En etkilendiğiniz kitap hangisidir?Tavsiye

evet bence de...fikir edinmiş oluruz hem:) ben Serenad ı bitirdim ve çokta beğendim...şimdi de Yağmur Sonrası diye bi kitaba başladım...bu arada tarihi romanlarla ilgili tavsiyeler olursa çok sevinirimmm

yağmur sonrası bitti...akıcı bir kitap ama sıradan bir konusu var...okumasam da olurmuş açıkcası=))şimdi de aynı yazarın Mart Menekşeleri adlı kitabına başladım...umarım bu hoşuma gider=/

küçük prens
nice insana dövme olmuş,lazcaya bile çevrilmiş eşsiz kitap
çocuk kitabı değil ama çocuk bakışıyla dünyayı,önemli sandığımız işlerin aslında ne kadar boş olduğunu anlatan bir kitap.
minnak bir kısmını paylaşayım,ne demek istediğimi anlayın:

“Büyükler sayılara bayılırlar. Tutalım, onlara yeni edindiğiniz bir arkadaştan söz açtınız, asıl sorulacak şeyleri sormazlar. Sesi nasılmış, hangi oyunları severmiş, kelebek biriktirir miymiş, sormazlar bile. Kaç yaşında, derler, Kaç kardeşi var? Kaç kilo? Babası kaç para kazanıyor? Bu türlü bilgilerle onu tanıdıklarını sanırlar.
Deseniz ki: "Kırmızı kiremitli, güzel bir ev gördüm. Pencerelerde saksılar, çatısında kumrular vardı". Bir türlü gözlerinin önüne getiremezler bu evi. Ama "yüzbin liralık bir ev gördüm" deyin, bakın nasıl: "Aman ne güzel ev" diye haykıracaklardır."

En etkilendiğiniz kitap hangisidir?Tavsiye ettiğiniz kitap...

En etkilendiğim kitap salyangoz bir casusun günlüğü kesinlikle okunmalı :)

kürk mantolu madonna ben tavsiye ederim.okuyan var mı başka?

2 gün içinde okuyup bitirmiştim bide kitabın sonunda ağladım:KK31:

küçük prens
nice insana dövme olmuş,lazcaya bile çevrilmiş eşsiz kitap
çocuk kitabı değil ama çocuk bakışıyla dünyayı,önemli sandığımız işlerin aslında ne kadar boş olduğunu anlatan bir kitap.
minnak bir kısmını paylaşayım,ne demek istediğimi anlayın:

“Büyükler sayılara bayılırlar. Tutalım, onlara yeni edindiğiniz bir arkadaştan söz açtınız, asıl sorulacak şeyleri sormazlar. Sesi nasılmış, hangi oyunları severmiş, kelebek biriktirir miymiş, sormazlar bile. Kaç yaşında, derler, Kaç kardeşi var? Kaç kilo? Babası kaç para kazanıyor? Bu türlü bilgilerle onu tanıdıklarını sanırlar.
Deseniz ki: "Kırmızı kiremitli, güzel bir ev gördüm. Pencerelerde saksılar, çatısında kumrular vardı". Bir türlü gözlerinin önüne getiremezler bu evi. Ama "yüzbin liralık bir ev gördüm" deyin, bakın nasıl: "Aman ne güzel ev" diye haykıracaklardır."
Ya üniversitenin ilk yılında duymuştum bu kitabı, o gunden beri kütüphanede sorguluyorum, hep alınmış üzerine bir de hold konmuş oluyor. Gerçi hep sorguladıgım yalan, okulun sonunda tam eve gidecekken tatilde okuma planı ile almak istiyorum. Ama birileri benden önce davranmış oluyor.
23 yaşında geldim hala bu kitabı okumak nasip olmadı bana.

