Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hafta sonu misaifirim var kızlar 2 grup c.tesi ve pazar ne yapsam çaya gelecekler fikir verin bana pratik bişeyler :uhm:
buzluğum dolu ezinecim sarmamda var ama kurbanda kullanırım diye düşünüyorum kızım küçük fırst olmuyor pek sarmak ama dur bakim 1 paketini yapsammı ne kaydirigubbakcemile3bence tuzlu olarak, bi hamur mayala,aynı hamurdan hem açma hem de pohaça yap..ya da buzlukta sigara böreği ya da yaprak sarman varsa çıkar pişir hemen..tatlı olarak ta bi kek yap zebra kek olabilir bu mesela,gayet gösterişli oluyo,ya da revani yap,çok bereketli oluyo o da..
bende bu ara hergün bir faaliyet var gel bana 3 kilo al kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3:uhm:benim canım hiç bişey yapmak istemiyoo bu aralar kızlar yaw
sevgili libyananın başka bir konuda verdiği şu tarifi kendime göre ufak uyarlamalarla denedim.sanırım tepsim büyük geldi biraz ama görüntü çok hoş...ellerine sağlık libyanam...
"Malzemeler
4 adet taze yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 kahve fincanı soda veya gazoz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un.. (takriben 3.5 bardak,boza kıvamında olcak)
3-4 kaşık kakao
Yapılışı:
Evvela yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar çırpıyoruz.(bu aşamada bir çimdik de tuz atabilirsiniz)
1-2 dakika çırptıktan sonra,sıvı malzemeleri ekliyoruz.
Süt-sıvıyağ-soda..Tekrar çırpıyoruz..
Unu mümkünse eliyoruz..Eledikten sonra karışıma azar azar ilave edip her defasında çatal yardımı ile karıştırıyoruz,son olarak vanilya ve kabartma tozunu katıyoruz..
Kabartma tozu kattıktan sonra fazla karıştırmıyoruz..
Bir kase kadar ayırıp,kakao katıyoruz.. (kakao karıştırdıktan sonra koyulaşabilir azıcık süt ilave ediyoruz)
Orta büyüklükteki bir tepsiyi yağlayıp,önce sade daha sonra kakaolu harçtan döküyoruz..
(dilerseniz harcı eşit oranda ayırıp,birini kakaoyla karıştırın,bir kepçe sade bir kepçe kakaolu olmak üzere de ekleyip,zebra kek de yapabilirsiniz)
Kürdan yardımı ile üzerine şekillendirip,önceden ısıtılmış 180 derecedeli fırında ilk etapta 20 dakika,daha sonra 170 derecede 25 dakika daha pişiriyoruz..
Fırınınızın diline de bağlı tabi bu aşamalar..
Kek pişerken kesinlikle fırını açmayın özellikle ilk 20 dakika,aksi halde söner,kabarmaz..
Kekinizin pişip işmediğinizi kürdan batırarak anlayabilirsiniz,harc bulanıyorsa pişmemiş demektir..Biraz daha kalması gerekir.".
LİBYANA
Bu tarifi de sık sık yaparım eşim çok sever...
Lorlu Rulo Börek
Malzemeler:
5 yufka
Yarım kilo kadar lor (İç malzeme olarak kıyma ya da patates ya da isteğe göre herhangi başka birşey de kullanılabilir)
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Önce loru bir kaba alıp içine 1 yumurta kırıp iyice karıştırıyoruz. Lorun tuz durumuna göre biraz tuz eklemek gerekebilir.
Ayrı bir kapta da 1 yumurta, süt ve sıvıyağı çırpıyoruz.
Kuru bir zemin üzerine ilk yofkayı seriyoruz. Üzerine lor yayıp sütlü karışımdan serpiyoruz.
Hiç katlama falan yapmadan diğer yufkayı serip aynı şekilde lor ve sütlü karışımı serpiyoruz.
Her kat için aynı şeyi yapıyoruz.
5. yufkadan sonra iki kenarını hafifçe içe katlayıp sigara böreği gibi sarıyoruz (Resimde göreceksiniz.)
Tepsiye sığmayacağı için ortadan ikiye bölüyoruz.
Yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıdın üzerine yerleştirip kalan sütlü karışımı üzerine sürüyoruz...
170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz...
Dilimleyerek servis yapıyoruz...
Afiyet olsun...
