En etkilendiğiniz kitap hangisidir?Tavsiye

Böğütlen kışı-sarah jio,çalıkuşu-reşat nuri,Peyami safa-dokuzuncu hariciye koğuşu,gülay ay-alaba,vveeeee herşey seninle başlar mümin sekmen

başucumda müzik-kürşat başar
serenad-zülfi livaneli
kürk mantolu madonna-sabahattin ali

bu kitapları kesinlikle öneririm hepsini çok sevmiştim :)

Kürk mantolu madonnanın konusu nedir?
Çalışan bir adam düşün sessiz sedasız kendi halinde silik bir tip,işte o adamla aynı odada çalışan gencin merakı ile o silik adamın hayatına yolculuk yapıyorsun kitap almanyaya götürüyor seni, bir sergiye ve herşey orada başlıyor.
Al oku pişman olmazsın.

Tamam alıcam ikna oldum

kızlar herkesin yazdığını okudum ve herkesın beğendıklerını bende begendım...
fakat benım top 3

Erdal demırkıran-sadece başbakan okusun
bir kadın iki yaşam-freda brıght
mark haddon-süper ıyı günler.

1984 George Orwell-dünya yönetim sistemlerine bakışımı değiştirdi; Çalıkuşu- R. N. güntekin ve Rüzgar gibi geçti-Margaret Mitchell ise aşka romantizme bakışımı.
üçüde müthişler bence. Başucu eserleri.

Herhalde Zülfü Livaneli'nin Serenad'ı diye düşünüyorum ama bir o kadar etkilendiğim kitap Hermann Hesse'in Siddhartha'sıdır.

Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna ve İçimizdeki Şeytan
Vedat Türkali - Kayıp Romanlar
Franz Kafka - Milena'ya Mektuplar

beyaz günler - pambe günler sema ezgü kitap gerçekten çok iyi tavsiye ederim arkadaşlar

Karamazov Kardeşler bence açık ara dünya üzerinde yazılmış en iyi roman.
Ama beni en çok etkileyen Kafka'nın amerikası bendeki çok eski bir basım, yeni basımlarda kayıp bu kitabın adı. Kesinlikle insana sinir krizleri geçirtecek cinsten. Yine içimi buruk buruk eden bir kitap da Cengiz Aytmatov- gün uzar yüzyıl olur(yeni basımlarda gün olur asra bedel).
Bir tane de almanya gezisi sırasında çok büyük bir hata yaparak dachaou toplama kampına gitmiştim ve o sırada remarque'ın yaşam kıvılcımı kitabını okuyordum. Kitap toplama kampında geçiyordu. Bi de o ortamı görünce iyice depresyona girmiş gibi olmuştum, tatilim de mahvoldu.

Bu tip listelere tek isim yazmak çok zor yau

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…