En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

ezine77 ben bunu daha önce başka bir sitede okumuştum. dolabın dondurucu kısmında dinlendirmek lazımmış. denersen haberim olsun. ben denemedim ama okumuştum.

hııım tahmin etmiştim bunu canım.du bakalım bi daha öyle deniyeyim.sağol çaykaşığı canım cevap için

ev pizzam:
içindeki malzemeler: hamuru için:
sucuk un,maya,tuz,mayayı kabartmak için şeker ve su
salam
sosis
biber
yeşil ve siyah zeytin
mantar
olsaydı domates olacaktı
baharat
üzerine kaşar rendesi

Eklentiler

• $Görüntü019.jpg
    97,9 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
BENİM FAVORİ KURABİYEM HİÇ BİR ZAMAN ŞAŞMAZ.

9 fincan un (eğer evde nişasta varsa özellikle mısır nişt. 6fincan un 3 fincan nişasta koyun)

2 fincan pudra şekeri

200 gr margarin(oda ısısında ama elinize aldığınızda kolay dağılacak)

1 pk vanilya

3 fincan sıvı yağ

YAPILIŞI

bütün malzemeleri karıştırın.tercihim sıvıyağı enson azar azar eklenmesi .çünkü hamuru kolay toparlamaya yardımcı oluyor.hamurdan çeşitli şekiller elde edebilirsiniz.isterseniz kalıpla keserek yapın isterseniz elinizle şekil verin .terceh sizin.isterseniz yuvarlayıp icine oyuk yapıp cok az reçel damlatarak pişirebilirsiniz.

orta ısıda 20 dak yeterli geliyor.180derece yeterli.tek püf noktası piştikten sonra fırını kapatıp kapak acık bir biçimde fırının içinde bekletmek.

Eklentiler

• $Görüntü021.jpg
    89,6 KB · Görüntüleme: 82
işte bu tarife göre yaptım ama tadı çok güsel olmasına rağmen hamur biraz cıvıdığı için un miktarını arttırarak toparlamaya çalıştım.sanırım dolapta dinlendirmek istiyodu.biraz zor oldu ama misafirim çok beğendi tarifini istedi...

portakallı ve üzümlü kek:
2 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
1 bardak portakal suyu(diğer keklerde yerine süt)
portakal kabuğu rendesi
yarım bardak kuru üzüm(önce sıcak suda ıslanacak en son una bulanıp ilave edilecek)
1pk kabartma tozu
alabildiği kadar un(takriben 3 bardak)

Eklentiler

• $Görüntü022.jpg
    86,9 KB · Görüntüleme: 95
Benimde çok beğenilen pizza tarifim var kızlar hemen vereyim.

