• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları en iyi okul en yakın okul mu?

çoğu özel okulda öğretmenler 10aylık sözleşme ile çalıştığından yazın değişmeler çok olur..
yani 1 sene çok memnun olduğunuz okul seneye berbat gelebilir..
iyi okul derken öğretmen seçiminde titiz olan okul geliyor aklıma..
çok nadir böyle okullar var istanbulda..
yakın olan okul ne açıdan sizi tatmin etmedi bilmiyorum ama 2 saatlik yol az değil bence gerçekten değecek bir farklılıkları var mı iyi araştırın..
herşeyin hayırlısı olsun çocuklarımız için..

çoğu özel okulda öğretmenler 10aylık sözleşme ile çalıştığından yazın değişmeler çok olur..
yakın olan okul ne açıdan sizi tatmin etmedi bilmiyorum ama 2 saatlik yol az değil bence gerçekten değecek bir farklılıkları var mı iyi araştırın..
Bana
Merhaba canım.benim kaygım yakın okul uzak okuldan ziyade devlet okulu mu özel okul mu? Bir türlü karar veremiyorum.arkadaşlarımın çoğu ki bir kısmı özelde okutmuş çocuklarını, devlet okulu diyor.ben de, acaba daha iyi bir eğitimi elinden mi almış olurum çocuğumu devlet okuluna göndererek diyorum.yabancı dil, spor, sosyal hayat vs..konularında ..

Bana

Merhaba canım.benim kaygım yakın okul uzak okuldan ziyade devlet okulu mu özel okul mu? Bir türlü karar veremiyorum.arkadaşlarımın çoğu ki bir kısmı özelde okutmuş çocuklarını, devlet okulu diyor.ben de, acaba daha iyi bir eğitimi elinden mi almış olurum çocuğumu devlet okuluna göndererek diyorum.yabancı dil, spor, sosyal hayat vs..konularında ..

canım özel okul diyince hepsi bir değil.. devlet okulundan farkı olmayan sadece sınıflarında az öğrenci olan ve dil dersinin daha yoğun olması ile sınırlı özel okullar da var.. dediğin gibi birçok açıdan öğrenciyi yetiştiren eğitim kalitesi yüksek olanlar da.. onlar da 2 ye ayrılır.. gerçekten öyle olanlar öyle gibi görünenler.. yani kısacası şans işi.. çok iyi araştırmalı ama yine de veli beklentisi çocuğun kapasitesi okulun gerçek yüzü birleşince herkesin elde ettiği sonuç farklı oluyor..
kızım 2,5 yaşında.. okul öncesinde özel ilkokulda devlet düşünüyorum.. ortaokul için kararımı çocuğumun akademik durumunu görerek vereceğim.. çok zor kararlar.. ama 10yıldır çok farklı eğitim kurumlarında öğretmenlik yapan biri olarak diyebilirim ki iş öğrenci de bitiyor.. velinin ilgisi ve gayreti.. iyi öğretmenlere denk gelmek ile pekişiyor..