üzümlü kek:
2 yumurta
1 bardak şeker
1 bardaktan biraz az sıvı yağ
1 bardak süt
vanilya
1 bardak kuru üzüm(önce sıcak suda ıslanacak en son una bulanıp ilave edilecek)
1pk kabartma tozu
alabildiği kadar un(takriben 3 bardak)
şimdiye kadar denediklerim arasından en damağıma uyan tarif buydu brovnie için diyebilirim.bi kere sosu yumurtasız,yumuşacık ve bol soslu..bence bu daha çok ıslak kek tarifi ama ne olursa olsun en iyisi....kekine kırılmış fındık,sosuna da amtep fıstıklı çukulata koydum ve şimdi tam karşımda,yememek için kendimi zor tutuyorum bu satırları yazarken bile..mutlaka denemelisiniz..
işte bu da fotosu
bence olmayabilir ama bilmem ki..risk almaya gerek yok derim ben..bu börektende yapayım buzlukta saklanır sanırım ertesi gün için
canım zebra kek şu üzümlü kekte kullanılan kek kalıbında olurmu acaba denedinizmi hiç bnm kek için uygun yuvarlak tepsim yok
elinize sağlık.bu tarifi bende denemek istiyorum.ama yapılışınıda yazarsanız sevinirim.yani sadece malzemeler yazıyorda
evet ezinecim yapılışını bende bekliyorum yazarmısın canım
hafta sonu benimde misafirim varda...opuyorumnanaktan
:uhm:benim canım hiç bişey yapmak istemiyoo bu aralar kızlar yaw
bence olmayabilir ama bilmem ki..risk almaya gerek yok derim ben..
kızlar nasıl yazılır yapılışı daha bilmiyorum.malzemeler koyulup kek pişiriliyor,sonra sos malzemeleri koyulup tencereye sos pişiriliyor,kek soğuk sos sıcakken dilimlenen kekin üzerine sos dökülüyor.tarifin orjinali böyleydi..tekrar verdim aşağıda malzemeleri de...
BROWNı
3 yumurta
2 su bardağı seker
2 su bardağı un
3 y kaşığı kakao
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 kabartma tozu 1 vanilya yarım çay kaşıgı karbonat
sos
2 su bardağı süt
2 kaşık pudra şekeri
2 kaşık kakao
6-7 küçük parça sütlü çikolata
keki dilimliyoruz. sos soğuduktan sonra üzerine döküyoruz
kızlar bu tarifi denedim.sonuç oldukça iyiydi...tavsiye ederim...
royallcim moralin mi bozuk senin bakiiim..bi ara görüşelim msnden yavf..ayran içtik ayrı düştük galiba..olumunekankayizsmile
fikrim yok,tarif böyleydi:))yarım çay kaşığı karbonat niçin acaba,1 paket kbrtma tozuda var...
canııım beniim ..noldu sana arkadaşım,sizinkilerin sağlık sorunlarıyla mı ilgili?:)hayat yordu royalini be ezinecimmmm:içelim::içelim:
inşallah fotoda gelir hayat24cüm ha?patatesli dilim börek
sarma
sarmal kurabiye
menüm bu yeter bu akşamki misafirler iptal oldu biz onlara mangala gidiomuşuz ooh ii oldu :))
tarifleri eklerim hafta içi kurabiye nefis oldu
hııııııımmm ellerine sağlık canım benim...ezinecim ellerine sağlık
yaptım keki
misafirlerim çok beğendi
teşekkürler paylaşımın içinopuyorumnanaktan
bende bu tarife 1 bardakda un koyuyorum
ŞAMBALİ
2 bardak irmik
1 bardak toz şeker
1 bardak yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2o gr badem
yarım bardak süt
tepsiyi yağlamak için 1 çorba kaşığı margarin
ŞERBET
3 bardak su
3 bardak şeker
1/4 limon
bütün malzemeleri karıştırıp yağlanmış tepsiye( kare borcam uygun) döküyoruz.tatlının üzerine suda kaynatılıp kabukları soyulmuş bademleri eşit aralıklarla diziyoruz.(ben eşit dizmediğimden servis sorun oldu)180 derecede ısıtılmış fırına verip altın sarısı bir renk alana dek pişiriyoruz..bu arada şerbeti hazırlıyoruz.fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbeti döküyoruz..ben üzerine tepsi kapatıp emmesini bekledim şerbeti..çekmiycek diye bayağı bi korktum..biraz zaman aldı ama tamamını çekti şerbetin..sonrasında iyice soğuyunca dilimliyoruz.evde yumurta ve un yoksa tatlı yapmak için iyi bi alternatif..sadece irmikten olduğundanmıdır yoksa yumurta konmadığındanmıdır bilimez tatlı biraz daha kolay ufalanıyodu..büyük dilimlere bölmekte fayda olabilir..