hamuru için malzemeler;
  • 1 yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • yarım çay bardağı süt yada su
  • yarım paket yaş maya yada 1çorba kaşığı kuru maya
  • bir tatlı kaşığı şeker
  • tuz
üzeri için;
  • 1 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı yağ ile inceltilmiş 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 adet mısır
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivribiber
  • çeyrek kangal sucuk
  • yarım su bardağı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin.
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet sosis
  • 5-6 adet mantar
  • hepsi isteğe bağlı damak zevkinize göre.ben domates ve biber kullanmıyorum...
Hamurun Yapılışı :
    1. sütü ısıtın. süt elinizi yakmayacak bir sıcaklıta olsun. Mayayı ve şekeri içine ilave ederek kabarması için yaklaşık 15 daika bekleyelim.
    2. Unu bir kabın içine boşaltalım. Ortasını havuz gibi açalım mayalı sütü,yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek yoğuralım. (Hamur bütün unları kaptan toparlamış olmalı. Kaptan kurtulmalı. Bunun içinde hamur bütün unu toparlamadan önce bir kaşık yardımıyla elinizdeki tüm hamuru kabın içine sıyırın. Elinizi kabın kenarındaki un ile hafifce unlayın. Bu aşamadan sonra hamur elinize yapışmayacaktır. Böylece yoğurmanız da kolaylaşacak.)
    3. Hamur kabının ağızını örtüp ılık ortamda hamur iki katı olana kadar mayalandıralım.
    [*]Pizza tabanınızın hamurunun hazır oluşundan sonraki aşamaları;
    [*]
    1. Üzerine koyacağımız malzemeleri doğrayalım. Soğan ve biber yemeklik olsun. Domatesin kabuğunu soyalım ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Sucuğu önce boydan ikiye sonra 2 mm kalınlığında doğrayalım. sosisi, mantarıda doğrayalım.
    2. Tepsiyi çok az bir yağ ile yağlayıp, unlayalım.
    3. hamuru alalım ve tepsinin içinde yavaş yavaş elimizle açarak 25-30 cm capında bir yuvarlak hamur elde edelim.Bu boyutlarda bir yuvarlak tepsiniz varsa o daha da ideal. Kenarlarını 0.5 cm kadar yükseltelim.
    4. Hamuru çatalla yaklaşık 10-15 yerinden batıralım.
    5. Üzerine sıvıyağ ile inceltilmiş kekikli salçayı sürelim.
    6. Önce üzerine kaşarı serpin.sucukları ve sosisi dizelim.Sonra soğan, domates, biberi ve siyah zeytinleri üzerine serpin.en üstünede mantarı ve mısırı serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kenarları kızarana kadar (benimki 20 dakika sürdü) pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

afiyet olsun...hihoyyythihoyyyt

Son düzenleme:
bebişin ne tatlı bişey öyle gulizgul.tarif için teşekkürler.çok güsel görünüyo...

bu başlık hiç iyi olmadı yaaa. canım sıkıldıkça giriyorum bu başlığa tarifi alıp doğru mutfağa gidiyorum.yapıyorum bi güzelde yiyorum. sonra gelsin kilolar ... şaka bi yana ellerinize sağlıkk

Kız helal walla tum tarıfler harıka gorunuyor bır de resım cekmıssın
tam süper olmus var ya nasıl canım cektı ama
cokacimcoook

bak beni şevklendiriyosun ama çaykaşığı...işi gücü bırakıp bu işe soyundurceksiniz beni..kötükedihüso
Kız helal walla tum tarıfler harıka gorunuyor bır de resım cekmıssın
tam süper olmus var ya nasıl canım cektı ama
cokacimcoook

teşekkürler canımcım eh senden de bi kaç tarif koyalım bence paylaşalım ki hamaratlaşalımmkötükedihüso

kızlar benim mantı tatlım var. hamuru yağuruyosunuz. sonra tabak büyüklüğünde merdaneyle açıp mantı yapar gibi küçük küçük kare kare kesiliyor.sonra mınık kareleri çapraz uçlarının birleştiriyoruz ama iki çapraz ucu üstte birleştirmiyoruz. karşılıklı çapraz köşeleri birleştiriyoruz. diğer karşılıklı çapraz köşeleri de altta birleştiriyoruz. sonra bunları kızartıyoruz ve şerbet tenceresine atıyoruz.üzerine de dövülmüş ceviz serpiyoruz. ama bol olacak şekilde. umarım anlatabilmişimdir.ben misafirlerime yapıyorum bu tatlıyı yani foto eklemem mümkün değil şimdi.mşisafir gelecekte ben yapacam...
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un
şerbeti 2 bardak su 1,5 bardak şeker.ve 1 bardak dövülmüş ceviz.

kızlar hamur bezelere bölünüp merdaneyle açılıyor. şerbet tenceresinde biraz beklettikten sonra servis tabaklarına alıp üzerine ceviz döküyoruz. çok beklerse şerbette yumuşar. karışıklığa mahal vermeyelim diye çıklamada eksik gördüğüm noktaları tamamlıyorum.

eline sağlık canım çok değişik bi tarife benziyo.aklında olsun misafire yapıcaaan zaman katlama şeklini ve son halini fotoğraflarsan çok seviniriz.öptüm...