Tabiki de 'uçurtma avcısı'
Mükemmel bir kitap öner derseniz hiç düşünmeden bu kitabı söylerim
Anlatım, konu, kişiler, hikaye, kurgu hepsi mükemmeldi. Khaled hosseni iki defa daha denedi ama öyle bir kitap çıkaramadı. Son kitabı ise tamamen hayal kırıklıgı. Adamın 3 kitabı da aynı, birbirlerine aşktan başka bir duyguyla baglı iki kişiyi al, afganistan gerçekleri içinde hikayeyi anlat. ha güzel değil diyemem de, 2. ve 3. kitap 1. kitaptan güzel olmayınca insan burun kıvırıyor.
Ben de yengenci takip edip 'uçurtma avcı'sından alıntı yapayım ^^
"Sonra dudakları çarpıldı; bu kez, ne yaptığını hemen anladım. Gülümsüyordu. Tıpkı annesinin rahminden çıkarken yaptığı gibi. Şiş indi, yara izi zamanla iyileşti. Kısa bir süre sonra ince, pembe bir çizgiye dönüştü. Ertesi kış, yalnızca soluk bir izdi. Buysa kaderin komik bir cilvesiydi. Çünkü o kış, Hasan'ın gülümsemekten bütün bütüne vazgeçtiği kıştı."

yeşil kiraz 1-2
harikaydııı gençliğe adım atarken okunması gereken bir kitap
çok şey kattı bana..

şu sıralar eroinle dansı okuyorm oda çok etkileyici sürükleyici bi kitap

Aklıma ilk gelen Elif Şafak-Aşk ve Khaled Hosseini -Uçurtma Avcısı oldu. İkisinden de çok etkilenmiştim, birini diğerinden ayıramayacağım maalesef :)

ben şu an okuyorum. 50. sayfadayım. şu ana kadar çok etkilendiğimi söyleyemem ama sonunu çok merak ediyorum. Çünkü çok fazla tavsiye edilen ve beğenilen bir kitap.

Canım bende ilk başlarda biraz sıkılmış hatta kenara köşeye bırakmıştım. Daha sonra aldım elime kitabı okumaya devam ettim. Kitabın nasıl bittiğini anlamamıştım, bi an şaşırdım,yuh böyle olmamalıydı nasıl olur falan diye. Sıkılmadan devam etmelisin. Gerçekten güzel bir kitap...

uçurtma avcısı çok ama çok etkilemişti beni...onun dışında aklımda kallanlar zülfü livaneli serenad, ve alamut kalesi...şimdi senden önce ben kitabına başlayacağım.. çok övdüler bakalım..

bugün bitirdim "Beyaz Günler-Sema Ezgü" kesinlike tavsiye ederim.İnsanın insanlara hayata bakış açısı değişiyor. İnanın tam kızacağım birine kızamıyorum Canan geliyor aklıma birden sakinleşiyorum. Daha sakin ve daha mutluyum artık. Buradan yazarınada Çok çok teşekkür ediyorum.Okursanız beni daha iyi anlarsınız.

Stieg Larsson Millennium Serisi (Ejderha Dövmeli Kız - Ateşle Oynayan Kız - Arı Kovanına Çomak Sokan Kız)
Paullina Simons Bronz Atlı
Elif Şafak Aşk
Colin Falconer Bir Hürrem Masalı

turgut özakman diriliş:çanakkale 1915 ve şu çılgın türkler ağlayarak okuduğum nadir kitaplardır. Okuyupta etkilenmemek imkansız kesinlikle herkesin okuması gereken iki kitap

elif şafak -- aşk--babavepiç--iskender--ustamveben--şemspare--bitpalas--
zülfü livaneli --serenad--kardeşiminhikayesi
suzanna collins açlık oyunları serisi
khaled husseini -- ve dağlar yankılandı/bin muhteşem güneş/uçurtma avcısı
canan tan--piraye--yüreğim seni çok sevdi--en son yürekler ölür--iz

kahraman tazeoğlu--bukre
sabahattin ali--kürk mantolu madonna
ayşe kulin--sevdalinka--hayal--nefesnefese
mor kaftanlı selanik..
efsane
emile zola--germinal
homores--odesseia

okumakta zorlandığım ve yarımbıraktığım tek kitap oğuz atay tutunamayanlar :KK70:
kırmızı olanlar en çok etkilendiğim ama arlarında uçurtma avcısı benimahvettiağlayıp durdumböyle bir hayat olamaz dedim yani aklıma gelenler bunlarkızlar:)

X