canım özel okul diyince hepsi bir değil.. devlet okulundan farkı olmayan sadece sınıflarında az öğrenci olerlan ve dil dersinin daha yoğun olması ile sınırlı özel okullar da var.. dediğin gibi birçok açıdan öğrenciyi yetiştiren eğitim kalitesi yüksek olanlar da.. onlar da 2 ye ayrılır.. gerçekten öyle olanlar öyle gibi görünenler.. yani kısacası şans işi.. çok iyi araştırmalı ama yine de veli beklentisi çocuğun kapasitesi okulun gerçek yüzü birleşince herkesin elde ettiği sonuç farklı oluyor..
kızım 2,5 yaşında.. okul öncesinde özel ilkokulda devlet düşünüyorum.. ortaokul için kararımı çocuğumun akademik durumunu görerek vereceğim.. çok zor kararlar.. ama 10yıldır çok farklı eğitim kurumlarında öğretmenlik yapan biri olarak diyebilirim ki iş öğrenci de bitiyor.. velinin ilgisi ve gayreti.. iyi öğretmenlere denk gelmek ile pekişiyor..
Ne kadar güzel anlatmışsın canım benim, sağol.az önce bir arkadaşımla konuşuyorduk bu konuları.o daha önce yaşadı bu durumları.sonuç ne biliyor musun? Her şey olacağına variyor; yırtınmak boşuna:KK43:
sanırım ben de devlete vericem.anaokuluyla ilgili nacizane yorumum şu, en azından çocuğumun gittiği okuldan edindiğim izlenim, aman çocuklara bir şey demeyelim de sorun gelmesin bize! Kimseye vu r mayan çocuğum her gün yeni bir hikayeyle geliyor.neden? Çünkü sınıfta disiplin yok! Çocukları boşluyorlar.konuştum bir kaç kez öğretmeniyle.yeni yeni düzene giriyoro_O

Ne kadar güzel anlatmışsın canım benim, sağol.az önce bir arkadaşımla konuşuyorduk bu konuları.o daha önce yaşadı bu durumları.sonuç ne biliyor musun? Her şey olacağına variyor; yırtınmak boşuna:KK43:
sanırım ben de devlete vericem.anaokuluyla ilgili nacizane yorumum şu, en azından çocuğumun gittiği okuldan edindiğim izlenim, aman çocuklara bir şey demeyelim de sorun gelmesin bize! Kimseye vu r mayan çocuğum her gün yeni bir hikayeyle geliyor.neden? Çünkü sınıfta disiplin yok! Çocukları boşluyorlar.konuştum bir kaç kez öğretmeniyle.yeni yeni düzene giriyoro_O

okul yönetimi, zihniyet, öğretmen seçimi, fiziki şartlar vs vs seçmek çok zor..
naçizane görüşüm.. çocuğun mutlu olduğu, iyi/eğitimci öğretmenlere denk geldiği yerde, velinin sürekli takibi ve desteği.. inanın böyle olduğunda sadece devlet okuluna giden ne kurs ne özel ders bilmeden öyle başarılı olan kendini öyle geliştirmiş öğrencilerim var ki.. istisna değiller..
dört dörtlük eğitim diye birşey yok.. ama öğrenci yolunu bulup çıkıyor..
okuldan alabildiğini alıyor çocuk.. gerisi fazlası istendiğinde iş veliye düşüyor maalesef..
bence özel okula gitmediğinde bir şey kaybedecek diye düşünmeyin.. tamamlanmayacak bir şey sunmuyorlar..
siz belli ki ilgili alakalı bir annesiniz zaten çocuğunuzla beraber iyi bir eğitim almasını sağlayacaksınız..
her çocuk duvarları olmayan kocaman bir açık hava okulunda/dünyada asıl öğreneceklerini buluyor..
akademik kısmı öğrenmeye müsait istekli çocuk için her yerde mümkün..
okul sadece bir kısmı eğitimin..

En iyi okul yakın okul olayı uydurmaca bişi bence, beni de böyle kandırdılar.Geçen sene tüm okulların sınavlarından burslarla dönen oğlum, bu yeni okulda ders bile işlenmediği için 360 derece değişime uğradı.Şimdi fellik fellik iyi okul arıyorum.En iyi okul içinize sinen okuldur.Mesafeler o kadar da önemli değil.