aşure için gereken malzemeler:
• yarım kg. buğday
• 1 su bardağı nohut
• 1 su bardağı kurufasulye
• 1 çay bardağı pirinç
• 100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış 1/2 elma,1/2 ayva,portakal kabuğu rendesi
• 50 gr. kuş üzümü ,1 kaç karanfil
• 100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm ,
• dilerseniz ufak ufak doğranmış kuru incir (incir aşurenin rengini koyulaştırdığı için biz pek kullanmıyoruz)
• 1 kg. toz şeker,gül suyu
üzeri için:nar,ceviz,kırılmış fındık,badem,tarçın,hindistan cevizi,antep fıstığı kullanarak dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
hazırlanması:
1. aşureyi pişirmeye başlamadan 8-9 saat önce buğdayı büyükçe bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar kireçsiz su ile doldurun ve bir taşım kaynatın.
2. nohut ve kurufasulyeyi birlikte yıkayıp bir tencereye alın ve buğdaydaki işlemi tekrarlayın.
3. her iki tencere de kaynadıktan sonra altını kapatın ve 8-9 saat dinlendirin.
4. 8 saat sonra tencerelerin altını tekrar açın, kısık ateşte (buğdayları arasıra karıştırarak) buğdaylar iyice ezilinceye, nohut ve kurufasulyeler de yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2,5-3 saat) pişirin. (Suyunu süzdükten sonra nohut ve fasulyenin dilerseniz kabuklarini soyabilirsiniz) eğer tencerelerdeki su azalırsa kaynamış su ekleyin. buğday tenceresinin kapağını taşma tehlikesi nedeniyle açık bırakın.
5. buğdayın pişmesine yakın tencereye iyice yıkanmış pirinci ekleyin. bir sürede pirinçlerle beraber pişirin.
6. hepsi pişince nohut ve kurufasulyeleri buğday tenceresine ekleyin. 10-15 dakika daha kısık ateşte kaynatın. çekirdeksiz üzümü, kuş üzümünü ve kayısıları ,elma ve ayvaları tencereye ekleyin. 15 dakika daha pişirdikten sonra toz şekeri ekleyin, bir taşım kaynatıp altını kapatın. Sekeri ilave ettikten sonra sürekli karistirmaniz gerekiyor cünkü dibi tutabilir.
7. aşurenin kıvamını kaynar su ekleyerek dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
8.aşure soğuduktan sonra kaselere paylaştırıp tarçın/ceviz/fındık/nar ile süsleyin.
not: piştikten sonra aşurenin bir kısmına veya tamamına bir portakal kabuğu rendesi eklerseniz çok güzel bir tat yakalamış olursunuz.
Bir de ben bir öneride bulunayım, buğdayı kaynatmadan yaklaşık 7-8 saat önce suya koyup, her bir saatte bir ovalayarak yıkar ve suyunu değiştirirseniz, aşure kar gibi beyaz oluyor.
Ayrıca üzerine teflon tavada ,yağsız, biraz kavurup kokusunu çıkardığım susamı da ekledim

incir karartmasın diye en son atılır. Ayrıca birkaç tane karanfili dövüp atıyoruz. Gül suyu da koyarız...
Tarifine tamamen uymakla birlikte son bölümde bir tatlı kaşığı sütle sulandırılmış nişasta, ayrı yerde pişirilmiş kuru incir de ekleyince ortaya muhteşem birşey çıktı.
arkadaşlar buğdayı pişirmenin pratik yolu : Buğdayı güzelce yıkayıp bol şu ile bir taşım kaynatın. Ocaktan aldığınız tencereyi kalın bir bez ile şarın. Bir kaç şaat içinde buğdayın şişip iştenilen kıvama geldiğini görecekşiniz

ay varya aklıma getirdin dondurucuda haşlanmış buğdayım,nohutum fasulyem var ama ben yapmaaya üşeniyom .bizede gelip yapsan olmamı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…