıyor gözat tıkla bilgisayarında resimler neredeyse o radan resmi sec yükle ye tıkla işte bu kadar sorun olursa ben buradayım
yükledigin fotograf cok büyük bir dosyadır ozaman ben telefonumla cektim attım en alttaki cevapla tıklıyorsun deilmibende yüklemeyi yaparken bağlantı sıfırlandı diyor yükleme gerçekleşemiyor
rica ederim vee bende isterimmm delikafadulden tamam tamam uzakdasın sen resmini gönder yeter kaydirigubbakcemile3
merhaba hatunlar,nasılsınız? size yazmıştım ya pirinç lükumu diye bir tatlı yaptım bir gece dolapta beklemesi gerekiyor diye,bekledi ve dün akşam afiyetle yedik :)) tarifine gelince;
***PİRİNÇ LOKUMU***
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
bir fiske tuz
yarım yemek kaşığı margarin veya tereyağ
YAPILIŞI
Pirinci yıkayıp üzerini kapatacak kadar sıcak su koyun.Bir saat bekletin
Bir tencereye su ve sütü alıp içine pirinci dökün,kaynamaya başlayınca altını kısın.
Pirinçler açılıp kıvamı koyulaşınca içine şekeri,hind.cevizini,ve çok az suyla açtığınız nişastayı ilaveedin
birkaç dakika daha pişirmeye devam edin.
Ocaktan alınca içine yağını katıp eriyene kadar karıştırın.
Dibini ıslattığınız yayvan bir kaba döküp kaşıkla düzeltin.
Bir gece dolapta bekletin
Ertesi gün tatlıyı lokum büyüklüğünde dilimlere kesip,bolca hind.cevizine bulayın.lokumlar hazır hazır da benim evde hind.cevizim kalmadı üzerine bulayacak bende dövülmüş fındıkla servis ettim :))
kızlar sönmemiş kireçte bekletilmiş kabak tatlısı yapmak istiyorum..bilenlerin insanlık namına püf noktalarını ve miktarlarını yazmasını istiyorum...özellikle hataylıların..çünkü o yöreye aitmiş..taktım kafaya ..hüsranla sonuçlanmadan yardım ediiiinn...
tarifini denedim hafif lezzetli bir ttlı oldubende senin gibi hindistan cevizine bulayamadım yanlız tepsinin altına tarçın serptim tatlıtı döktüm servis yaparkende
tarçın ve cevizle süsledim
Bİrde arkadaşlar sizden bir ricam olacak, pudingli kurabiye tarifini bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.
Tarifin Hazırlanışı
- 1 kg kabak,
- 1,5 kg tozşeker,
- 4 bardak su,
- 250 gr sönmemiş kireç,
- 1 limon (veya 1,5 gr limontuzu).
canım bu tarifi elif arkadaşımız yazmış....... bende böyle yapıyorum kabak tatlısını.......çok güzel kıtır kıtır oluyor nefis bir tat ....kabağı hiç sevmezdim komşum yapmıştı geçen yıl çok hoşuma gitti bende ondan öğrendim yaptım yanlız ben fazla bekletmişim suda kireç tadı belli oldu sen istersen fazla bekletme bide içine biz ya tarçın kabuğu yada karanfil koyuyoruz pişerken mükemmel bir kokuda oluşuyo hemde tad.........ben hataylıyım bizde bu kabak tatlısı bide turunç tatlısı kışa girmeden yapılır kaldırılır misafirlere ikram edilir öyle böyle azda yapmayız o kocaman balkabaklarının tümünce baya bereketli olur maşallah......turunç tatlısınıda öneririm oda çok güzel ama biraz zahmetli uğraştırıyo bir günde yapılacak tatlı değil yani.....
- Kabaklar, çekirdekleri çıkarılıp kabukları kesildikten sonra, kare şeklinde küçük küçük doğranır. 20 bardak suda, 250 gr sönmemiş kireç eritilir, suyu alınır ve kabak parçalan durulmuş kireç suyunda 6 saat bırakılır. Kireç suyundan çıkarılan kabaklar bol suda iyice yıkanır, süzülür. 1,5 kg tozşeker 4 bardak suda kaynatılarak şurup hazırlanır. Şurup kıvamını bulunca yıkanmış ve suyu süzülmüş kabak parçalan içine atılır ve kaynatılarak kabaklar pişirilir. Reçel kıvamını alınca limon suyu dökülür, hafifçe karıştırılarak limon suyu her yana eşit biçimde dağıtılır, 2-3 dakika kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir. Reçel ateşten indirilince, soğumadan temiz ve kuru kavanozlara boşaltılır.
hadi şekerim sana kolay gelsin