En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

aslında elmalı kurabiye için yarım paket sana yağ 1 çay bardağı sıvı yağda konulabilir :hulya:

bende poşette tavuk yaparım ara sıra.gerçekten nefis oluyor.hele o sosuu .hımmm.bir başka poşetede papates,domates,soğan koyarım.onlarda közlenir..ayy yemede yanında yat.ya güya detoksa başlayacaktıım ben.nerden de girdim bu bölümee,canım tavuk istedi..

2099155426_1ddb49b5ce_o.jpg

Zeytinyağlı Sarma
Malzemeler
• 400 gr dolmalık yaprak
• 2,5 su bardağı su
• 1/2 su bardağı zeytinyağı
• 1/2 kaşığı toz şeker
• 1 limon
içi için:
• 1 1/4 su bardağı pirinç
• 6 adet soğan
• 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
• 3 çorba kaşığı kuş üzümü
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı yenibahar
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 tatlı kaşığı beyaz biber
• 2 tatlı kaşığı toz şeker
• 2 çorba kaşığı kuru nane
• 1,5 çorba kaşığı kurutulmuş dereotu
• tuz
• 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Yaprakları iyice yıkayıp, kaynar suda 15-20 dk kadar haşlayın ve peşine soğuk suya sokup çıkartın.

Gelelim içinin hazırlanmasına. Pirinçlerin üzerine çıkacak kadar su koyup 30 dk beklettikten sonra, nişastalı suyu gidene kadar yıkayıp süzün. Soğanları yemeklik doğrayın. Kuş üzümünü ılık suya koyup şişmelerini sağlayın.

Zeytinyağı tencereye koyup ısıtın. Sonra sırasıyla, önce fıstıkları koyup pembeleşene kadar orta ısıda kavurun, peşine soğanları, fıstıklara ilave edip şeffaflaşana kadar kavurun, üzerlerine pirinci de ekleyip, yine orta ısıda pirinç sertleşene kadar kavurma işlemine devam edin.
Kuş üzümlerini süzün ve tüm geri kalan diğer malzemelerle birlikte pirince ekleyin.
Son olarak sıcak suyu da ekleyip kapağı kapayın.
İç soğuduktan sonra, sarmayı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Sarma işlemi bittikten sonra, tencerenin dibini yaprakların kalın olanlar ile kaplayın. Üstüne sarmaları dizin. Dolmaların dizilişi bitince zeytinyağını ve toz şekerini üstüne gezdirerek dökün. Suyu da da tencereye ilave edin. Limon kabuğunu soyup dilimleyin ve dolmaların üstüne dizin.üzerine, ağırlık olsun diye bir tabak yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp önce harlı, kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, suyunu çekip yapraklar yumuşayınca ateşten alın. Pişme süresi aşağı yukarı 45-50 dk kadar sürüyor.

Tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.

bu tarifin lahana yapraklarının haşlanılarak yapılmış hali canım..

Herkese iyi geceler diliyorum öncelikle. Yaklaşık 1 haftadır topiğinizi okuyorum yeni bitirdim. Tariflerin hepsi birbirinden nefis. Pudingli kurabiyeyi yaptım kakaolu ve vanilyalısını muhteşem oldu herkes hayran kaldı. Başta ezineye çok tşkler bilgilerini hunerlerini bizlerle paylaştığı için ve tabiki royall ile moonseroseyede katkılarından dolayı. Benimde yaptığım ve herkesçe beğenilen bikaç tarifim var en kısa zamanda sizlerle paylaşıcam. Hoşçakalın...

Herkese iyi geceler diliyorum öncelikle. Yaklaşık 1 haftadır topiğinizi okuyorum yeni bitirdim. Tariflerin hepsi birbirinden nefis. Pudingli kurabiyeyi yaptım kakaolu ve vanilyalısını muhteşem oldu herkes hayran kaldı. Başta ezineye çok tşkler bilgilerini hunerlerini bizlerle paylaştığı için ve tabiki royall ile moonseroseyede katkılarından dolayı. Benimde yaptığım ve herkesçe beğenilen bikaç tarifim var en kısa zamanda sizlerle paylaşıcam. Hoşçakalın...

oleeeeey aramıza yeni bi arkadaş katıldı kızlar duyduk duymadık demeyin..ay gerçekten ben de tariflerimi paylaşıcam,sizinkileri yaptım,beğendim,artık buralıyım dedimiydi birileri çok seviniyorum ben..zaten artık kk ya bu topik için bulunmaya başladığımı farkettim...hoşgeldin dilekcim tariflerini bekliyoruz:)

daha yapacaklarımda var bebekle biraz zor oluyor henüz fotoğraf çekmedim ama fotoğrafda çekeceğim

sevgili ezine lahana sarması nefis gözüküyor..ben onu yemeye kıyamam yanında yatarımm:)

bu arada bı tarıf de ben vereyım
KAŞA
tavuk butları haşlanır,haşlanacak su kaynadıktan sonra 1 yemeklık dogranmıs sogan eklenır.tavuklar haşlandıktan sonra etler bı tabaga alınır.baska bı tavada arzuya gore un koyarak pembelesene kadar kavrulur ( ben 1 çay fıncanından bıraz daha fazla koyuyorum).un topaklanmasın diye etsuyundan una az mıktarda ılave edılerek boza kıvamı elde edılır , bu kıvamı etsuyuna dökülür.baska bı tavada az sıvıyag ,salça kavrulup tencereye ılave edılır tuz konup kısık ateste pısmeye bırakılır pıserken etler tekrar tencereye konur (etlerı cıkarmamızın nedenı unlu karısım oldugundan topaklanmadan rahat karıstırılması ıcın)10 15 dk sonra pısmıstır. yugoslav yemeğidir bıldıgım kadarıyla...aılem yugoslav göçmenı, annem yapardı sık sık....