NlllE="swimmom, post: 37300111, member: 631041"]En iyi okul yakın okul olayı uydurmaca bişi bence, beni de böyle kandırdılar.Geçen sene tüm okulların sınavlarından burslarla dönen oğlum, bu yeni okulda ders bile işlenmediği için 360 derece değişime uğradı.Şimdi fellik fellik iyi okul arıyorum.En iyi okul içinize sinen okuldur.Mesafeler o kadar da önemli değil.[/QUOTE]
Nerdesin canım? Çocuğun kaçıncı sınıfta? Ben de aynı karmaşayı yaşıyorum.yakın okulda biröğretmen tavsiye ettiler aslında ama birazvdaha uzaktaki daha imkanları olan bir okul.ordaki öğretmenler de rotasyonla gidecekbu sene.nolcak napıcam bilmiyorum:(((

Bence çok ağır gelir. Yaşı buyuk olsa tamam ama kuçuk çocuk kaldıramaz yolu bir zaman sonra. Ben lise ve ilkokulu 5 dakika mesafedeki okullarda okudum. Üniversitede en az 4 saat gidiyordum. Bazen o kadar kotu oluyordum ki toplu taşımada insanlar iyi misin kızım diye soruyorlardı :D uyku az, yorgunluk var,yollar,trafik. Bir de 1 saat mesafe de olsa okul saatinden en az 2 saat önce kalkması gerekiyor ki bu çok ağır geliyor bir zaman sonra.

Bence çok ağır gelir. Yaşı buyuk olsa tamam ama kuçuk çocuk kaldıramaz yolu bir zaman sonra. Ben lise ve ilkokulu 5 dakika mesafedeki okullarda okudum. Üniversitede en az 4 saat gidiyordum. Bazen o kadar kotu oluyordum ki toplu taşımada insanlar iyi misin kızım diye soruyorlardı :D uyku az, yorgunluk var,yollar,trafik. Bir de 1 saat mesafe de olsa okul saatinden en az 2 saat önce kalkması gerekiyor ki bu çok ağır geliyor bir zaman sonra.
Haklısın canım, hem de çok.o yüzden uzak okula karar verirsem oraya taşınıcaz.

Bu sene oglum 4 seneye ortaokul
Yakinimdaki orta okulun muduru iyiydi ama surduler suan cok bozuldugu soyleniyor okulun

Yakinima mi versem uzak daha iyi bir okula mi versem
Yakinimdaki bu duzeni bozulan ortaokul bir duzene girermi simdidem mullaktayim

okul tam gün mü yarım gün mü bu da önemli bence, tam gün okullarda uzak okul olursa, çocuğun kendine ayıracak vakti hiç kalmaz, haliyle ödev yapmayada isteksiz olur

okul tam gün mü yarım gün mü bu da önemli bence, tam gün okullarda uzak okul olursa, çocuğun kendine ayıracak vakti hiç kalmaz, haliyle ödev yapmayada isteksiz olur
Yakinimdaki okul yarimgun
Uzaktaki okul tamgun
Yakinimdaki okul yuruyerek 5dk
Uzaktaki aracla 10dk
Birde dershaneyede gidecek onuda dusunuyorum
Tam gun uzaktaki okul olursa birde dershane eklencek ona
Yaza kadar dusunup karar vermem lazim

NlllE="swimmom, post: 37300111, member: 631041"]En iyi okul yakın okul olayı uydurmaca bişi bence, beni de böyle kandırdılar.Geçen sene tüm okulların sınavlarından burslarla dönen oğlum, bu yeni okulda ders bile işlenmediği için 360 derece değişime uğradı.Şimdi fellik fellik iyi okul arıyorum.En iyi okul içinize sinen okuldur.Mesafeler o kadar da önemli değil.
Nerdesin canım? Çocuğun kaçıncı sınıfta? Ben de aynı karmaşayı yaşıyorum.yakın okulda biröğretmen tavsiye ettiler aslında ama birazvdaha uzaktaki daha imkanları olan bir okul.ordaki öğretmenler de rotasyonla gidecekbu sene.nolcak napıcam bilmiyorum:KK43:(([/QUOTE]
Eger çocugunuz ilkokula gidecekse , öğretmen iyi olduktan sonra okulun guzellliğine buyukluğune imkanına filan tajılmayın derim. İlk okul temel çünkü. Asıl zorluk ortaokula gecip bir anda 10 farklı öğretmene ayak uydurmakta.

Back