iyi geceler herkese.ezinecim topiğinği başından beri takip ediyorum.tariflerinizden yararlanıyorum.bende katkıda bulunmaya çalışıcam ama resim ekleyemicem msj sayısı nedeni ile.lezzetli tariflerde buluşuruzz..))

ben dometese doldurulmus salatayı cok sevıyorum ve begenılıyor bıldıgınız amerıkan salatasını suzme yogurt bezelye patetes sosıs salam salatalık tursusu sarmısak suzme yogurt mayonez ve dereotu koyup yapıyosunuz sonra domates dolması yapar gıbı tepesını kesıyoruz ve kasık yardımıyla domateslerın cekırdekerını bosaltıp bu salatayı doldurup kapagını kapatıyosunuz hepsı bu salatalıklada yapılır merak edenler bılmeyenler google dan domatese doldurulmuş salata dıye aratsın cıkar resımlerı

sevgili ezine lahana sarması nefis gözüküyor..ben onu yemeye kıyamam yanında yatarımm:)
sen buralarda olsan ben kıyar yedirirdim sana ama artık napalım senin yerine de yemekten başka bişey gelmez elimden:))
iyi geceler herkese.ezinecim topiğinği başından beri takip ediyorum.tariflerinizden yararlanıyorum.bende katkıda bulunmaya çalışıcam ama resim ekleyemicem msj sayısı nedeni ile.lezzetli tariflerde buluşuruzz..))
hoşgeldin esracım,çok sevindim tariflerimizi denemene,sen yaz bize hergün dolar o mesajlar yakında:))
ben dometese doldurulmus salatayı cok sevıyorum ve begenılıyor bıldıgınız amerıkan salatasını suzme yogurt bezelye patetes sosıs salam salatalık tursusu sarmısak suzme yogurt mayonez ve dereotu koyup yapıyosunuz sonra domates dolması yapar gıbı tepesını kesıyoruz ve kasık yardımıyla domateslerın cekırdekerını bosaltıp bu salatayı doldurup kapagını kapatıyosunuz hepsı bu salatalıklada yapılır merak edenler bılmeyenler google dan domatese doldurulmuş salata dıye aratsın cıkar resımlerı

cennet kokulum senin tarifini hemen görsellerden araştırdım ..portakal ağacında gördüm gerçekten güzel gözüküyodu..bizim böle değişik tariflerden haberdar etmeyi unutma..şahsen benim hiç aklıma gelmezdi böle bi sunum..

bu arada portakal ağacına girmişken orda şu tarifi gördüm..ben bunu bi k.maraşlı bi arkadaşımdan öğrenmiştim.biraz zahmeti ama benim gibi mantı severlere hitap eden güzel bir çeşit..portakal ağacındaki benim de denediğim tarif şu:
katlaması da şu şekilde oluyo..
haluj_1.jpg

haluj
malzemeler:

hamur malzemeleri:
750 gr un
1,5 tatlı kaşığı tuz
ılık su
iç malzemeleri:
1 baş kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pulbiber
1,5 kg patates, haşlanmış ve püre haline getirilmiş
sos malzemeleri:
3 yemek kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı pulbiber
yoğurt

hazırlanması:
1. 750 gr unu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu karıştırın. ılık suyu azar azar ekleyerek poğaça hamurundan biraz daha sert (mantı hamuruna yakın) bir hamur yapın. hamuru 3 bezeye ayırın ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin.

2. 1 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları öldürün. 1 yemek kaşığı pulbiberi ekleyip karıştırın. püre haline getrilmiş patateslerle pulbiberli soğanları karıştırın.

3. dinlendirilmiş hamur bezelerinin her birini 2 mm kalınlığında (mantıdan biraz daha kalın) 40 cm çapında açın. bunlardan daireler kesin. (daireler için en işe yarayanı nescafe kavanozlarının kapağı)

4. dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun. dairelerin orijinal kapatma şekli alttaki resimdeki gibi saç örgüsü ama siz iki ucunu birleştirip sıkı sıkı bastırarak da kapatabilirsiniz. (hamurların tamamen yapıştığından emin olun, yoksa patatesler dökülebiliyor.) halujları kağıt havlu serilmiş bir tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin.
5. derince bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın. su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atın. her bezeden çıkan halujları arasıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın. (tencerenin ağzını kapatmayın.) pişen halujları kevgirle sudan alın.

6. sos için tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. servis tabağındaki halujları bu sosla karıştırın ve yoğurtla servis yapın

X